Kontaktdon till bildskärmar och Lenovo


-64
 Share

Recommended Posts

En bekant har en Lenovo Ideapad 100 S. Det är ju en ganska liten bildskärm på den. Kanske 12 - 15 tum eller något sådant?  Lenovon är kanske 1 - 2 år gammal. Själv har jag 2 st  DELL platta bildskärmar, uppåt 20 - 21 tum? Dom är nog omkring 10 år gamla, men fullt fungerande. Kabeln till dom har en 15-polig HD D-Sub-kontakt. Den kontakten kanske heter något annat i modernt dataspråk, men för mig heter den D-Sub.

På den här Lenovo-datorn finns ingen D-Subingång. Men det finns någon chassiekontakt som jag tolkar som att jag tycker det ser ut som HDMI när jag kollar i en Kjell & Co-katalog. Jag har inte Lenovon här så jag kan inte kolla i detalj och jämföra. Bara fritt ur minnet. Men mina frågor blir då:

* Är HDMI-kontakten på Lenovon en anslutning för en större bildskärm? (Instruktionsboken har kommit på avvägar)

* Finns det adaptrar i så fall för att kunna ansluta en bildskärm med D-Subkontakt på kabeln?

* Och finns det några eventuella hinder för att det skulle fungera? Åldersskillnader t.ex. Lenovon har Win 10. Bildskärmen går på 230 volt nätspänning och Lenovon går mestadels på sitt inbyggda batteri. Men det finns en transformator/laddare till den också. Kan detta ställa till trubbel med t.ex chassiejord eller annat?

* Lenovon har bara en (1) USB-anslutning. En trådansluten mus sitter där för närvarande. Det finns ju lösa USB-förgreningsdosor. Jag har en här med 4 anslutningar. Orkar en Lenovo driva så många USB-anslutningar? Min "konspiratoriska" tanke är att om tillverkaren bara har gjort en kontakt så är det inte meningen att det skall vara flera anslutningar.   

Link to comment
Share on other sites

1. HDMI används för att ansluta bildskärmar, teveapparater och liknande.

2. Det finns så vitt jag vet ingen omvandlare från HDMI till VGA (D-Sub) och det kan bero på att en sån omvandlare skulle bli dyrare än en billig bildskärm.

4. Om man är orolig för att inte strömmen ska räcka till flera USB-enheter som ansluts via en USB-hub så finns det USB-hubbar med egen strömförsörjning. En del USB-enheter drar väldigt lite ström medan andra drar mer.

Edited by Cecilia
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share