Jump to content

Får inte trådlösa nätverket att fungera!


jocke88

Recommended Posts

Kan erkänna direkt att jag varken är någon expert på datorer eller på Vista men har ett riktigt irriterande problem. Kan inte få det trådlösa nätverket att fungera, trots att jag har ett trådlöst nätverkskort (WLAN : 802.11a/b/g) som enligt enhetshanteraren fungerar utan problem, och trots att jag hittar flera trådlösa nätverk.

Har testat på tre olika platser tillika tre olika trådlösa nätverk. Jag hittar nätverken och har bra signalstyrka, nätverken är alla fria och man ska inte behöva någon kod för att ansluta. Det som händer är att när jag dubbelklickar på det nätverket jag vill ansluta till så händer ingenting. Rutan stängs bara ned, datorn arbetar inte ens. Har en HP6715s dator, en kompis har också en HP och har också problem med att få igång det trådlösa nätverket. Jag har försökt uppdatera drivrutinerna men det står att de är de senaste jag har installerat. Datorn är bara ett par dagar så det är standardinställningar på allt.

Vad ska jag göra för att lösa det här problemet? det är väldigt frustrerande. Kan det vara några inställningar, eller ska jag försöka kontakta HP, företaget jag köpte datorn av på internet etc. ? Tacksam för all hjälp.

Jocke

Link to comment
Share on other sites

Tack så mycket för hjälpen! Nu funkar det trådlösa iallafall, men ett nytt problem har uppstått. Anslutningen här hemma kan fungera bra i ett par timmar, men sen kan det börja krångla, inte funka på ett tag, hoppa igång i en minut för att sen sluta fungera igen. Jag har installerat alla uppdateringar som finns från Microsoft som finns i den där hjälpartikeln (som för övrigt var mycket bra och användbar!). Jag har även uppdaterat firmware på Routern (Netgear WGR614v6). Det jag inte lyckats med är dock att uppdatera drivrutinerna för det trådlösa nätverkskortet, som skulle kunna vara det som krånglar. På enhetshanteraren står det att drivrutinerna är från Nov. 2006 och det är ju ett tag sen, men när jag söker efter nya drivrutiner står det att de är de senaste. Har inte hittat någon uppdatering på tillverkarens hemsida heller (ett Broadcom 802.11a/b/g).

Noterbart att internetanslutningen fungerar alldeles utmärkt om man använder nätverkskabel, så det känns som att det borde vara något med antingen det trådlösa nätverkskortet eller med routern?

Tacksam för alla tips

Link to comment
Share on other sites

Kolla upp exakt vad det är för trådlöst kort, under Enhetshanteraren tar du egenskaper på det trådlösa Broadcom-kortet och väljer Informationsfliken och väljer Maskinvaru-ID i rullgardindsmenyn. Posta tillbaka med det stom står i rutan  då, kan se ut till exempel som

USBVID_0BDA&PID_8187&REV_0100

USBVID_0BDA&PID_8187

Link to comment
Share on other sites

Såhär står det;

PCIVEN_14E4&DEV_4312&SUBSYS_1371103C&REV_02

PCIVEN_14E4&DEV_4312&SUBSYS_1371103C

PCIVEN_14E4&DEV_4312&CC_028000

PCIVEN_14E4&DEV_4312&CC_0280

Men, börjar tro allt mer att det är routern som det är något inställningsfel på. För sitter nämligen med trådlöst på jobbet nu och det funkar hur bra som helst, kan iof vara tillfälligheter, kanske är det något med nätverkskortet,

Link to comment
Share on other sites

HP verkar ha släppt nya drivrutiner sista juli, http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechS...=135&mode=3

Kan vara värt att testa. Annars kan du ju lattja med inställningarna i routern, själv har jag haft problem med trådlöst med min D-Link-router och det löstes genom att inaktivera/aktivera "turbo"-läge, kanske finns det något motsvarande på Netgear-routern?

Link to comment
Share on other sites

Problemet löste sig, jag köpte helt enkelt en ny router, en D-link istället och nu funkar det perfekt. Men lika bra att fortsätta tjata, skulle testa med en polares laptop och den hittar nätverket och allt men det står sen att det misslyckas med att förnya Ip-adressen. Det måste vara något inställningsfel va? Har testat IPCONFIG /RELEASE/RENEW men det funkar inte.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...