Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.

Newsvideo

Hög processoranvändning på "tomgång"

Recommended Posts

Om du följer länken jag postade och bläddrar till slutet av webbsidan till alla kommentarer så finns där beskrivning på hur man får den att funka på XP.

 

Jo, jag såg det. Jag har dock lärt mig att allt inte är sant på Internet.  ;)

Har alltså inte testat och kan heller inte göra så, eftersom XP sedan länge är ute ur min intressesfär.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Har just kört ett test med "Intel Processor Diagnostic Tool" och den hittar inga fel.

 

Faktum kvarstår, "Processor Usage" ca 40% enligt "Intel Processor Diagnostic Tool" just nu.

 

Vid koll med "Aktivitetshanteraren" så fungerar allt som det skall vilket väl talar för att det inte är fel på drivrutinerna.

 

 

Tips och idéer tas tacksamt emot.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kan man anta att din videoredigerare belastar hårdvaran rätt hårt? Det vill säga att cpu, gpu och ram får jobba hårt medan du kör programmet. Något av ovanstående kan i så fall ha skadats och nu "gjort sitt".

Kan inte komma på något annat sätt att diagnostisera, än med xperf och Windows Performance Tool Kit, eller att byta ut delarna en och en och prova emellan, men det förutsätter ju att du har extra delar att byta med.

Hade du inte en disk med Windows 7 installerad och klar, som också visade samma interupts? I så fall skulle du kunna boota på den, och köra xperf och Windows Performance Tool Kit därifrån.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Jo videoredigering kräver ju "sin maskin" helt klart.

 

Jag har kört ett antal olika test nu, bl.a. "Intel Processor Diagnostic Tool"  och "HP Insight Diagnostics"  och inga fel hittas enligt dessa.

 

gpu = grafikkort väl?  provat med annat också, gjorde ingen skillnad.

 

Sitter 4 st 1GB-minnen i datorn, har provat dem en och en utan att det gjort någon skillnad.

Det ända som inte är bytt eller urkopplat nu är moderkort och nätagg, allt annat har jag testat.

 

Men jag skall byta till win7-disken och köra dem testen du föreslår också. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Låter ju som det är CPU:n då. Ovanligt men verkligen inte omöjligt. Å andra sidan ryker ju moderkorten i parti och minut, när man kör krävande applikationer.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Nu har jag kört fast.

 

HP xw8200 Workstation. "Hardware Interrupts" på 35 - 45% (kollat med Process Explorer).

 

Provat att:

 

1. Koppla bort alla diskar utom C:-disken (SCSI med Win XP)

2. Bytt till annan C:-disk (SCSI med Win7)

3. Bytt till annan C:-disk (IDE med nyinstallerat Win XP Sp2)

4. Kört Disable/Enable på allt som går att göra det på i "Enhetshanteraren".

5. Kollat Enhetsstatus på allt i "Enhetshanteraren", alla säger "Den här enheten fungerar korrekt"

6. Bytt grafikkort (testat med ett GeForce 9600GT)

7. Testat de 4 minnesmodulerna en och en.

8. Hämtat nya drivrutiner hos HP (samma versioner som redan var installerade)

9. Kollat så att IDE-kontrollern kör i DMA-mode

10. Kollat att "BIOS-batteriet" är OK.

11. Har kört ett test med "Intel Processor Diagnostic Tool" och den hittar inga fel. 

12. Har även kört test med "HP Insight Diagnostics", hittar inga fel.

13. Provat att köra i felsäkert läge, ingen större skillnad

14. Provat med en ren Win7 32bit installation på SATA-disk.

15. Flyttat/raderat växlingsfil mellan olika hdd

 

Det ända som inte är utbytt eller gjort Disable/Enable på är mobo och nätagg.

 

 

Dessutom har ett nytt fenomen dykt upp.

Vid uppstart av datorn dyker det upp en dialogruta som säger: "Registret har nått den största storlek som tillåts på datorn.Ytterligare lagringsbegärande kommer att ignoreras"

Har kört Ccleaner och det hjälpte på första omstarten efter städning. Har städat registret med annat program och nu dyker dialogrutan upp ibland.

 

------------------------------------------------------

 

Operativsystem: Microsoft Windows XP Professional Sp3

Processor 1: Intel® Xeon CPU 3.60GHz

Processor 2: Intel® Xeon CPU 3.60GHz

Processorkylare: original ?

