Jump to content

Hårddisk Att vara på jämt eller stänga av ?


zub

Recommended Posts

Alltså min burk står på 24/7

Vad är då bäst att stänga av hårddiskarna via windows efter x antal minuter vilket gör att när man accesar nån av dom så ska dom starta upp igen ?

Eller att köra dom 24/7 utan avstängning ?

Dom blir ju inte så varma om man stänger av dom , dock så ska som ju spinna upp om man nu vill in på dom å göra nått kul =)

Nån som vet ?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Jag har länge undrat över samma fråga (om det är bättre att hårddisken går hela tiden eller om den ska stängas av om man inte sitter vid datorn), och jag har för mig ha hört att hårddiskar inte ska ta stryk av att spinnas upp (eller att sluta rotera)... Stämmer detta?

Jag är lite frågande eftersom läshuvudena då eventuellt kan repa diskytan, när de "landar" så att säga. För landa borde de väl göra när "luftkudden" försvinner? Eller?

Om då burken står på 24/7 som zub skrev så kan det ju bli rätt många landingar eller take-offs, särskilt om man inte disablat funktioner som antivirus-uppdateringar/-scanningar, schemalagda aktiviteter etc.

Finns det någon som kan lite mer i detta ämne?? Eller en länk, kanske? Jag tänker kolla lite själv, om en stund, förresten...

Link to comment
Share on other sites

Hmm då har jag också en fråga..

Jag har haft datorn igång i närmare 4 veckor utan att ha startat om den en enda gång nu och jag ahr alltid haft på hdd.. (haft haft igång datorn längre dock med några snabba omstarter)

Anledningen till att jag har på datorn är ju att jag laddar hem spel och film mm.. och då går det väl inte att stänga av hårddiskarna eller?

Link to comment
Share on other sites

På min bärbara dell, stängs disken vid inaktivitet efter 5 min och displayen efter 3 min skärmsläckare efter 2 min. Allt för att öka batteri-längden.

På mina stationära stängs aldrig diskarna av, bara skärmarna...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...