Gå till innehåll

Pris-skillnaden på Hdmi-kablar?


Recommended Posts

Använder 10 år gammal stereo och projektor, bra grejer iofs, men vilken roll spelar prisskillnaden vid köp av en 7 meters Hdmi-kabel? På gång att köpa den billigaste, men hört att dyrare likadan kabel ger lite bättre kvalitet. Samtidigt att den skillnaden inte syns och mest handlar om olika tillverkare emellan. Vad säger ni?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag skulle absolut säga att det kan vara skillnad på kabel och kabel, men det är inte alltid priset återspeglar det på ett korrekt sätt. 

De flesta tester är gjorda med korta kablar (1-2m) och i full HD. Många andra erfarenheter visar att längre kabellängder och högre upplösningar ger mer utslag. Ofta inte i form av bildkvalitet utan om man får någon signal/sync alls. 

Sedan är där ju även andra aspekter som inte har med bildkvalitet att göra utan byggkvalitet t.ex. hur bra passform och hållbarhet har kontakterna. Av den lilla erfarenhet jag själv har av olika kablar har en del billiga varit påtagligt sämre på det, medans en del har varit ungefär likvärdiga med dyrare, men inte en enda har varit bätte än dyrare. 

Redigerad av Nicklas
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack, fick tag i en 7m hdmi, dock den billigaste köpt för 5-6 år sedan. Är den då inte high speed? Går det att se/avgöra på nåt sätt vad det är för sorts modell och hastighet? Och är det så att Hdmi-kablar är bakåt-kompatibla men inte framåt-kompatibla? 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...