ljudproblem på HP Laptop hjälp önskas omg


rthead

Recommended Posts

Har problem med att få ljudet att fungera på en HP Laptop i högtalarna i laptopen eller om man sätter in hörlurar i uttagen.

 

går man in i kontrollpanelen: Hantera ljudenheter finns tre alternativ.

Högtalare

Realtek digital output

AMD Hdmi Output

 

Raeltek digital är ibockad som aktiv med grön tecken.

det gär ej att avaktivera reltek digital eller ta bort den?

har försökt i enhetshanteraren, att ta bort den.då funkar högtalaren eller lurar, men när man startar om datorn kommer den tbx till ursprungsinställning med realtek digital.

har även laddat ner nya ljuddrivrutiner från hp sida. men det går ej att ominstallera dessa. installationen avbryts efter en stund.

har kört fast och behöver hjälp

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ska du hämta drivrutin så hämta direkt från RealTek - http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

Du kan inte högerklicka på digital out, och välja inaktivera? går den att inaktivera i BIOS/UEFI kanske?

Högerklicka på högtalare och ange den som "standard" hjälper inte?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har du något inkopplat på "digital"? rör sig endast den stapeln när du spelar upp något?

Om du går in på egenskaper för digital finns det en inaktivera där, fungerar den?

 

Föreslås en del lösningar här: http://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-PC-Sound-and-Audio-Reply-Only/Realtek-onboard-sound-is-stuck-in-digital-output/td-p/53892

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

har provat ominstallera drivrutinen tog bort den först körde cc cleaner på registret. tog ner nya från realteks hemsida

funkade som det skulle,  stängde av dator startade om....då var det kört....satt i gång  direkt och installerade  digitalt ljud(S/PDIF9 High defination Audio Device

anger den som standard...går att inaktivera men inte aktivera högtalare.....suck tbx till ruta ett

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

har provat dina löningar men det är lika *suck*  så fort man ominstallerar funkar det en gång som det ska tills man stänger av dator och startar igen..då sätter den igång att installera enhetsdrivrutiner sen är det lika igen

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kontrollpanelen/Enheter och skrivare...

Högerklicka på symbolen för din dator (Datornamnet) och välj "Inställningar för enhetsinstallation"

Bocka i "Nej, jag väljer själv vad som skall göras" och spara inställningarna.

Installera dina drivrutiner och starta om

 

post-1936-0-60209500-1420200926.png

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

testade din variant.....funkade inte...en omstart efter installation av nya drivrutiner så funkar det som det ska. men stänger man av datorn helt och sedan startar den är man tbx till ruta ett.

då säter den igång att installera enhetsdrivrutiner för  digitalt ljud, sen är det tyst igen

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.