Acer Aspire V3-111p 11.6" - Batteriet går ej att ta bort


Recommended Posts

Köpte en Acer Aspire V3-111p 11.6" till hustrun. Nu används den mestadels hemma och ansluten till 220V. På den gamla laptopen kunde man ta ur batteriet, för att "spara" på detta. Men i den här nya finns inte den möjligheten. Är det onödigt att koppla bort batteriet i dagens läge? Teknikutveckling?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Batteriet är ju (väl) inbyggt så det går inte att ta bort, är den inkopplad på AC hela tiden så borde det inte påverka batteriet då datorn körs på adapterns ström.

Ska man tro datortillverkaren så bordet det ju vara onödigt att kunna ta ut batteriet då det inte "går", utan att plocka sönder datorn.

 

http://liliputing.com/2014/07/acer-aspire-v11-fanless-touchscreen-laptop-review.html

 

 

Li-ion batterier. Li-Ion är en av dom senare batterityperna och allt vanligare pga. förhållande kapacitet/vikt. Li-Ion klarar ca.3-500 återuppladdingar och håller ca.2-3 år. Batteriet har skydd mot överladding och överhettning. Laddtiden är ca. 80 minuter och då är batteriet så gott som fullladdat men för att nå helt fullt batteri så behöver det laddas ca. 3 timmar. Orsaken till detta är att laddningen sker logaritmiskt och till dom sista 20% åtgår det förhållandevis längre tid. Li-Ion batteriet har inget minne och det är därför bättre att många korta i- och urladdingar än att tömma det helt förrän laddng sker.Li-Ion batterierna blir sämre av naturligt åldrande och av en aktiv användning.

Allmän skötsel av Li-ion batterier. Förvara batterierna på en sval och torr plats, borta från värme och direkt solljus. Om du skall förvara dom länge skall du förvara Li-Ion batteriet till ca. 40-50% laddat och kallt men inte så kallt att dom fryser. Använd eller ladda inte batterierna vid extrema temperaturer.

 

Källa: http://www.batteriexpressen.se/Skotselanvisningar.html

Redigerad av si3rra
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laddar...