Gå till innehåll

barretta

Medlem
  • Innehållsantal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Inlägg postade av barretta

  1. Kan det vara så att den blir för varm vid mycket hårddiskanvändning? Då kan datorn stänga av sig för att skydda sig själv. Du kan kolla med något temperaturvisningsprogram t ex HWMonitor, om det inte kom med något med datorn eller kan laddas ner från tillverkarens webbplats för de är säkrare.

    http://www.cpuid.com/hwmonitor.php

    Det ligger nog ngt i vad du föreslår....... Speedfan visar att HD var ca 50C varm men CPU varmindre än 40C. Då pallade jag upp datorn så att det blev luftigare...... o vips så arbetar det nu mycket längre stunder,TACK TACK.

    MEN jag kan fortfarande inte komma åt inställningar för att ändra tider i energialternativ !!/ Barretta

  2. Datorn defragmenterar ett antal minuter, ca8-12, sedan slocknar skärmen, ON knappen slocknar, HD tystnar o den verkar avstängd. Då jag trycker på ON startar den upp såsom den var i viloläge. DVS en fullständig Windowsuppstart sker inte och jag kommer rakt in i det arbetsläge som rådde vid nedstängningen!!

    Jag servar datorn åt ngra bekanta vars barn har den som skol- o surfdator.

  3. En bärbar har fått för sig att vid defrag o dyl arbete för sig själv kommer den att koppla ned efter några få minuter. Det går ej att komma åt inställningsmöjligheter via kontrollpanelen-energialternativ eller via Egenskaper f bildskärm-skärmsläckare-bildskärm. Vid klickningar på dessa alternativ blir det ingen öppning till inställningsmöjligheterna. Ganska frustrerande. Vet ngn klok person ngt om detta o hur jag löser krånglet?? Tacksam f era förslag

    barretta

×
×
  • Skapa nytt...