Gå till innehåll

gebe

Medlem
  • Innehållsantal

    202
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Senaste besökare till profilen

6 504 profilvisningar

gebe's Achievements

(4/8)

  1. Om du använder W10:es skärmklippsverktyg i stället för "Spara bild som" så skall det nog i alla fall fungera.
  2. Tack Cecilia för svaret, men jag tog det säkra före det osäkra, även om det inte var så osäkert, och gjorde först en uppdatering av mitt gamla W7 operativ, som legat stilla i ett år. Jag började processen i går kväll, och datorn fick stå på hela natten och jobba med att ta hem alla gamla uppdateringar. På morgon så var det 120 stycken som skulle installeras, och det tog ytterligare 3 timmar! innan allt var på plats. Sedan gjorde jag uppgraderingen till W10. Den tog säker 2 timmar den också, medan den jag gjorde på den andra datorn från W8.1 till W10 gick på en kvart. I alla fall när W10:an var installerad, på sista dagen för gratis uppdatering, så kollade jag att det nya operativet var aktiverat, och det var det. Jag skall sedan jag göra en ren installation, för den installation som jag har nu är nog inte helt 100, då jag avbröt det första installationsförsöket, och det såg ut som att det blev en hel del kvar på hårddisken, som nog inte skall vara där. Men nu är datorn aktiverad och det var det viktiga och på de sista skälvande timmarna medan det var gratis. Tack, tack!
  3. Jag har en dator med operativet W7, som inte varit använd på ett år. När jag skulle uppgradera den till W10 så gick allting bra fram till punkten "Söker efter uppdateringar" Därifrån går inte processen vidare. Antagligen beror det på att mitt W7 har uppemot 200 hundra oinstallerade uppdateringar, som det tar mer än en dag att installera. Efter att ha avbrutit uppgraderingen till W10 så försökte jag hämta hem en fil med det senaste årets W7 uppdateringar, och installera dem med den filen. Den filen gick bra att lägga i "korgen" men när man sedan klickade på korgen så var den var gång likafullt tom. Så det gick inte den vägen heller. Så då kvarstår bara att prova en ren installation. Jag har hämtat hem och bränt en DVD-skiva med W10 ISOn. Men innan jag går vidare så vill jag fråga om man kan installera med den ISOn och bara ange W7:ans nyckel vid installationen. När jag tittade på den här trådens inledande poster så anger posten "Från Windows 7/8.1 till Clean install med Windows 10 direkt utan att uppgradera först" att man skall "Skapa en fil "GenuineTicket.xml" i din nuvarande installation genom att: Kopiera filen "gatherosstate.exe" från din windows 10 ISO till installationen som ska uppgraderas." o.s.v. Och det hela verkar rätt krångligt... Jag hoppas att detta är något som redan är överspelat och att det idag går att installera rakt av med att bara ange W7 nyckel vid en ren installation av W10. Ja, det är detta som är frågan, om det är någon som vet hur det förhåller sig med den här saken?
  4. Man skall tydligen vara försiktig med Kaspersky Labs antivirusprogram om man skall tro artikeln http://cornucopia.cornubot.se/2015/02/den-trojanska-hasten-rysk-programvara.html
  5. Du kan även ladda ner Windows 7 Enterprise, som motsvarar Windows 7 Ultimate, och prova i 90 dagar: http://tweaks.com/windows/40147/windows-7-90day-trial-download-32bit-and-64bit/
  6. gebe

