Gå till innehåll

Webbläsaren Chrome har blivit galen


kiwi01

Recommended Posts

Postad (redigerade)

Jag är fortfarande så paralyserad av problemet att jag inte ens kommer ihåg när problemet uppstod, men det bör vara åtminstone ett par veckor sedan.

Jag satte mig vid datorn som vanligt och öppnade Chrome. Jag märkte att något inte stämmer och jag studsade till när en barsk mansröst började läsa uppmaningar om vad man kan göra och vilka tangentkombinationer man ska trycka på. Rösten pratade svenska men jag begrep ingenting av vad han höll på med. Rösten tystnade efter ett tag och jag upptäckte sedan att jag inte har kontakt med internet; två lampor på modemet blinkade häftigt, tydligen den för internet och telefonen fungerade inte heller. (TV fungerade däremot.) Jag lät det vara, tänkte att det är Tele2 som håller på med något, det var en sen kväll. Efter en timme ungefär såg jag att lamporna har slutat blinka så allt borde vara ok.

När jag sedan öppnade Chrome på morgonen studsade jag till ännu en gång; sidan innehöll 3 ord: gmail, bilder och mitt på skärmen Google med jättelika bokstäver. Det ser för aggressivt ut. Jag har sedan gått igenom sidor jag har besökt och hittat några som blivit mycket större. Ett exempel är Instagram, bilderna har blivit betydligt större. Har sedan jämför med Edge där bilderna ser mera normala ut. Inte för att jag brukar läsa Aftonbladet men deras sajt ser helt grotesk ut, jättelika bokstäver med brutna meningar. Även den sajten ser normal ut i Edge.

 

Då måste det ju vara Chrome det är fel på, men varför och vad är det jag ska göra?

Jag uppdaterade Chrome på deras uppmaning uppe i högra hörnet en kort tid innan detta problem, 15/6

Idag läste jag en notis om att Google täpper till allvarlig sårbarhet i Chrome, publicerat 5/7 Enligt artikeln är version 103.0.5060.114 den senaste och den ska ha täppt till felet. Det är denna version jag har men datumet är nu 3/7 så den har Google skickat utan min medverkan.
Men mitt problem återstår.
Har också läst att Gmail ska ändra utseende, men hur och när är inte kommunicerat. Det vore jättebra om jag kan reda ut denna soppa innan den kommer.

 

Redigerad av kiwi01
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

3 timmar sedan, kiwi01 sade:

Har också läst att Gmail ska ändra utseende, men hur och när är inte kommunicerat. Det vore jättebra om jag kan reda ut denna soppa innan den kommer.

Stämmer, men det är ett tillval som kommit/kommer, har du inte fått uppdateringen så kommer den att komma, är du inte nöjd med nya utseendet, kan du lätt ändra tillbaka.

https://pctidningen.se/internet/e-post/gmail/sa-kan-du-prova-nya-gmail

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

6 timmar sedan, JoWa sade:

Såg inte Zoomen förrän du nämnde det. Att klicka på återställa ger tillbaka den ursprungliga, normala storleken, Aftonbladet stod på 500%. Det blir ett antal sajter att återställa.
Undrar förstås vad som orsakade detta kaos, men det är ju inte så viktigt att veta, viktigare är att det är enkelt att återställa. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...