Gå till innehåll

Rolas

Medlem
  • Innehållsantal

    75
  • Gick med

  • Besökte senast

Inlägg postade av Rolas

  1. Hej Mannesmann o tack för svar.

    Programmet finns i Adm/Tjänster/Smart ´Card och i fliken allmänt finns det möjlighet att starta programmet eller stoppa,  Jag har automatisk  start ibockad och tidigare har det fungera och jag har inte ens vetat om att programmet  existerade.   När jag går in ooh startr progrsmmet så fungerar det som det ska under den tid jag är inloggad. Nästa gång jag loggar in får jag gå till programmet och starta om på nytt. Så någonting gör att programmet ställer om sig själv. När jag kommer tillbaka  står det att programet är stoppat och då fungerar inte bankdosan med kort i utan jag får felmmedlande att bank id saknas. Support hos banken säger att det är ett windowsproblem och att det inte kan bidra med lösning.

    Hoppas jag har förklararat  problemet. Tacksam för hjälp

     

  2. Acer V7-581 svart skärm

    Skärmen är svart endast tangentbordet lyser och jag kan höra hur fläkten surrar. Har testat med att koppla in extern skärm utan att få någon bild. Lysa med ficklampa på skärmen ger ingen bild.


    Är det så att när datorer startar frågar den efter att den interna bildskärmen är ok för att sedan starta bios ? Dvs är det därför ingen bild sänds till extern bildskärmen ? Har testat med extern skärm både via DVI och HDMI anslutningar. Har provat med FN+F5 men utan resultat.

    Har tagit isär skärmen för att se om kabeln i gångjärnet är skadad och jag har svårt att avgöra om den är hel eller inte. Kabeln har märken vid gångjärnet och det extra skyddet är aningen rynkigt ,

    Finns det fler tester jag kan göra ?

    Tacksam för hjälp

    Mvh/Rolass

  3. Har problem med att skrivbordikonerna flyttar sig , trots att högerklick på skrivbordet -visa - ordna ikoner automatiskt inte är ibockad.

    Finns det ngn annan meny/inställning som ska göras ?

     

    Har läst på MS  suportsidor men inte funnit ngt .

     

    Tacksam för tips/synpunkter

  4. Hej igen

     

    Nu har jag kört SeaTools från CD skivan och scannat båda hårddiskarna. Har kört både lång och kort test, programmet rapporterar "Passed"   för båda.

     

    En egenhet är att datorn vid varje start kör sfc/scannow  helt automatiskt

     

    Efter som det kråglar när jag installerar så tänker jag att det kan ha med Windows installer att göra.  Kanske är  ngn fil felaktig. Har kollat lite på  Ms support men inte blivit klok på hur man gör ?  Kan man ta bort filen för att få den ersatt av en ny  från XP home skivan  om  jag kör reparations varianten ?   Hur kan jag arnars få tag i en frisk fil  ?

     

  5. Angående felet 1719   Windows Installer ....................... Har provat med att gå till tjänster och Windows Installer och där ställt in  Manuellt enligt instruktioner som jag hittade på MS.  support  Har även provat med att ändra till Automatiskt , men ingen skillnad . Felet kvarstår .

     

    Är det några drivrutiner som är galna/saknas ?

     

  6. Hej Cicilia 

    Tack Cicilia för dina tips datorn  tycks ha blivit bättre.

     

    Laddade ner filer från samsung (hårddiskfabrikanten )  som installerades och se, nu verkar datorn mycket friskare !  Sfc/scanow flyter på helt nornalt utan avbrott. Till och med diskfragmenteraren når jag numera på normalt sätt via program/tillbehör/... . Det har jag tidigare haft problem med. 

     

    Däremot tycks inte nedladdnigen för bildbehandlingsprogrmmet Kies3 gå att installera då kommer felmeddelande :

    Error 1719 windows installer accessed are enabled . Hur grejar jag det ?

  7. Samma nedslående resultat med avinstallerat F-secure och nyinstallation av SP3.    Allt flyter på normalt tills svart skärm ,  windowsflagga och texten vänta... med timglas.

    Samma ressultat får jag når jag  gör en ominstallation från xp home skivan.  Kört Reparationsvarianten. 

     

    Finns det flera ideér ?

  8. Jag undrar om datorn blev vilsen när jag laddade ner KB936929 (SP3) och att den uppdateringen var avsedd för xp pro. Har förrsökt avinstallera men utan framgång. Kan man avinstallera med hjälp av dos komandon från c: promten ?  Vilka kommandon skrver man i så fall ? En annan fråga är om det går att få tag i xp pro >?

