Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.

CGD

Mp3 kvalite? Olika val

Recommended Posts

Kan någon rekommendera en bra sida som förklarar Mp3, eller göra det själv.

Jag använder programmet AVS Audio Convert för att göra Mp3 filer till min mobil. Eftersom plats inte är något större problem så använder jag alltid 320 Kbps. Men programmet har fler inställningar och vad bör jag välja. Det finns olika former av stereo (Stereo, Joint stereo och några till) och en inställning av Encoder quality. Utöver detta så finns det en hel rad inställningar som jag inte ändrat något på.

Slutligen så undrar jag om det finns något program som kan se vilken kvalité en musikfil verkligen har. Så om jag får en 320 Kbps fil så kan den ju ursprungligen ha varit bara en 128 Kbps fil.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Stöder din telefon inget modernare än mp3 från 1991? Jag skulle satsa på Opus, som åtminstone Android 5.0+ stöder.

Här finns en beskrivning av programmets mp3-inställningar: https://onlinehelp.avs4you.com/AVS-Audio-Converter/Features/AudioFormats/ProfileEditors/MP3.aspx

Och här de ”avancerade” inställningarna: https://onlinehelp.avs4you.com/Appendix/FileFormatSettings/MP3settings.aspx

Jag föredrar VBR med högsta kvalitet. Då använder kodaren upp till 320 kbps vid behov, men slösar inte med så högt dataflöde då innehållet inte kräver det.

Joint stereo kan ge effektivare kodning om innehållet är lika i vänster och höger, men det gör nog inte någon hörbar kvalitetsskillnad om man håller sig till de högsta dataflödena.

Nej, det går inte att på något säkert sätt avgöra hur en ljudfil kodades innan den kodades om. Man kan se att ett lågpassfilter med oväntat låg lågpassfrekvens har använts, men vissa kodare låter användaren välja lågpassfrekvens, så det bevisar inget.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har en ny Xperia XA2 och jag kan inte hitta vad den stöder för förutom Mp3. Faktum är att jag hittar inget om vilken typ den stöder. inte ens Mp3.

Tack för hjälpen JoWa

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Så bra JoWa.

Det är först nu som jag har tagit mig tid att prova flac och det gick ju riktigt bra. Nu blir det till att skaffa ett större minne så allt får plats.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser