Lenovo Ideapad A10 värdelös


börjen

Recommended Posts

Hej! Har ju en Lenovo Ideapad A10 som bara använder en del av hårddisken till programvara https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-Android-based-Tablets-and/Ideapad-A10-Internal-Storage-1G-Limitation-Major-Problem/td-p/1678793. Den kan mao kastas nu när systemfunktioner inte fungerar för att "Lagringsutrymmet börjar ta slut". Då har jag bara de mest nödvändiga apparna installerade och inte gjort några uppdateringar på länge. Och ominstallerar jag t ex Facebook-appen så får jag väl med alla uppdateringar? Och känner ni till någon lista med vilka Android-appar i 4.2.2 som är säkra att abryta/avinstallera? 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du kan ju alltid kolla på xda.com om det är någon som har gjort en ny kernel och operativsystem till den.. om den nu är obrukbar är det bara vinst att roota samt installera om den.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ok, tack för tips. Men verkar inte finnas något program eller lista som direkt kan peka på onödig programvara? Och nån som vet om jag t ex ominstallerar Facebook-appen - blir det då nån "bas-app" som ska uppdateras eller en app inkl alla uppdateringar hittills?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Varför inte bara skaffa ett SD kort som föreslaget?

Alltså allt som går att av-installera utan att modifiera operativsystemet kan du utan att få panik radera, ska det göra någon markant skillnad så måste du nog

ta det vidare och skaffa dig root access för att sedan kunna ta bort systemkomponenter och program som är låsta av tillverkaren.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, flyttat över de appar som går till SD-kort. Men det är ju fortfarande en del som ligger kvar på själva datorn, så datorn varnar fortfarande för lite minne. Fick rådet att ominstallera, så det får nog bli nästa steg om jag inte slänger datorn innan dess.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.