Tips på driver update ?Förslagsvis en gratisvariant


Sandstone50
 Share

Recommended Posts

Har efter dagens vedermödor tvingats ta fram en 7 år gammal laptop som kom in som en räddande ängel, då den nyare gick på lunch fullständigt vid nedladdningen av audiograbber. - lyckades få ner 12 skitprogram som hu helt blockerar datorn. ENDAST EN SVART SKÄRM  :-( 

När jag nu öppnade denna trotjänare hade jag 44 uppdateringar att göra varav en var 7 år gammal.

Nån som kan tipsa om ett bra gratisproram för ändamålet ?? ... emottages tacksamt...

Link to comment
Share on other sites

Ja, men ett uppdateringsprogram dök upp Cecilia och tyckte att jag hade 44 uppdateringar att göra, skulle kosta mej ca 360sek... därför undrade jag, men då kör jag alltså på med denna underbara "relik", - räddare i nöden.

 

Vad tycker du att jag ska göra med den nyare som har svart skärm ??? Inte kul alls. Skulle ladda ner programmet för att kopiera in musiken från skiva till datorn för att sedan kunna välja ut det jag vill lyssna på i telefonen. På nolltid kom det in 12 fantastiska program som nu sitter fast. Kan med login öppna datorn, men sen är det kört. Försökte vid ett tillfälle att göra en systemåterställning, men då sa datorn att det fattades filer så det gick inte att göra :-( och sen är det dött.... :(

Link to comment
Share on other sites

Men jag kommer inte ens in Cecilia.... och gud förbjude dessa länkar som man inte ska klicka på. Jag fick ju ett elände sist och har nu vilat upp mej och hade alla sinnen på helspänn men alltså vad tror du hände ??? Känner mej helt förstörd och under isen...

Så ta mej i örat och berätta vad jag ska göra....

Link to comment
Share on other sites

gällande den med svart skärm låter det ju som virus (audiograbber fungerar normalt sett bra men det finns en hel del bloat/fake versioner som innehåller virus/skadlig kod..

 

personligen hade jag försökt att först starta datorn i felsäkert läge för att köra antivirusprogram den vägen. andra alternativet jag valt är att boota starta datorn från live cd som man kan ladda ner för att bränna till skiva eller usb.

 

ett ex. på live cd från avira

http://www.avira.com/en/download/product/avira-rescue-system

 

har endast kört avast live cd med bra resultat personligen,men denna verkar lättast att installera. med bäst instruktioner.

 

 

Gällande "reliken" den gamla datorn så skall du inte behöva betala för uppdateringar windows update är ju gratis och hittar de flesta man behöver.

Skulle du däremot sakna någon drivrutin för hårdvara ljukort/grafikkort etc. så kan jag rekommendera "driver easy" som är gratis och bra på de testmaskiner jag provat på

 

https://www.drivereasy.com/

 

 

mvh alex

Link to comment
Share on other sites

Tack Cynthia och Alex, nu har trotjänaren stått och tuggat hela natten, så jag är rent imponerad, nu ska jag försöka flytta på frågan som Cecilia tyckte jag skulle flytta.

Kollade avira i all hast men vill gärna kolla om Cecilia har nåt enklare att hjälpa mej med (jag har inte ens koll på vad starta i felsäkert läge är :wacko: )

Link to comment
Share on other sites

Drivrutiner till Intel:

https://downloadcenter.intel.com/

 

För AMD:

http://support.amd.com/en-us/download

 

Bägge har verktyg som automatiskt detekterar och hittar vilka drivrutiner man behöver.

I övrigt kör man Windows update som förut vilket är gratis och inte kostar.

 

Men om man behöver en backupp eller extra  dator som är enkel och svår att misslyckas med skulle jag ta och investera i en Chromebook för en rätt billig penning:

 

https://www.google.se/chrome/devices/features.html

 

El-Giganten har då och då kampanjer på dessa då priset är kraftigt reducerat.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share