Jump to content

FEL I LOGGBOKEN


jojjenett

Recommended Posts

Hej har upptäckt att jag har flera felmeddelande i loggboken (system),skulle vara kanon om någon på ett enkelt sätt kunde ge en förklaring och hur man kan åtgärdar felen.

Felmeddelande:

NetBT ID4321:Namnet MSHome:1d kunde inte registreras på det gränsnitt som har IP adress  (mitt ip nummer).Den dator som har IP adress (min sons ip nummer) tillät inte att den här datorn använder namnet.

Browser ID8009:Tjänsten Browser utnämde sig själv till master browser.Datorn KVN (min sons dator) tror sig för tillfället vara master browser.

Browser ID8020:Tjänsten Browser kunde inte utnämna sig till master browser.Den dator som tror sig vara master browser är okänd.

Vi har 3 st datorer i det lokala nätverket (hemmet),bredbandsmodem zyxel p660H,router P320w,min dator har F-secure brandvägg dom två andra (barnen) har windows brandvägg ,min dator är kopplad till modem och router.Vidare har vi kört guiden konfiguera lokalt nätverk.Det kan även uppstå problem när någon ska komma åt utdelade mappar i lokalt nätverk,återkommst nekas be admin om tillstånd(eller något i den stilen)

Till sist är det någon som vet en sida som mer utförligt förklarar fel och felmeddelande i loggboken.  ???

Ha en fortsatt trevlig kväll.......................................

Link to comment
Share on other sites

Det som antagligen skett är att ni har samma ipnummer och det fungerar inte då.

Ställ om routern att dela ut ipadresser i spann om 100 t.ex, då är risken att ni får samma minimal eftersom det tilldelas dynamiskt.

Då ska ni använda DHCP både i router och datorer.

I annat fall är det ett fel i din brandvägg, och då får du titta i manualen för den.

Link to comment
Share on other sites

Hej igen har fått det att funka,inga felmeddelande i loggboken och ej någon störning i nätverket.Är ej säker om jag gjort precis som Venoms föreslog(tack för svaret)men här följer en kort beskrivning:

Datorern(3st):PÅ TCP/IP har jag specificerat ip adress,nätmask,standard gateway och DNS server.Jag har valt ip adresser nära varandra (typ 1.10/1.12/1.14),routern börjar dela ut ip adresser på 1.33.I routern har jag sedan skrivit in samma ip adresser + varje dators fysiska adress(mac adress) på DHCP inställningar.Jag har använt ipconfig/all för att få fram alla uppgifter utom ip nummrerna som jag själv valt.

Om det är rätt eller fel att göra på det här viset vet jag ej (finns säkert andra sätt) men det funkade för mig............ ;D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...