Moderkort: Hewlett-Packard 08B4h

Minne: 2 st 1024 MB PC2-3200 DDR2-SDRAM Elpida EBE10RD4AGFA-4A-E ECC

Minne: 2 st 1024 MB PC2-3200 DDR2-SDRAM Kingston ECC

Grafikkort: NVIDIA Quadro FX 3450/4000 SDI

Hårddisk 1: SEAGATE ST373207LW (SCSI)

Hårddisk 2: WDC WD5000AAKS-00V0A0 (SATA)

Hårddisk 3-4 RAID: WDC WD5000AAKS-00V0A0 (SATA)

DVD-/CD-ROM: HL-DT-DVDRRW-4166B (IDE, Ultra DMA Mode 3)

DVD: Optiarc DVD RW AD-5280S SCSI CdRom Device (SATA) 

 

--------------------------------------------------------

 

Vad har experterna för tips på fortsatt felsökning?

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har gjort ytterligare felsökning och har kommit fram till att det förmodligen är moderkortet som "fått en smäll".

Känns lönlöst att lägga mer arbete på detta.

 

Tack alla för hjälp och tips på vägen!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bara en liten idé såhär på slutet.. Har du kollat IRQ så det inte krockar väsentligt?

 

Ominstallera Chipset drivrutiner.

Ominstallera BIOS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bara en liten idé såhär på slutet.. Har du kollat IRQ så det inte krockar väsentligt?

 

Ominstallera Chipset drivrutiner.

Ominstallera BIOS

 

Lite osäker på vad IRQ är för något, men om det krockar, borde det inte synas i "Enhetshanteraren"?

Alla enheter fungerar ju enligt den.

 

Skall se om jag hittar BIOS 2.08 någonstans, finns inte på HPs xw8200-sida i varje fall.

Chipset drivrutiner tror jag att jag har annars bör de finnas hos HP.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är det ett intel chip, finns drivar på intel och de är att föredra.

IRQ är interupt request.. Hårdvaran behöver ett eget utrymme i minnet för att fungera. I vissa fall behövs fler på samma irq än det finns plats för och då blir den virtuell irq..allt över irq15 är virtuella och helt utan betydelse. Däremot kan det behövas t.ex irq2 till fler enheter och då flyttas de automatiskt och när de platserna är slut..blir det problem.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Varför jag undrade om irq är att du har ett äldre moderkort och Windows XP... Det var inte helt ovanligt med irq problem då. Från W7 har de problemen i princip upphört eftersom aicp hanteras på ett helt annat sätt än i xp

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

En till...

Att uppdatera SCSI drivern till hdd kan också hjälpa till att lösa problemet eftersom om du hämtat uppdateringar som kan vara skuld till problemet genom att uppdatera SCSI driven till en nyare version än vad du kan ha..

Bara en tanke..

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har inte uppdaterat någon drivrutin på "original" SCSI-disken (vad jag vet i varje fall)

Däremot har jag testat med andra diskar och OS som jag skrev i inlägg #32.

 

Jag har samma "Hardware Interrupts" på alla installationer.

 

Sedan inlägg #32 har jag även kört med kört med xperf och Performance Analyzer och om jag förstår det hela rätt så är det något med "ntoskrnl.exe" som suger en massa CPU-kraft.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fungerar inte med det verktyget, den avbryter installationen.

 

Med hjälp av "Piriform Speccy" får jag fram följande:

 

Tillverkare:                     Hewlett-Packard
Modell:                           08B4h (XU1 PROCESSOR)
Chipset Leverantör:       Intel
Chipset Modell:              E7525
Chipset Version:            0C
Soutbridge Leverantör: Intel
Southbridge Modell:      82801EB (ICH5)
Southbridge Revision:   02
Systemtemperatur         61 °C

 

 

Har hittat drivrutiner hos HP.

 

Var kan jag hitta drivrutinsinformationen till Chipset, i "Enhetshanteraren" eller?

Eller bara skapa en systemåterställningspunkt innan installationen?

 

Vill kunna backa tillbaka om det inte blir bra.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för länkarna.

 

Innan jag gör något:

Var kan jag hitta drivrutinsinformationen till Chipset, i "Enhetshanteraren" eller?

Eller ska jag bara skapa en systemåterställningspunkt innan installationen?

 

Vill/måste ju kunna backa tillbaka om det inte blir bra.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

I länk 2.. Har du alla drivrutiner du behöver...inkl chipset. Gammalt moderkort..gamla drivar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jo så långt är jag med, installera är inga problem men om jag vill gå tillbaka till tidigare drivrutin, hur gör jag då och var?

Det är om jag vill backa som är frågan/problemet.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa en återställningspunkt innan du installerar något.

 

Det fanns visst ett nyare bios också, kan vara värt att kolla vad skillnaden är mellan den du har och den nya.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser