Installera ny TELIA box... ?


2stroke
 Share

Recommended Posts

  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

detta behöver du göra för att logga in på routern via webbläsare

använd FirefoxGoogle Chrome eller vilken annan webbläsare du vill och skriv in i adressfältet högst upp -->192.168.0.1 men det kan också vara 192.168.1.1

^_^  Ahaa....

Där är jag redan...  alex_m  har redan guidat mig dit som du kan se högre upp i tråden.

 

Frågan är nu hur jag går vidare för att få det trådlösa att fungera ?

Jag har Google Chrome och det var följande som fungerade:  http://192.168.1.1/

Link to comment
Share on other sites

det är rätt

 

säkerhetsläge välj beroende på alternativ

 

TKIP&AES

WPA&WPA2

 

ange en krypteringsnyckel alltså önskad lösenord

 

ssid är namnet på routern det kan stå vad du vill exl. KALLE1 detta för att du enkelt ska hitta ditt nätverk (det står teliagateway där nu.

 

 

det ser rätt ut i övrigt

wlan aktiverat vilket är korrekt

 

 

Jah hade även slagit om kanalval från automatiskt till fast siffra/kanal ex. kanal 6

 

Edited by alex_m
Link to comment
Share on other sites

 om du har en del äldre trådlös teknik som enbart stöder den äldre standarden wpa dvs ett äldre nätverkskort, kanske det enbart fungerar om du väljer wpa

 

annars kan du välja enbart wpa2 eller wpa.

 

wpa2 rekommenderas då den är säkrast

 

på alternativ 5 är som att välja autoläge wpa+wpa2 kombineras växlar. beroende enhet ansluten

 

 

Edited by alex_m
Link to comment
Share on other sites

 om du har en del äldre trådlös teknik som enbart stöder den äldre standarden wpa,

 

annars kan du välja enbart wpa2 eller wpa.

 

wpa2 rekommenderas då den är säkrast

Min dator är ifrån 2004~2005  ( jag har haft den sedan NY ) och har inbyggt trådlöst nätverkskort.

och jag har ingen aning om vilken trådlös standard den stöder ?

Edited by 2stroke
Link to comment
Share on other sites

klicka på "använd"

så börjar de nya inställningarna gälla,

alternativt startas routern om automatiskt då detta gjorts,

men det får du info om när du tryckt på knappen "använd"

OK

Jag tryckte på "använd" och den verkar ha tagit det,

( någon omstart sker inte )

...men sen händer inte något och "Wireless" dioden lyser fortfarade inte !

Link to comment
Share on other sites

Se om du hittar nätverket nu via datorn. Alternativt dra ut routern från strömmen igen . Och låt den stå några minuter för att koppla upp sig korrekt mot internet. Detta kan ibland dröja räkna med 20 minuter. Lampan borde börja lysa grönt även fast du inte anslutit någon enhet trådlöst. Lyser den rött eller inte alls?

Link to comment
Share on other sites

Se om du hittar nätverket nu via datorn.

Alternativt dra ut routern från strömmen igen.

Och låt den stå några minuter för att koppla upp sig korrekt mot internet.

Detta kan ibland dröja räkna med 20 minuter.

Lampan borde börja lysa grönt även fast du inte anslutit någon enhet trådlöst.

Lyser den rött eller inte alls ?

"Wireless" dioden lyser inte alls.

Datorn hittar inte något nätverk ännu.

...ska prova bryta strömmen till Routern.

Återkommer strax.  :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Själv skulle jag då ta att prova och uppdatera drivrutinerna för Fujitsu Connect2Air WLAN E-5400 USB D1700 Adapter 
innan jag skulle dra slutsatsen att routern skulle lida av fabrikationsfel 

http://support.de.ts.fujitsu.com/content/QuicksearchResult.asp?lng=COM&q=WLAN+E-5400+D1700B&btnG.x=10&btnG.y=9&btnG=Search

Edited by SweaNisseGaming
Link to comment
Share on other sites

Nu är jag tillbaka.

"Wireless" dioden lyser ännu ej !   :(

 

Prova uppdatera drivrutinerna för:  Fujitsu Connect2Air WLAN E-5400 USB D1700 Adapter 

Säkert en utmärkt idé då det aldrig är gjort sedan datorn var ny.

....Vilken av nedanstående ska jag välja ?

 

 

post-11140-0-55905200-1418258547_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Enligt router manual är wireless lampan släckt om funktionen wlan är avslagen eller ingen enhet ansluten. Kontrollera även att lampan ECO längst till vänster på router inte är på då detta även inaktiverar wlan.

Testa om du kan hitta routern med annan enhet ex. Mobiltelefon om du har möjlighet till det.

Du kan ju även som föreslås ovan testa att uppdatera drivrutin för ditt nätverkskort

Mvh alex

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share