Varför körs Outlook


Recommended Posts

Jag har nu Office Outlook 2007. Tidigare hade jag Outlook 2003.

När jag startade gamla datorn med Outlook 2003 så hände inte så mycket efter det jag loggat in. Nu med nya datorn och Outlook 2007 snurrar hårddisken där Outlook arbetsfiler. Den håller på ett bra tag och jag undrar vad detta är.

Link to comment
Share on other sites

Nej. Outlook skall ligga i autostart. Men D hårddisken, där jag sparar allt mitt material, håller på och går ett bra tag efter det att jag startat datorn. De övriga diskarna står still. I Aktivitetshanteraren kan jag se att D disken går i 7-12 %. Alla de andra står på 0 %. I resursövervakaren kunde jag se att det var Office Outlook som går.

Trotts att jag satsat på att få en tyst dator så hörs det när disken håller på fram och tillbaka och det är nog det som irriterar mest.

I datorn jag hade innan denna använde jag både Outlook 2003 och 2007 och där var det inget körande med hårddiskar.

Så jag undrar vad är det som Outlook måste hålla på med nu och som inte behövdes tidigare.

Förresten har man Windows 8.1 så startar man Aktivitetshanteraren och väljer flik Autostart. Därifrån kan man välja vilka som skall startas och vilka som skall inaktiveras. Nu när jag ändå är här så kan jag komma med en annan fråga. I Autostartfliken ligger ett program som heter 0. Vet någon vad det är.

 

Link to comment
Share on other sites

Nej. Outlook skall ligga i autostart. Men D hårddisken, där jag sparar allt mitt material, håller på och går ett bra tag efter det att jag startat datorn. De övriga diskarna står still. I Aktivitetshanteraren kan jag se att D disken går i 7-12 %. Alla de andra står på 0 %. I resursövervakaren 

 

Det är sannolikt inte din outlook, utan ditt operativ som tar sej friheten att gå in å ropa D-disken, när den känner för det.

Link to comment
Share on other sites

Jag kan i resursövervakaren se att det är Outlook som går och stänger jag ner Outlook så stannar också disken. Så det ser ju ut till att bara Outlook som gör något. Outlook skall ju synkas med Google och mobilen och det skulle ju kunna vara därför men varför var det inte så tidigare.

Faktum är ju att jag fått flera problem och konstigheter med denna dator.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share