Jump to content

Guidelines

Följande regler gäller för forumet och syftet med dessa är att hålla forumet rent och snyggt från opassande innehåll och hålla en bra nivå såväl som stämning bland användare i forumet.

Forumreglerna uppdateras senast 2022-08-25

Uppdatering av forumreglerna
Vi reserverar oss mot att forumreglerna kan uppdateras när som helst till följd av händelser som inträffar och som inte täcks av reglerna som finns beskrivna idag. När en ändring eller ett tillägg görs meddelas det direkt under denna sektion.

§1 Allmänna regler

 1. Använd alltid sunt förnuft och var trevlig och bemöt användarna som du själv vill bli bemött.
 2. Respektera andras åsikter och kunskapsnivå även om dessa/denna inte alltid stämmer överens med vad du anser och tycker om en viss sak. Personliga påhopp och angrepp tolereras inte i forumet.
 3. Det är inte på något sätt tillåtet att hota, trakassera, mobba eller trycka ner användare på forumet (via inlägg, privata meddelanden eller e-post).
 4. Använd vårdad svenska och ett vårdat språk, då vi varken vill se svordomar, könsord eller andra opassande eller stötande ord.
 5. Tänk också på att aldrig använda endast stora bokstäver eftersom detta anses som att skrika på nätet.


§2 Inlägg - innan du skriver

 1. Innan du börjar skriva ett nytt inlägg så ta en snabb titt på de senaste inläggen som redan finns i forumet du tänkt skriva i.
 2. Läs de klistrade trådarna i de forum det existerar sådana och se om frågan besvaras där.
 3. Gör även en sökning i forumet för att se om lösningen redan finns i en befintlig tråd.
 4. Skriv ett utförligt ämne på den tråd du skapar.
 5. Dubbelpostningar, det vill säga samma fråga i flera forumkategorier, tillåts inte utan håll dig till en forumkategori.
 6. Bumpning, det vill säga när du genom meningslösa inlägg bumpar en tråd så att den kommer högst upp i listan över nya inlägg tillåts inte.
 7. Forumadministratören och dess utsedda moderatorer förbehåller sig rätten att utan förbehåll och utan att meddela inläggsskrivaren redigera eller ta bort inlägg som anses vara stötande, kränkande eller på annat sätt som bryter mot forumets regler. För att en tråd inte skall bli osammanhängande kan inlägg som kommenterar eller refererar till ett borttaget/redigerat inlägg tas bort eller redigeras.
 8. Använd redigera-funktionen istället för att göra nya inlägg efter varandra i en tråd.
 9. Inlägg i forumet skall vara skrivna på svenska.


§3 Inlägg - när du skriver

 1. När du startar en ny tråd, tänk på att lämna så mycket information om problemet som möjligt. Det blir mycket enklare för användare att hjälpa dig och du får snabbare hjälp eftersom du då slipper få motfrågor.
 2. Om du svarar på ett inlägg så se till att svaret är relevant för användaren som ställde frågan eller beskrev problemet.
 3. Ibland kan det vara på sin plats att skicka med bilder eller loggfiler som illustrerar och kan berätta mer om problemet. Bilder och andra filer upp till en viss storlek går att bifoga, men om tillräckligt med plats inte finns så kan en bild beskäras eller komprimeras med Windows inbyggda MS Paint eller dylikt.
 4. Om du har löst ett problem själv så ange lösningen i slutet av tråden som ett eget inlägg, skriv inte bara in "jag löste det själv" utan ange lösningen så att andra kan ta del av den i framtiden. Markera gärna lösningen genom att klicka "Markera som lösning" som finns i de flesta forumkategorier.
 5. Det är inte tillåtet att posta förkortade länkar med exempelvis bit.ly utan hela länken till källan skall skrivas ut i klartext.


§4 Signaturer/avatarer

 1. Signaturerna får inte innehålla politisk reklam eller annonsering och ingen text som strider mot forumreglerna i övrigt.
 2. Signaturen eller avataren får inte innehålla material som av andra kan uppfattas som stötande.
 3. Maximal tillåten höjd på signaturen är fem rader med text.
 4. Animerade signaturer tillåts inte.


§5 Olämpligt innehåll

 1. Som forummedlem uppmanas du att när helst du ser något som är opassande i forumet omedelbart ta kontakt med en moderator lämpligtvis genom att använda knappen "Anmäl" som finns i vänsterkanten vid varje inlägg.
 2. Alla synpunkter på moderering hanteras via PM eller e-post, inte i forumet.
 3. Alla inlägg och frågeställningar som uppenbart har att göra med icke licensierade versioner av Windows eller andra program räknas som ogiltiga inlägg och kan utan vidare tas bort av moderatorer. För att få hjälp i forumet ska det handla om licensierade versioner av progammen.
 4. Att länka till piratkopiering eller piratkopierat material såsom upphovsrättsskyddat material i form av musik, filmer, program, spel etc. tolereras inte. Länkning till sidor eller artiklar där instruktioner om hur man kan kopiera eller ladda hem upphovsrättsskyddat material tillåts ej.
 5. Diskussion av läckta programvaror får ske så länge dessa inte innefattar piratnycklar eller program som tar bort aktiverings- eller valideringsfunktioner.
 6. Produktnycklar för Windows eller andra program får under inga omständigheter postas publikt i forumet.


§6 Användare och användarkonton

 1. Endast ett konto per fysisk person tillåts.
 2. Om du vill ta bort ditt konto ta kontakt med sajtägaren så ombesörjs detta.
 3. Om du som användare bryter mot reglerna eller trotsar en moderators uppmaning så kan du varnas eller stängas av från fortsatt användning av forumet. Antalet varningar som ges innan en användare stängs av kan variera beroende på vilken natur varningen är av. Generella riktlinjer är att minst tre varningar skall ges innan en användare stängs av. I vissa fall kan allvarlighetsgraden vara av den natur att det resulterar i omedelar avstängning av användarkontot.
 4. Om man systematiskt vägrar följa moderatorers eller sajtägarens uppmaningar så kan man bli avstängd för all framtid.
 5. Varningar och avstängningar meddelas publikt via forumet under kategorin "Hemsidan".
 6. Får du en uppmaning eller tillsägelse av en moderator så rätta dig efter denna. Har du synpunkter på hur en moderatorer agerar eller sköter sig så skriv inte detta i forumet utan ta det med berörd moderator och informera då även sajtägaren.


§7 Marknadsföring/annonsering i forumet

 1. I forumet tillåts inte utan tillstånd från sajtägaren någon marknadsföring av egna eller andra tjänster och produkter. All marknadsföring sker efter kontakt med sajtägaren.


§8 Support

 1. Ta alltid för vana att se till att du installerar alla kritiska/viktiga uppdateringar från Windows Update, innan du ställer en fråga om en Microsoftprodukt.
×
×
 • Create New...