Recommended Posts

Har haft många problem med Word for Windows genom åren, men detta är nytt med Word 2016. Automatisk avstavning fungera, men vissa avstavningar blir som alltid fel. Misstänker att programmet inte använder svenska avstavningsregler. När jag försöker rätta dem genom att lägga in en manuell avstavning med "Ctrl -", som jag alltid kunnat göra tidigare, går det inte på annat sätt än genom att jag skriver in ett vanligt bindestreck i stället för en avstavning. Det är problematiskt, eftersom bindestrecket till skillnad från en avstavning blir synligt ifall jag gör en ändring i texten, så att raden bryts på annan plats. Finns det en lösning på detta? 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

För mig fungerar det bra med Ctrl+bindestreck för så kallade mjuka bindestreck i Microsoft 365. Är det likadant i alla dokument eller gäller det ett specifikt dokument? Har du testat att börja ett nytt dokument, skriva in text och därefter avstava manuellt?
Ett tips för snabb test-text skriv =rand() och tryck därefter på Enter

MS-officesupport skriver en del om avstavningsalternativ här: https://support.microsoft.com/sv-se/office/styra-avstavningen-7d4d2a38-b0e2-4f04-873a-0a8d48ac3923?ui=sv-se&rs=sv-se&ad=se

Vänliga hälsningar
Britt T

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laddar...