Jump to content

Uppgradera/byta DDR minne.


Recommended Posts

Hejsan,

Jag har börjat fundera på att uppgradera min 1GB minne till 2. Jag har köpt en dator Fujitsu-Siemens Scaleo-P för något år sedan. Det sitter idag 2 DDR minnen på 512mb var, jag misstänker att detta är en dual minne, eller vad man kallar dom. Alltså att jag måste ha 2 som sitter tillsammans, men vet inte om jag kan se detta någonstans? Alltså funderar jag på att köpa 2st 512mb eller 1GB.

De som sitter i just nu är PC3200 200mhz, men allt jag hittar på marknaden är på 400mhz. Går det ens att köra de två olika mhz:n ihop, eller blir jag tvingad att byta ut de förra och ersätta med de snabbare? Isåfall är 2st 1GB valet.

Jag var inne på Kingstons hemsida och där kunde man söka på tilverkare till min dator. Jag hittade Scaleo-P i listan och enligt vad jag kan läsa ut ska jag kunna uppgradera till 3GB totalt. Men är de minnes modulerna som listas de enda jag kan använda i min dator från åtminstone denna tillverkare? Kan det vara så att jag ska se upp att köpa minne som kanske inte kan fungera, trots att de är samma PC3200?

Tack för hjälpen. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...