Jump to content

Ingen eller begränsad anslutning, pga Norton Internet Security 2007?


Recommended Posts

Hej

För två veckor sedan skaffade jag mig Norton Internet Security 2007. Den första veckan gick och allting funkade kanon, men sedan en vecka tillbaka har jag inte kunnat ansluta till internet. När jag försöker ansluta så står det endast: "Begränsad eller ingen anslutning"... Jag har kom fram till att det borde vara så att Norton blockar någon port...men vilken port eller hur man öppnar/stänger portar i Norton har jag ingen aning om, fastän jag läst deras FAQ ett antal gånger. Men när jag sedan stänger av Norton (i alla fall vad Norton säger att jag har gjort) så kan jag fortfarande inte ansluta till internet...det gör mig fundersam.

Detta problemet får jag på mitt operativsystem Windows XP, men när jag kör med Windows Vista, som jag även har, fungerar allting galant (kör ej med Norton på det). De andra datorerna i nätverket fungerar även bra.

Tacksam för svar!

/ Johan

Link to comment
Share on other sites

Jag har redan försökt att ändra om inställningarna till default, men tyvärr utan resultat. Men när jag sedan testar att stänga av NIS så fungerar anslutningen ändå inte. Detta gör mig komfunderad. Vad är det verkliga problemet egentligen?  ???

Tack för visat intresse

/ Johan

Link to comment
Share on other sites

Testade först med att avinstallera mitt nätverkskort och sedan installera om det igen, utan resultat. Sedan avinstallerade jag NIS 2007 (med hjälp av deras avinstallations program, vilket betyder att jag tog bort ALLA Nortons filer och registernycklar). Detta gjorde inte heller någon nytta. Kan väl även säga att jag har försökt med systemåterställning ett antal gånger innan detta, men det fungerade inte heller (PCn kunde inte återställas står det). Vore väldigt lycklig om jag skulle kunna få detta att fungera med någons hjälp  ;)

/ Johan

Link to comment
Share on other sites

Venoms tips låter bra, om du får ordning på datorn. Men det ser ut som det närmar sig en ominstallation av Windows, fast vädret kanske gör att dom rätta gurus inte läst problemet än.

Att systemåterställningen inte funkade, tyder ju också på nåt större fel på din dator.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...