    Classic Shell

    Jag hann läsa Marions inlägg innan det plockades bort, och jag tycker att Beldia överreagerade när han kallade det för otrevlig ton. Det var helt enkelt bara ett sant påpekande om trådskaparens skrivsätt. Jag tror nog att Manneman gillar dig Marion, det är bara det att han också överreagera emellanåt...
  7. När man har provat allting så kan man gott banka på grejorna det sista man gör innan man ger upp. Men då var det bra tips på SSD hårdiskar som jag fick, annars hade jag säkert köpt Intel och kanske fått samma kvalitet på dem som Marion fick.
  8. Har du en "Sökruta" så skriver du in "Hantera lösenord" Annars så trycker du på Windowsknappen + R och skriver in: netplwiz I skylten som kommer upp så väljer du "Avancerat" och sedan "Hantera lösenord"
  9. Det är bra Marion, jag uppskattar dina gratis tips väldigt mycket. Jag har inte själv installerat komponenterna i min ny dator, och den som gjorde det anslöt antagligen chassifläktarna direkt till nätaggregatet, annars hade jag tänkt visa värmen vid olika hastigheter på fläktarna i SpeedFan. I och med att inte anslutningen är gjord till moderkortet så får man inte upp fläktarna i det programmet. Nu har jag ett mekaniskt reglage där jag har dragit ner hastigheten på chassifläktarna till minimum, och om jag har läst rätt någonstans så ligger då hastigheten på 850 varv/min. Max varvtal är på 1200 v/min. Vid minvarv så är datorn praktiskt taget helt tyst - inget att klaga på i det avseendet alltså. Nedan ser vi att värmen bara går upp ett par grader med chassifläktarna på min varv, och efter att jag har öppnat ett par program och tittat på strömmande video från SVT-sporten under en timmes tid idag.
  10. Jag hade en perfekt bildskärm tidigare, en 20" Samsung SyncMaster 205BW. Den la av och jag skulle gärna ha köpt en likadan igen, eller motsvarande, men jag hittade ingen. Med den kunde jag fylla hela skärmen med webbläsare och annat, och det var perfekt. Jag tänkte att max en 22" till den nya skulle passa. Men det fanns inga i den storleken, som jag ville ha, och för något år sedan köpte jag den 24"-are jag har nu. Och den är för stor, och fick jag göra om det så skulle jag gå ner till åtminstone till 21,5" - 22". Det är inte optimalt med upplösningen som jag har nu. Det blir för stort. Jag får prova igen med nya inställningar. Men... det är just för synens skulle jag behöver ha en lägre upplösning. Men det ordnar sig säkert...
  11. Nu har jag fått det som jag vill ha det med skärmen. Jag har satt skärmupplösningen på lägsta - 1024x768. Då fyller Webbläsarna och Officens alla program hela skärmen. Jag provade samma upplösning igår men då blev en cirkel inte en riktig cirkel utan mer en ellips. Jag har hållit på och filat med det ena och det andra och jag vet inte alls vad jag gjorde men nu är även en cirkel en cirkel på min bildskärm. Och jag är nöjd och belåten, och vågar inte peta mer i inställningarna, på ett tag i alla fall.
  12. Just det, fläktarna gick på högsta varv, och det var rätt bra tryck på utluften från bakre fläkten. Så stort tryck kan man kanske ha en mycket varm sommardag, men inte idag, så jag sänkte varvtalet och nu är burken acceptabelt tyst. Jag skall kolla upp temperaturerna och se om jag kan sänka fläkthastigheten kanske lite till.
  13. Nu min dator hopsatt och klar. Med hjälp av flera fina tips från Marion, e-son m.fl. som jag tackar så mycket för, så blev det till slut en dator med följande bestyckning: Chassi: Fractal Design Define Mini. Mini tower, men den var stor nog till mig.Moderkort: Gigabyte B85M-DS3H mATX Processor: Intel Core i5 4690K / 3.5 GHz processor Två hårddiskar av typ: Samsung mSATA 840 EVO 250GB Internminnen: Corsair Vengeance - DDR3 - 8 GB : 2 x 4 GB Nätaggregat: Be quiet! Pure Power L8 CM - nätaggregat - 430 Watt Chassit skulle vara av det tysta slaget, men jag är inte riktigt nöjd och kommer att byta ut chassits fläktar till tystare. Men jag får inte rätt på upplösningen på skärmen. Jag har en Dell UltraSharp U2412M 24tum 1920 x 1200. Den s.k. optimala skärmupplösningen på 1920x1200 gör ju allting blir otroligt smått, och t.ex. en webbläsare fyller ju inte ut hela skärmen. Jag har provat med alla upplösningar som finns, och jag får en rätt bra storlek som jag vill ha, men tittar jag då t.ex. på en cirkel så blir inte cirkeln en cirkel utan mer som en ellips. Är det någon som har några bra tips för att ställa in bildskärmen och dess upplösning.
  14. Jag citerar från: Windows.microsoft reset-pc "Om Windows saknar filer kan du bli uppmanad att sätta in återställningsmedia, som vanligtvis finns på en DVD eller ett USB-flashminne. Om datorn levererades med Windows 8.1 eller Windows RT 8.1 behöver du skivorna eller USB-flashminnet som följde med datorn."
×
×
  • Skapa nytt...