Jump to content

Problem i Vista: Media Player, IE7, Windows Update, Flash. Hjälp! :P


Ecthilien

Recommended Posts

Hej!

Jag har en hel del problem som börjar bli riktigt jobbiga. Har letat här i forumet men ingen verkar ha direkt samma problem som jag. Så jag tar allt från början.

1. Till att börja med så håller jag på att bli tokig på IE7. Alla sidor är i stort sett en säkerhetsrisk och IE vägrar låta mig se bilder, flash och en del knappar. Jag har försökt att ändra inställnignar under fliken Säkerhet och sedan Anpassad Nivå.. men vad jag än ändrar till så händer något annat jag är onöjd med. Så ni får gärna skicka komplett lösning på vilka prylar där inne som ska vara Aktiverade, Frågande eller Inaktiverade.

2. Flash fingerar inte i IE. När jag går in på Adobes hemsida och ska installera så får jag inte ens frågan om jag vill aktivera Active-x kontrollen. Utan sidan är allt jämt tom. Detta är dock bara i IE och flash fungerar helt okej i Opera och FF.

3. Bilder fungerar inte i IE. När man går in på vissa sidor, t.ex. www.microsoft.com/sverige/windows/ så ser jag inte hela menyn. Många av knapparna visas bara som ett blankt blad med ett rött X på. Varfär det är så har jag ingen aning om och det blir inte bättre av några ändringar jag provat med.

4. Windows Media Player strejkar. Från början fungerade det, men eftersom WMP inte direkt tar alla önskade format så laddade jag såklart ner DivX Player, Winamp, VLC osv. Efter det slutade WMP helt enkelt att fungera. Det händer nada när jag försöker starta det genom att klicka i programmenyn. Det händer nada när jag klickan på en .wmv-fil. Och alla funktioner med WMP i IE har slutat fungera, jag kan t.ex. inte använda Youtube utan får helt enkelt inte fram något alls.

Och det är ju inte direkt lätt att avinstallera och installera om, jag har sökt men inte funnit något.

5. Windows Update fungerar inte. Om jag går in på Windows update från Verktyg i t.ex. IE och sedan trycker på Hämta uppdateringar för andra produkter så öppnas ett nytt fönster och där kommer till slut detta fram: Det gick inte att installera Microsoft Update på datorn

Kontrollera att du loggar in som administratör eller som medlem i jadi jadi jadi bullcrap osv.

Jo, jag har kontrollerat att jag är inloggad som administratör osv. så det är inget jag kan göra något åt heller.

Så nu är jag bara en smula uppgiven och det verkar ju nästan som om man måste ta och installera om Vista igen. Jag vet också att långt ifrån alla är förtjusta i Internet Explorer och därför säkert kommer säga åt mig att istället använda FireFox eller så, men nu tycker jag att när IE 7 fungerar så är det riktigt mysigt, plus att det ju måste finnas någon som får sk*ten att fungera som det ska?

Så, kan någon ge mig några hjälpande tips? :)

Link to comment
Share on other sites

Hej!

När du har problem med Microsoft Update, ger de dig förslag på hur problemet kan åtgärdas? Jag har nämligen upplevt följande vid ominstallation av XP (Vista har jag inte testat):

1. Ominstallationen är klar.

2. Uppdateringar laddas ner och installeras, allt är frid och fröjd.

3. Jag installerar .NET Framework och går därefter till Microsoft Update igen - men då säger sidan att active X måste ominstalleras.

4. Plötsligt är det nu en massa saker som inte funkar, t.ex. diverse active X saker i IE7, samt program som använder .NET (t.ex. AutoCAD där en massa menyer försvunnit!)

5. Försöker ominstallera MS Update active X, men den vägrar.

6. Följer deras råd om att omregistrera vissa filer! (med "Kör...")

7. Startar om datorn för säkerhets skull, och vips, allt funkar som det ska - IE7, Microsoft Update osv.

Känner du igen dig? Det bästa du kan göra är nog att leta efter en liten felkod, typ "Error 0x8007007E", som Microsoft anger när de säger att active X för Microsoft update måste ominstalleras.

Själv fick jag skriva in

regsvr32 MSXML3.dll

regsvr32 wuapi.dll

regsvr32 wuaueng.dll

regsvr32 wuaueng1.dll

regsvr32 wucltui.dll

regsvr32 wups.dll

regsvr32 wups2.dll

regsvr32 wuweb.dll

i "Kör..." men det kan ju vara andra filer som gäller för dig. Hoppas detta hjälper. :)

EDIT: Error-koden är ett exempel, andra siffror kan ju gälla i ditt fall.

Link to comment
Share on other sites

Har du 64-bitars Vista och använder 64-bitars IE? Flash har inget stöd för den utan man får använda 32-bitars IE.

För övrigt kan du prova att göra en återställning av IE och se om det hjälper. http://support.microsoft.com/kb/923737

Angående problemet med Media Player, kolla filassociationerna för filändelser för att se om det är inställt så att Media Player ska spela dom.

http://content.techrepublic.com.com/2346-1...11-60478-1.html

Link to comment
Share on other sites

Hej.

Okej, ska kolla dom där länkarna. Jag kör 32-bit så det är inte det som är fel.

Återkommer!

(Senare samma dag)

Har nu provat att återställa IE men det hjälpte inte ett dugg. Efter återställningen står det att man bör stänga IE och öppna det på nytt igen för att ändringarna ska äga rum. När jag på nytt öppnar IE så visas något förbestämd sida: "http://runonce.msn.com/runonce2.aspx" men det är helt klart något som fortfarande är fel för detn enda som syns är bakgrunden som är helt blå. Det finns inget annat synligt på den här sidan.

Så det här verkar ju inte alls bra :(

Nästa problem börjar på en gång när jag ska kontrollera filassociationerna för Media Player. Eftersom mitt IE inte fungerar så ser jag inte ens bilderna i länken du skrev. Det enda som syns är vita blad med röda kryss i, som att bilderna inte fungerar. Jag är ju rätt 100% på att det är IE som förstör allting.

Jag öppnar sidan i FF istället och försöker där.

En annan skum grej jag märkt är att jag på många sidor inte kan markera text med min muspekare. Det händer absolut ingenting när jag trycker ner vänsterknappen och försöker markera. Det är som att det finns något skydd ivägen för att motverka stöld av text:) Det är ju inte alls omöjligt att IE har ett sånt skydd, undrar bara om någon vet hur man stänger av det?

Alla associationer stämmer och Media Player ska veta exakt vilka filer den ska köra. Trots detta händer det inget alls när jag försöker starta en fil med Media Player. Om jag går genom Start och väljer att starta Media Player genom snabbmenyn så visas Windows laddningcirkel i typ en sekund, sen händer inget mer.

Något allvarligt verkar ju har spårat mitt Vista helt ur vad som krävs för att kunna använda det.

Nu antar jag att det enda jag behöver fråga är det snabbaste sättet att göra en om-installation.

För funktionen att reparera verkar ju inte finnas, när jag stoppar in Vista-skivan frågar den bara om jag vill kontrollera om min dator är kompatibel och om jag vill installera.

Det är väl bara att sätta i Vista-skivan och starta om dator, jag hoppas bara det går bättre nästa gång.

Detta är mitt system:

Windows Vista Home Premium

AMD Athlon 64 Processor 3500+

2,00 GB RAM-minne

NVIDIA GeForce 7800 GTX

Asus A8N-SLI Deluxe Moderkort

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...