Gå till innehåll

Uppgradera Vista Home Premium > Vista Ultimate, vad är Bitlocker?


RipTheJacker

Recommended Posts

Hej!

Med Ultimate får du bland annat tillgång till språkpaket på 35 språk + en del andra godbitar via Windows Update som endast är förbehållna för Ultimate-användare. I Windows Vista Product Guide kan du läsa om exakta skillnader mellan de olika versionerna; http://www.microsoft.com/downloads/details...;DisplayLang=en

Vad BitLocker är kan du läsa mer om här: http://www.alltomxp.se/index.php?option=co...0&Itemid=82

// Andreas

EDIT: Du får dessutom med bland annat komplett backupprogram för säkerhetskopiering av hela din dator och stöd för att kryptera filer.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om processor i datorn är en Intel Pentium 4 med HT-teknologi, tar Ultimate bäst hand om det.

"HT står för Hyper Threading, ett processortillägg i Intels processorer, som möjliggör att flera program körs samtidigt, med hög prestanda. Processorn "lurar" operativsystemet och säger att det finns två processorer. Genomgående tester har visat att en dator med HT får en prestandaökning, främst vid hård belastning. HT finns bl.a. på Intels Pentium- och Xeonprocessorer. Hyper-threading eller officiellt kallat Hyper-Threading Technology (HTT) och är Intels varumärke för Intels multithreading teknologi som Intel använder i Pentium 4.

Hyper-threading fungerar så att processorn lurar datorn att det finns två processorer istället för en. Detta gör att datorn presterar bättre eftersom den kan utföra uppgifter som två processorer skulle kunna göra. Det som krävs är att operativsystemet stödjer Hyper-threading. Skillnaden med Dualcore och Hyper-threading är att då finns det två kärnor i dualcore så den lurar inte datorn."

(källa Wikipedia)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det som krävs för att Bitlocker ska kunna appliceras är att det finns ett TPM1.2-chip på moderkortet för kryptering. Mest avsätt för bärbara datorer. Än så länge är Bitlocker inte så hett, men det kommer det säkert snart att bli.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Med Ultimate får du bland annat tillgång till språkpaket på 35 språk + en del andra godbitar via Windows Update som endast är förbehållna för Ultimate-användare.

Det kallas Ultimate extras och de där godbitarna är ganska få, Dreamscene är ett exempel som låter dig visa rörliga klipp på skrivbordet i stället för en bakgrundsbild. Det är något som suger CPU-kraft. VLC media player låter dig göra samma sak, på alla operativsystem programmet stöder däribland XP.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Att Ultimate bäst tar hand om datorer med Intel P4 HT-teknologi är definitivt inte sant, alla Vista-versioner är i grund och botten exakt likadan, det är endast tilläggsprogram som BitLocker och Ultimate extras som skiljer de olika versionerna åt.

Dessutom krävs det absolut inte TPM-chip för att använda Bitlocker, det går alldeles utmärkt att köra BitLocker med ett USB-minne, då långt ifrån alla datorer har ett TPM-chip i sig idag.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...