Långsam uppstart


Recommended Posts

Börja att kolla efter spyvare med Ad-aware eller spybot,Virusscanna.

Testa /start /kör/msconfig/autostart/bocka ur som du inte behöver på fliken autostart.

Kolla att du har alla nyaste drivrutin och att dom skall fungera. Lycka till.

Här kan du ta bort skräp. Om du Har IE.

http://onecare.live.com/site/sv-se/default.htm

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Här e min uppstart

0sek klickar start

48,5sek login sida, jag loggar in och efter

1min 20sek blir skärmen svart förutom muspekaren som ligger i mitten

2min 53sek Skrivbordet visas och börjar byggas

3min 25sek allt e klart

Har vidare hittat i Kontrollpanelen - system och underhåll - prestandainformation och underhåll - avancerade verktyg - Visa prestandainformation i händelseloggen.

Där finns något som heter "övervakning av startprestanda" där finns en kritisk nivå i loggen med en himla massa siffror å skit som jag inte kan tyda. Jag kopierade en flik iallafall om de nu e nån som kan.

- EventData

  BootTsVersion 2

  BootStartTime 2007-09-09T17:30:17.734Z

  BootEndTime 2007-09-09T17:34:34.731Z

  SystemBootInstance 46

  UserBootInstance 41

  BootTime 181981

  MainPathBootTime 153181

  BootKernelInitTime 21

  BootDriverInitTime 2787

  BootDevicesInitTime 10384

  BootPrefetchInitTime 49206

  BootPrefetchBytes 453730304

  BootAutoChkTime 0

  BootSmssInitTime 8630

  BootCriticalServicesInitTime 2056

  BootUserProfileProcessingTime 416

  BootMachineProfileProcessingTime 2

  BootExplorerInitTime 125326

  BootNumStartupApps 14

  BootPostBootTime 28800

  BootIsRebootAfterInstall false

  BootRootCauseStepImprovementBits 0

  BootRootCauseGradualImprovementBits 0

  BootRootCauseStepDegradationBits 0

  BootRootCauseGradualDegradationBits 0

  BootIsDegradation false

  BootIsStepDegradation false

  BootIsGradualDegradation false

  BootImprovementDelta 0

  BootDegradationDelta 0

  BootIsRootCauseIdentified false

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hoppas du skall hitta någon som kan visa det loggen?

Min son har vista sin bärbara, från start till klart är 2min 30 sek.

Aktivitetshanteraren är 69 proses

Jag har XP home  och det tar 1min. 40sek. Aktivitetsfält är 42 process.

Det beror på hur stora program du har.

Jag tror att du skall få sova i lung och ro. Det är inte så mycket mera som du har.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag vet två saker,

de ena att den där loggen jag skickade inte säger mig ett endaste dugg men eftersom det är en logg så kanske någon annan visste. Jag ber tusen gånger om ursäkt.

De andra är att de du sa inte hjälpt mig alls å de e ju hjälp jag vill ha.

Vill fortfarande ha hjälp.

Vad jag faktiskt numera vet å de e ja tacksam för,

är hur fort Gammalgubbes sons dator startar och att Aktivitetshanteraren är 69 proses (va de e de vet jag inte, men tacksam de e ja).

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är inte lätt att veta allt du redan provat men... Jag skulle föreslå att:

1. Om du har några USB tillbehör kopplade till datorn, så dra ur dem och prova uppstarten igen.

2. Kör Administrationsverktyg - Systemkonfiguration. Här har du möjlighet att minimera uppstarten

    samtidigt som du lätt kan återställa det som var. Bocka INTE i att göra inställningarna Permanenta.

    Under fliken Systemstart kan du ställa in hur systemet skall startas nästa gång.

    Under fliken Autostart, bockar du bort i princip alla rader.

    Starta om och se om det hjälpte.

    Återställ allt om det inte hjälpte, eller lägg tillbaka systematiskt.

    Du har även fliken Tjänster att minimera för felsökning.

EDIT:

Mina data som skillde sig stort från dina är:

MainPathBootTime 30493

BootExplorerInitTime 2409 !!!

OBS läs fliken Allmänt också. Inte bara Eventdata...

T.ex:

Processen använder mycket processortid och påverkar prestandan i Windows:

    Filnamn : DeviceHarddiskVolume2Windowsexplorer.exe

    Eget namn : Windows Explorer

    Version : 6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205)

    Total tid : 661ms

    Försämringstid : 512ms

    Tidpunkt för incidenten (UTC) : 2007-09-08 10:21:53

Jag har en AMD64 x2 4600+ 4GB

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laddar...