Jump to content

Får blåskärm hela tiden - kan ej förstå tekniska infon


johan_sweden

Recommended Posts

Hej, hoppas någon kan hjälpa mig med detta: så fort XP laddas (efter inlog) så hinner den inte ladda klart förrån det blir blåskärm och jag får följande meddelande: En enhetsdrivrutin som försöker skada systemet har upptäckts. Den felaktiga drivrutinen som finns på kernel-stacken måste ersättas men en fungerande version. Tekn info STOP: 0X000000C4 (0X00001005, 0X89BE095C, 0X89109D70, 0X00000000) varje gång detta händer så ändras sträng nr 3 och 4 men inte 1, 2 och 5, nr 3 kan ändras till t ex 0X91E06FDC el 0X933A2FDC och nr 4 till t ex 0X89831838 el 0X897EB790.  Jag har tidigare flertal gånger haft problem med blåskärm med meddelandet IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL och har testat minne, uppdaterat drivrutiner, kollat hårddisk etc men utan resultat. Innan felet som beskrivs först uppkom installerade jag en uppdatering från Microsoft (minns ej benämning) som hänvisade till felet med IRQL_NOT... Det blev alltså värre efter det. Min konfiguration är en Intel Duocore 6600, ASUS P5B Deluxe, Cooltek 600w, 2gb Corsair XMS2, ATI X1950XT, WD 250gb som bootdisk. Mycket tacksam för hjälp med detta.

Ämnet redigerat av stenis, har förtydligat ämnet/rubriken

Link to comment
Share on other sites

Prova att starta i felsäkert läge.

Det som händer är att du har en felaktig drivrutin till en enhet, och när den laddas så stoppar systemet så det inte blir skadat.

Har du uppdaterat grafiken, chipset eller något annat du kan minnas?

Link to comment
Share on other sites

Tack för Era inlägg!

(Venoms) - Jag har ej uppdaterat någonting  - startade i felsäkert läge och tog bort grafik, nätverk, ljud samt disablade nätverk och ljud i Bios men med samma resultat.

(Ron) - Då jag läste på Din bif länk kom jag på att jag startat Verifier.exe för att kolla drivrutinerna innan problemet uppkom så jag startade sedan om i felsäkert läge och avslutade Verifier och fick bort problemet i mitt inlägg. Dessvärre har jag fortfarande problem med drivrutiner då jag får blåskärm med IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Detta skall enl vissa vara RAM minnet men enl andra drivrutiner och kanske hårddisk. Har dock testat hårddisk och minnen utan errors så jag misstänker ändå drivrutiner. Enl userguiden för driver verifier är det ett resultat av en drivrutinsverifieringsöverträdelse (fritt översatt) så frågan är vad jag gör.

Tekn info: 0X0000000A (0XF570F570, 0X00000002, 0X00000001, 0X806E4A8E)

Någon som har en idé??

Link to comment
Share on other sites

Tillägg - sökte på första parametern och fick fram:

"Stop-fel 0x0000000A (Stop 0x0A) anger att det har förekommit ett försök i kernel-läge att röra vid växlingsbart minne vid en alltför hög process-IRQL (Interrupt Request Level). Normalt uppstår detta fel när en felaktig minnesadress används i en drivrutin. Andra möjliga orsaker till felet är en inkompatibel drivrutin, ett allmänt maskinvaruproblem eller inkompatibel programvara"

Hur åtgärda snabbast - kan ju vara hur mkt som helst..??

Link to comment
Share on other sites

Att det är en felaktig drivrutin är ganska säkert.

Det är enl ms en "enhetsdrivrutin" som spökar. Det kan också vara så att den är felaktigt installerad.

Har du installerat moderkortsdrivar och chipsdrivar?

För att testa minnet kan du (om du har fler minneschip) ta ur ett chip för att testa. När du testat alla minnesplatser och minnen på varje plats och hittat eller uteslutigt dessa kan du väl återkomma med resultat.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...