ZTE MF910 4g router.


Recommended Posts

Har en ZTE 4g Router med ett sim kort från Telia som kopplas med usb till datorn och sen så vill jag kunna dela den genom datorn till dvren som är en del i övervakningssystemet och det finns bara kabel anslutning på dvren som är en kguard EL422 vilket gör det lite knepigt eftersom att 4g routern bara kan dela wifi trådlöst så går det ju inte att dela det till dvren eftersom att den inte har nån trådlös anslutning. Så kan man dela mobilt internet så att man kan ansluta dvren till ethernet poren och med nätverkskabeln dela internet vidare till dvren så man kan få tillgång till dvren över nätet så man kan kolla i appen som är till mobilen och om det inte går, hur gör man då?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det finns att få tag på trådlösa accesspunkter typ Netgear 602, som fanns en gång i tiden.. den kan plocka upp wifi signal och skicka vidare till rj45 ethernet.. som en förstärkning eller snarare en förlängning av nätverket. Dlink har några små modeller att välja mellan också. 

Du kan kolla med netonnet, Kjell & co eller liknande, de kan säkert hjälpa dig till ett bra val.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

En enhet som fångar upp ett trådlöst nätverk och skickar det vidare över nätverkskabel brukar man väl kalla för brygga. En accesspunkt gör väl tvärtom, dvs har en nätverkskabel in och skapar ett trådlöst nätverk.

 

Vet inte om Windows stödjer delning av internet från USB till Ethernet-porten men det går mellan två Ethernet-portar. Du får pröva och här är beskrivningen för Windows 7 och Vista: http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/using-internet-connection-sharing

Åtminstone i Windows 8 borde det vara likartat.

 

Se även http://www.alltomwindows.se/forum/topic/25742-internetdelning-med-mobilt-bredband/

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har för mig att den här routern förut.

 

Anslut datorn till 4g routern via Wi-Fi

Införskaffa "ZTE MF910 USB LAN Adapterkabel" som ger dig en rj45 port via routerns USB uttag, och så kopplar du laddaren via den. ( http://www.lohelectronics.se/kommunikation/mobilt-bredband/3g4g-routrar/batteridriven-portabel/zte-mf910-usb-lan-adapterkabel.html ).

Så får du ett rj45 uttag utan att krångla och blanda in datorn.

 

Sedan bör du i princip (vet inte men ser inget hinder) kunna koppla en vanlig nätverks switch på adaptern och därigenom kunna få ut så ¨många RJ45 portar du vill.

Detta ger teoretiskt möjlighet att koppla upp 254 enheter på Wi-Fi + kabel.

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.