Jump to content

Program och operativsys på samma partition?


ingensnamn

Recommended Posts

Hej,

sitter på en Thinkpad med XP och ska ta o göra en systemåterställning då det gått ca 2år sen sist och upplever att datorn får arbeta mer än vad som borde vara normalt.. tänkte då passa på att fråga följande: vilket är mest effektivt sett ur prestanda och/eller ett säkerhets/tillförlitlighetsperspektiv: att 1 lägga de program man installerar på en partition (d: ) och operativsystemet på en annat (c: ), eller 2 installera programmen på samma partition som operativsystemet?

Tacksam för svar

Tack på förhand

/r

Link to comment
Share on other sites

jag har svårt att se några fördelar med att ha system och program på olika partitioner. Vid en ev ominstallation av systemet så måste ändå programmen installeras på nytt. Däremot kan det vara bra att ha dokumentfiler på en annan partition, dvs flytta på "Mina dokument". Då finns dessa kvar även vid en ominstallation Om du har kvar dokumenten på sin ursprungliga plats c:documents and settings<anv namn>mina dokument så försvinner allt vid en ominstallation.

Men vid en systemåterställning så tar du ju inte bort något, du återställer ja bara datorn till konfigurationen vid en tidigare tidpunkt. Om du menar en omformattering så är det (nästan alltid) helt onödigt, bättre att rensa bland skräpet som finns där istället.

Link to comment
Share on other sites

hej,

visst menade jag en omformatering:) Du menar att det är onödigt... använder mig för närvarande av följande program för att rensa "skräp", dock utan önskat resultat därav omformateringen: cCleaner, spybot 1.4, ad-aware SE, Diskeeper samt ett antivirusprogram. Har du/någon förslag på andra användabara program?

Tack på förhand

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...