"Script körs" och datorn står still


Recommended Posts

Det händer ibland att datorn stannar och blir nästan okontaktbar. Tidigare har det varit sporadiskt med långa mellanrum, men dom senaste dagarna har det hänt varje dag.

Vad är Script och varför har man lagt in något som stoppar användningen. Det kommer upp en meddelanderuta om att ett script körs och man får vänta eller gå ur den aktuella sidan.

Om det är något som behövs för funktionen så kan väl det jobba i bakgrunden som så mycket annat? Eller ännu bättre, lägga in sig på plats i uppstarten av datorn för att vara beredd när det behövs? 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om volvoforumet har något underforum för frågor om själva forumet kan du skriva där och fråga om det är fler som råkat ut för det och om de ansvariga har märkt att det är problem.

Du kan pröva med en annan webbläsare eller gå till volvoforumet i privat läge eller utan att några tillägg är aktiverade i webbläsaren.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Finns ju helt andra webbläsare som Firefox och Opera också.

Men om du har reklam i Edge men inte i Internet Explorer på samma webbsidor så låter det som att du har installerat något reklamblockeringstillägg i Internet Explorer men inte i Edge.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Microsoft har tagit bort stödet för VBscript från Internet Explorer 11 som standard. Har man de senaste uppdateringarna för Windows så har du med all sannolikhet drabbats av detta. Det är på webbsidan du besöker som de använder VBscript och de behöver skriva om koden för att det ska fungera.

Man kan via gpedit få det att fungera igen.. men det är bättre att de får ändra koden istället för att användarna ska göra sina webbläsare mindre säkra. Det konstiga är att det nästan uteslutande är IE som har haft VBS som standard aktiverat. Ingen av de flesta vanligaste webbläsarna har det.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.