Jump to content

"Skrivbordet förbereds" vid användarbyte


andreas72

Recommended Posts

Hej,

 

Jag har fått ett riktigt irriterande problem i Windows 7. Jag har två olika användare på datorn och ibland när jag vill byta användare så kommer Windows ibland inte åt den riktiga profilen som hör till den användaren utan istället kommer meddelandet "Skrivbordet förbereds" upp på skärmen och en helt tom temporär profil skapas. Samtidigt skapas en ny mapp som heter TEMP.Datornamn under c:/Användare. Gör jag om försöket så kommer nya motsvarande mappar att skapas med ett löpnummer på slutet, dvs. TEMP.Datornamn.001, TEMP.Datornamn.002 osv.

 

Felet går alltid till sig om jag startar om datorn, så inga filer hörande till profilen verkar vara permanent skadade och därmed orsak till felet. Det kan också fungera bra i flera dagar innan den händer igen.

 

Det enda jag kan komma på att jag gjort strax innan felet uppstod för första gången är att jag installerade Norton Security. Annars har jag bara installerat viktiga uppdateringar från Windows Update.

 

Någon som har en aning om vad som kan orsaka detta problem eller hur man skulle kunna gå tillväga i felsökningen?

Link to comment
Share on other sites

Jo jag har sett det där om skadad användarprofil men i mitt fall verkar den ju egentligen inte vara skadad eftersom problemet löses varje gång jag startar om datorn igen. Snarare känns det ju som att någon för användarprofilen viktig fil låses av något program vilket gör att Windows inte kan läsa den vid laddning av profilen eller nått i den stilen.

Link to comment
Share on other sites

Fler konstigheter som sker med datorn? Jag funderar på om hårddisken börjar ge upp och detta är en början.

Prova att göra en felkontroll på hårddisken, högerklicka på C / Egenskaper / Verktyg / välj Felkontroll och Kontrollera nu. Starta testet när du inte ska göra något annat på datorn för jag tror körningen tar timmar (det var länge sedan jag gjorde testet sist).

 

http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-vista/check-your-hard-disk-for-errors

Edited by fredde
Link to comment
Share on other sites

Inga fel påträffades när jag testade disken enligt din länk ovan. Det är en relativt ny SSD-disk jag har (ca 1 år gammal). Jag har inte några andra problem på datorn förutom detta. Vad jag funderar på är om problemet borde gå till sig vid omstart om det var hårddisken som håller på att gå sönder? Om det finns trasiga filer som gör att profilen inte kan läsas så borde väl dessa filer vara trasiga även efter omstart? Det är ju ingen ny profil som skapas efter omstarten utan allt jag haft där sedan tidigare finns kvar.

Link to comment
Share on other sites

I loggboken finns bl.a. dessa två poster:

 

------------

Källa: User Profile Service

Det går inte att läsa in den lokalt lagrade centrala profilen. Detta kan bero på otillräcklig behörighet eller på att den lokala profilen är skadad.

INFORMATION - Det går inte att komma åt filen eftersom den

används av en annan process.

------------

Källa: User Profile Service

Registret kunde inte läsas in. Detta kan bero på att det saknas minne eller på felaktig behörighet.

INFORMATION - Det går inte att komma åt filen eftersom den
används av en annan process.
 för C:\Users\Standard\ntuser.dat

------------

 

Link to comment
Share on other sites

Testa med att skapa ett nytt konto om detta konto fungerar kan du sedan göra detta till administatörskonto och flytta privata dina filer

från det gamla kontot till det nya och sedan ta bort det gamla när du är inloggad på det nya. Installerade program finns kvar men inställningar

av dessa måste göras om. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...