Jump to content

Kodi (xbmc) för Android problem


Nicklas
Go to solution Solved by Nicklas,

Recommended Posts

Det var inte lätt att välja avdelning för denna frågan då den spänner över flera så Manneman får gärna flytta om det hamnat fel. 

 

Jag kör Kodi (tidigare känt som XBMC) version 15 RC1 på mina datorer och dessa har ett gemensamt mediabibliotek i en databas som körs på min Synology NAS. Även en del film-filer ligger på NAS'en vilka jag når via SMB. Det funkar jättebra från datorerna. 

 

Nu har Kodi kommit till Android och jag försöker få samma sak att fungera på min mobiltelefon som är ansluten till mitt hemnätverk (access över Internet är inte aktuellt just nu). Men jag får inte det att fungera. 

 

Kodi på mobilen får kontakt med databasen och kan läsa ut bilblioteket, men när jag sedan försöker öppna en av filmerna i biblioteket så kommer den inte åt själva film-filen. Jag antar att det beror på att min NAS kräver att man loggar in med ett konto vilket ju är konfigurerat på datorerna och även i "utforskaren" i mobilen där jag kan nå dem, men i själva Kodi hittar jag ingenstans att fylla i några användaruppgifter. 

 

Någon som har koll på hur man får detta att fungera? Kanske är jag bara för trött så jag missat någon superenkel självklar sak. Har såklart Googlat men hittar inget bra. Kodi appen är ganska ny så verkar inte finns så mycket info/guider ännu. 

 

Edited by Nicklas
Link to comment
Share on other sites

  • Solution

Alltså det är så typiskt. När man tryckt spara på inlägget så får man en snilleblixt och vet precis vad man ska kolla efter och jo mycket riktigt var lösningen superenkel. 

 

Fick lägga till en liten passwords.xml fil med inloggningsuppgifterna. Känns inte helt bra att ha dem i klartext så men det får duga. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...