Så gör du för att få gratis uppgradering till Windows 10 även efter 29 juli 2016


Recommended Posts

Som de flesta vet har Microsoft mellan 29 juli 2015 och 29 juli 2016 låtit användare av Windows 7 och 8/8.1 uppgradera till Windows 10 utan kostnad. Enligt alla officiella kanaler är uppgraderingsprogrammet stängt nu då 29 juli 2016 passerats. Däremot så har Microsoft lovat alla användare med speciella stöd i form av olika handikapp exempelvis att "alltid" kunna köra med de bästa hjälpmedlen och det gör man med Windows 10.

Därför är det också fortsättningsvis (och utan motprestation) gratis att uppgradera till Windows 10 via länkarna nedan!

https://www.microsoft.com/en-us/accessibility/windows10upgrade

sidan på svenska: https://www.microsoft.com/sv-se/accessibility/windows10upgrade

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
 • 2 weeks later...
 • 2 months later...
2 hours ago, LightningStrike said:

Det verkar fungera fint. Dock så råkade jag ut för att det tog sjukt lång tid... Den stod på 99% i över 12 timmar men över natten blev den klar. Sen kunde jag formatera och installera rent, då gick det på ca 20 minuter.

Skickat från min F8331 via Tapatalk

Det kan bero på att WindowsUpdate-tjänsten är igång. Jag råkade ut för det, men stängde jag av den gick det klart direkt.

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
 • 1 month later...

Nu har jag en laptop med Win 10 installerat. Jag har uppdaterat från Win8 - Win8.1 till Win10 Home. Den börjar kännas rätt trög, trots att jag ha en SSD i den. Eftersom det är en reservburk, inte huvuddator, så tänkte jag ladda in en ny ren version av Win10. Hur gör jag detta på bästa sätt? Om jag gör en total återställning, så blir det väl en Win8 i laptopen?

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
 • 1 month later...

Det fungerar fortfarande klockrent, jag har uppdaterat 3 datorer för mina vänner sista 3 veckorna.

För att slippa problem med att det tar så lång tid att installera så inaktiverar jag av Windows Update i Administrationsverktyg / tjänster / Windows Update . Stoppar även Windows Update i kontrollpanelen

HANS

Redigerad av Hanseg
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
39 minutes ago, Hanseg said:

Det fungerar fortfarande klockrent, jag har uppdaterat 3 datorer för mina vänner sista 3 veckorna.

För att slippa problem med att det tar så lång tid att installera så inaktiverar jag av Windows Update i Administrationsverktyg / tjänster . Stoppar även Windows Update i kontrollpanelen

HANS

Har exakt samma erfarenhet, stäng av WU så fungerar et hur bra som helst.

 

Redigerad av gsb
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laddar...
 • Liknande innehåll

  • Av Erik Holmquist
   Hej,  
   Jag får alltid dubbla mellanslag i webbformulär,  libreoffice.
   Typ överallt där jag skriver inlägg.
   Undrar om det är fel på mitt tangentbord eller om det ligger i Windows?
    
   Windows 10 Home
   Version 20H2
   Surfar med Chrome och Firefox 
   Mvh
   Erik Holmquist
  • Av eklov
   Uppgraderade från Windows 7 till Windows 10. Jag har Office 2010 i maskinen. I en annan maskin har jag ännu Windows 7 med Office 2010. Det som ännu uppdateras är numera Office 2010. Det märker jag i Windows 7-maskinen. I Windows 10-maskinen märks det inte alls, och jag har försökt se hur uppgradera Office 2010 i den utan att hitta fram. Nu gör det inte så mycket, då jag skall göra en ren Windows 10-installation ändå. Men . . .  Vi har också en maskin med Windows 10 och Office 2019. Tittar jag på uppdateringshistoriken i den finns ingen uppdatering för Office alls! Skall det vara så? Kommer det inga uppdateringar till Office 2019? Om det gör det, hur uppdaterar man?
  • Av Ängegärd
   HEjSann & hallå!!!

   Har problem med kameran i datorn. Den visar inte bild i något av alla de olika program (Zoom, Teams, Windows eget kamera program) jag har provat med. När jag kör igång något av dessa program tänds lampan som sitter bredvid kameran så jag vet att de är ingång med det blir ingen bild. Har tittat igenom inställningarna och kan inte se att något är fel. Men något har jag missat. Bifogar bilder på där jag tittat.

   Någon som har någon idée???


  • Av JoWa
   Höstens Windows 10-utgåva är här.
   How to get the Windows 10 October 2020 Update What’s new in the Windows 10 October 2020 Update Ladda ned: https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10
  • Av JoWa
   Filhanteraren (föregångaren till Utforskaren) i Windows 3.0 till Windows NT 4.0 finns nu för Windows 10, i Microsoft Store.
   Windows File Manager
   Utgiven av Microsoft, och källkoden finns på GitHub: https://github.com/microsoft/winfile
  • Av JoWa
   En vecka och en dag efter att Windows 10 släpptes, gick det om Windows 8 i användning den 6 augusti, enligt StatCounter.
   Win7: 54,23 % Win8.1: 14,6 % WinXP: 10,1 % OS X: 8,04 % Win10: 3,59 % Win8: 3,42 % Unknown: 2,13 % WinVista: 1,87 % Linux: 1,54 % Chrome OS: 0,27 % Win2003: 0,12 % Win98: 0,03 % Win2000: 0,01 % WinCE: 0,01 % Other: 0,02 % Windows 10 gick om Vista den 1 augusti.   27 juli till 6 augusti: http://gs.statcounter.com/#desktop-os-ww-daily-20150727-20150806