Gå till innehåll

Personen

Medlem
  • Innehållsantal

    28
  • Gick med

  • Besökte senast

Inlägg postade av Personen

  1. Ibland "fastnar" musen i javascript eller flashobjekt som t.ex. just google instant men, trots detta brukar det alltid gå att använda den. Visa gärna skärmbild på just när musen "fastnar"

    Personen

    PS: testa att trippelklicka

  2. Det borde finnas något som heter ungefär Autoifyllning, skulle jag tro. Sen är det väl bara att skriva in: webbadress, användarnamn och lösenord. Allt kommer att fyllas i när du går till webbsidan men du loggas inte in utan måste klicka på "logga in"-knappen själv, såvida det inte finns ett makro-pluginprogram som inkluderar musklick eller bara enter.

    Hoppas du hittar en lösning!

    Personen

  3. Det funkar bra mot avlyssning av nätet, men hindrar ju inte att man loggar in i nätet om det är öppet eller använder svaga nycklar.

    Jag utgår från att du vet hur du loggar in i din router och kommer åt inställningarna. Oftast måste man vara ansluten till den med kabel för att kunna konfigurera den och den brukar ha 192.168.0.1 som IP. Men allt sådant bör stå i manualen till den. Det första du bör göra därefter är att ändra till ett svårknäckt adminlösenord på routern.

    denna bilden ser du i de röda rutorna hur du bör ställa in det trådlösa nätet. Vad ditt nät ska heta bestämmer du såklart själv. I rutan med Visibility Status kan du lika gärna ha Visible eftersom det ändå är busenkelt för de som vill att hitta ditt nät, medans att ha det dolt kan försvåra saker för dig själv. Det viktigaste är i sista rutan Pre-Shared Key där du ska välja en lång svårknäckt nyckel. Blanda stora och små bokstäver med siffror och specialtecken och håll den hemlig. Denna nyckel måste du sedan ange (en gång) på de enheter du vill ansluta till ditt trådlösa nät. Alla som har tillgång till eller kan lista ut nyckeln kommer alltså in i ditt nät.

    Därefter har du gjort vad man kan begära för ett hemnätverk på den trådlösa biten. Sedan gäller det ju fortfarande att ha koll på brandväggar, antivirus osv så man inte får in något som kan sätta allt ur spel.

    Har 2 anmärkningar

    1. standardinställningens IP-adress brukar på routrar stå på undersidan, speciellt D-Link.

    2. Den bästa krypteringsstandarden (enligt mig) är WPS eftersom den är lika säker som WPA2-PSK men mycket enklare att ansluta till men ändå utan dålig kryptering. Problemet är att operativsystemet (och firmwaren) måste ha stöd för det. Kravet ligger inte på nätverkskortet (eller på routern såvida den inte stöder firmwaren som har WPS). Windows7 har stöd för WPS.

×
×
  • Skapa nytt...