Jump to content

uac (user account control)


pfante
 Share

Recommended Posts

Jag försöker att logga in på mitt administratörskonto men får då svaret att user account Control inte är tillgängligt och loggas direkt ut igen trots att jag anger rätt lösenord.

Då jag loggar in som vanlig användare går det bra, däremot går det inte heller då att göra ändringar som kräver administratörsbehörighet.

Det verkar som att något hänt med uac. Finns det något man kan göra?

Nu kan jag inte ändra eller ta bort en enda fil på datorn.

Link to comment
Share on other sites

Jag försökte med det du föreslog men då vill datorn att jag anger adminlösenord och det fungerar som sagt inte. Det kommer upp en ruta där det står "det går inte att hitta filen D:\WINDOWS\system32\rstrui.exe" Har någon ett annat förslag? HJÄLP

Link to comment
Share on other sites

försökte nu även att ladda ner ett program typ dll nånting för att få en ny rstrui fil men det går ju inte att ladda ner heller utan att behöva ange administrationslösenordet. Är helt låst så jag behöver verkligen hjälp. Tacksam för alla råd

Link to comment
Share on other sites

Skriver jag fel lösenord så står det att jag angett fel lösenord när uac kommer upp. Då jag däremot anger rätt lösenord står det antingen

1 som jag skrev tidigare att rstrui filen saknas

2  dialogrutan stängs och ingenting händer

3 det går inte att utföra åtgärden jag begärt utan vidare förklaring

 

Någon bör väl ha varit med om liknande problem någon gång eller?

Link to comment
Share on other sites

(Ganymedes) Uppdaterade för fem dagar sedan och startade om datorn efter detta varav felet uppstod och vid närmare kontroll kan jag nu se att exakt den filen du uppgav har installerats på datorn. Får se om det går att få någon rätsida på detta efter att ha läst färdigt sidan du länkade till.

Link to comment
Share on other sites

Har nu kontrollerat om KB 3004394 kunde vara problemet men det verkar som att KB 3024777 som windows lagt ut på windows update för att avhjälpa felen från tidigare nämnd fil redan installerats via en uppdatering från 20141214.

Problemet kvarstår alltså.

Link to comment
Share on other sites

Att ta bort lösenordet är ju vettigt när man glömt lösenordet men jag har svårt att förstå hur det ska kunna hjälpa när det är fel på UAC, men visst kan du pröva.

 

Går det att göra en systemåterställning från "System Recovery Option" enligt Option 2 på http://www.sevenforums.com/tutorials/668-system-recovery-options.html ?

Om du inte har någon skiva eller USB-minne med Windows 7 kan du göra det enligt anvisningarna på http://www.sweclockers.com/artikel/15673-installera-windows-7-och-8-fran-ett-usb-minne

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...