  9. Tyvärr ingen förbättring den här gången kom inte ens windowsflaggan upp. Endast svart skärm.

     

    Har kört sfc/scannow och det resulterar i att programmet frågar efter xp professional , men de filerna har jag inte .  Längre fram i scanningen frågas efter xp home och när jag sätter in skivan säger progrmmet att skivan inte är den rätta.

     

    Har försökt avinstallera SP3 men det går inte heller är det virus på datorn som inte f-secure hittar ?

  10. Tack för svar. Ja datorn används "bara" för filmredigering , och visst kan jag strunta i uppdateringarna  men då kan jag inte överföra bilder från mobilen eftersom det programmet krävde uppdatering av SP3 . Och det vill jag gärna ha möjlighet till.

     

    mvh>/Rolass

  11. Har en xp dator som jag använder för att redigerera  film och bilder på.  Den är normalt inte kopplad till nätet. Så en dag när jag skulle ladda ner bilder från mobilen fick jag en uppmaning att uppdatera sp3 somtydligen  inte fungerade som det skulle. 

     

    Startade med att söka reda på KB936929-SP3-X86 laddade ner och installerade den . Allt flöt på normalt,  filer säkerhetkopierades, rensades från filer , nya filer installerades mm. Efter installationen var klar  startades datorn om och det kom fram en svart skärm med vindows flaggan och texten vänta...... Sen hände inget mer. Jag lät datorn stå i "vänteläge" ca 3 timmar men sedan gjorde jag en resett och datorn startade som förut men utan att den blivit uppdaterad till SP3. Nu har jag bara SP2 installerat.

     

    Jag har skannat efter virus men f-secure hittar inget .

     

    Har också försökt ladda ner en SP3 version 5512.08044133_sv_x86fre_spcd.iso och kört den från en cd skiva men med samma resultat. Installation normat tills svart skärm + flagga + texten vänta.... dyker upp .

     

    Hoppas ngn på forumet vill hjälpa mig med råd vad jag bör göra.

  12. Tack för alla tips och om att MMC skall vara tom. SFC /scannow är körd men utan ngn förbättring. Start från

    Tools/Verktyg och sen Degrament Now/Defragentera ? resutlerar i samma felmeddelanmde som via kontrollpanelen/tillbehör/systemverktyg

     

    File->Add/Remove Snap-in..anel/systeverktyg/diskfragmenteraren. ger  en ny konsol   konsol1 (?)  och ger samma felmeddelande.

     

    Jag fick ett ett annat tips för att starta diskfragmenteraren. Jag har letat rätt på filen dfrg.msc bytt namn på den till dfrg_ny.msc , gjort en genväg som ligger på skrivbordet  och klick på den genvägen så startar diskfragmenteraren utan problem . Så sällan som jag startar diskfragmenteraren kan jag leva med att strarta den via skrivbordet.

     

    Däremot dyker fortfarande Premiere Pro så fort hjälpknappen trycks in och det är lite mera olägenhet.   Jag ska prova med en ominstallation men jag trodde att det hade att göra med MMC på ngt sätt. Jag kan starta hjälpfilen och  letar fram filen " help.js"  . Då startar hjälpprogrammet .    Kan den den filen  help.js   läggas in i MMC för att få hjälpfilen att starta "normalt" ?

    Mvh</>R

  13. Tack för hänvisnig o länkar. Har gått igenom tipsen och installerat enligt anvisningarna. Tyvärr utan att filen dfrg.msc startar på normalt sätt.

     

    Jag har kollat på filen MMC.exe och när jag klickar på den så är den tom.  Det är tydligen en  konsol och jag föreställer mig att den ska normalt innrhålla startfiler för diverse program.

     

    Jag har problem med ett filmredigerigsprogram PremierePro som när jag klickar på hjälpknappen bara stängs ner.  Kan det hänga ihop med att MMC är tom ?

     

    Mvh>/Rolas

  14. Har problem med filen dfrg.msc (som startar defragmenteraren )  Vad jag förstår är det en fil i systen32 som heter MMC som ska starta defragmenterren.

     men det gör den inte. Har laddat ner filen från installationsskivan så den finns WINDOWS\System32.

     

    När jag söker på system32 får jag träff på 4 ?  mappar .

    Mapparna heter:

    C:\$win_NT$~BT och

    C:\WINDOWS

    C:\WINDOWS\LastGood(2)

    C:\WINDOWS\LastGood(3)

     

    Är det normalt ?

     

    Tacskam för synpunkter/råd

     

    Mvh/R

×
×
  • Skapa nytt...