Gå till innehåll

uTorrent och Avast


Recommended Posts

Postad (redigerade)

Avast har från idag börjat rapportera uTorrent.

C:\Users\CGD\AppData\Roaming\uTorrent\uTorrent.exe

 

Jag har inte gjort någon uppdatering av uTorrent eller ändrat på annat sätt.

Så varför skulle Avast börja varna/blockera just nu?

 

Nu blockerar Avast och tar även bort avastclear.exe.

https://www.avast.com/sv-se/uninstall-utility

Redigerad av CGD
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag såg varning varning som Cecilia hänvisar men jag hade ju inte den senast varianten av uTorrent. Men så hittade jag senare denna sida och såg att min uTorrent var ändå senare, http://www.pcworld.com/article/2893982/utorrent-quietly-installs-a-cryptocurrency-miner-on-users-computers.html

I vilket fall som helst läste jag OlleBulls rekommendation och installerade den av honom rekommenderade varianten. Det var en lurig sak. Det kom upp flera anvisningar om tilläggsprogram både under nerladdningen utav uTorrent och sedan de vanliga under själva installationer.

Hoppas nu Avast har blivit nöjd.

Jag raderade ju först den gamla uTorrenten. Varför har de valt en att inte installera sitt program på den vanliga platsen, under Program, utan istället under användaren?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Postad (redigerade)

Ett program som installeras i C:\Users\CGD\ gäller bara för ditt konto. En del (tonåringar) kanske uppskattar att de (vuxna) man delar dator med inte ser att programmet finns installerat. Dessutom krävs ingen privilegiehöjning (fråga från användarkontrollen) vid installation och uppdatering.

Det finns väl en hel del tveksamheter kring downloadatoz.com:

http://yandex.com/infected?l10n=en&url=downloadatoz.com

https://www.mywot.com/en/scorecard/win.downloadatoz.com

Det är väl en sån webbplats som lägger på sina egna annonsprogram för att få betalt för servrar och internetanslutning.

Redigerad av Cecilia
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har läst på lite. Det här är ju inget som något säkerhetsprogram borde reagera på. Vad jag förstår är det här bara ett program bland alla andra som erbjuds när man installerar uTorrent. Ser man inte upp mer än vanligt får man en hel hög extraprogram på köpet. Vad det bråkas mest om är huruvida man får möjligheten till att tacka ja eller nej. Vissa påstår sig fått frågan medan andra menar att det här bitcoinsprogramet installerats i lönndom.

Dessutom är det ju inte det här mitt Avast reagerade på utan det var ju uTorrentprogrammet självt. Det programmet har jag ju inte uppdaterat eller gjort något med på åtminstone flera veckor. Avast borde ju inte stoppa ett program enbart för att det vid installation erbjuder fler program. Det är ju en inte helt ovanlig företeelse.

Det här extraprogrammet heter EpicScale och vad jag har kunnat se så fanns inte det på min dator och det var ju inte detta program Avast reagerade på. Däremot EpicScale, http://www.epicscale.com/, har gett ut ett avinstalleingsprogram. Nästan längst ner på den här sidan, http://www.epicscale.com/how-to-uninstall-epic-scale, finns det en otydlig länk till avinstalleringsprogrammet. Men Avast blockerar den här också! Men det går ju att stänga av Avast.

Så för mig kvarstår frågan varför uTorrent plötsligt blockerades. Dessutom blir jag inte riktigt klok på Avast. Var kan jag ställa in att det skall godkänna uTorrent och var ändrar jag program som hamnat i karantän?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...