Gå till innehåll

starman4

Medlem
  • Innehållsantal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Inlägg postade av starman4

  1. Hej!

    Ett alternativ kan ju också vara att testa disken i en annan dator, för att på det sättet komma åt de viktiga filerna. Din datorkunniga granne borde kunna hjälpa dig med detta tycker man :)

    Om det "bara" är något fel i windows så borde det gå att göra på detta sätt.

    /Daniel

  2. Men jag tror problemet är löst med att datorn hänger sig. Har gått nu mer än ett dygn sen jag stängde av host protection i Outpost Firewallen och den har inte låst sig en enda gång. Dessutom så startar programmen dubbelt så snabbt. Verkar vara den featuren som va boven. Flera andra med liknande problem påstod att det va brandväggen som krånglade, och de verkar ha rätt än så länge iaf.

    Starman4, tusen tack för länken http://www.outpostfirewall.com/forum/showthread.php?t=24799!!

    Vad bra att det löste sig, roligt att kunna hjälpa till :)

  3. Hej!

    Vad har du för moderkort? Läste på en sida om andra som hade problem med låsningar i systemet. Enligt en av personerna hade hans problem orsakats av ACPI drivrutiner. För hans del gällde det ett ASUS moderkort.

    "I found the problem, we both use ASUS motherboards. The thing that bugs is ACPI.

    ACPI power management and cool and quiet, it's the driver that kinda communicates with your motherboards health. Update all ACPI drivers with win update or try using vista drivers from Asus."

    Men eftersom du skriver att du redan har uppdaterat allt så kanske du har testat detta oxå. Tänkte bara det var värt att tipsa ifall ifall :)

    /Daniel

  4. Tjena!

    Kör fria versionen av Avast! + Windows 7 inbyggda brandvägg. Fungerar hur bra som helst, aldrig några problem. Har även tidigare kört med Avast! och den inbyggda brandväggen i XP. Inte heller då hade jag några som helst problem.

    Sedan beror det ju givetvis på hur man använder datorn. Jag har varit med om stollar som har haft jätteproblem med virus trots betalpaket som exempelvis Norman eller NIS.

  5. Ok, tänker inte kommentera inlägget ovan gällande gratisalternativen.

    Tråden gällde som sagt Norton samt f-Secure

    Konstigt att folk inte kan läsa tråden o se vad den handlar om, och vad frågan gäller.

    Nej. Tråden heter "Nytt antivirusprogram - vilket?

    Sedan kan man läsa att du väljer mellan Norton och F-secure.

    Jag tänkte bara i all välmening upplysa dej om att det finns gratisprogram som i kombination med exempelvis Windows 7 brandvägg gott och väl duger till hemanvändare.

    Ett nej tack med information om att du kände till gratisvarianterna, men ändå ville köra någon av de andra hade väl räckt, man behöver inte vara spydig. Speciellt inte när man tidigare i olika forumfrågor fått oerhört mycket support av olika personer.

    Men vill du vara otrevlig, please be my guest.

  6. Hej

    Jag har själv kört med Avast! Free Home Edition och Windows inbyggda brandvägg och aldrig haft några problem. Förstår inte varför du ska betala dyra(onödiga) pengar när det finns finfina gratisalternativ.

    Hade jag varit dig hade jag testat Avast! eller något annat gratisprogram. Många jag känner använder AVG Free och tycker att det fungerar bra.

    Avast! Home Edition

    AVG Free

    Mvh

    Daniel

  7. Hej!

    Eftersom ingen av skivorna du har bränt fungerar så känns det nästan som om det skulle kunna vara något fel på ISO-filen. Kanske har det blivit något fel vid nerladdningen. Om det är möjligt så kanske du skulle testa att ladda ner den igen och bränna en ny skiva.

    Mvh

    Daniel

  8. Hej!

    Är det möjligt att få Mediaplayer att välja FFDSHOW som standard vid visning av exempelvis Xvid-filer? Som det verkar nu så funkar fler och fler filformat enbart med Mediaplayer utan att använda externa codecs. Problemet är att jag vill använda FFDSHOW för att kunna få in undertexter. Skulle givetvis kunna köra något annat program för text om någon har något tips.

    Kör Windows 7 Beta 1 med FFDSHOW_beta6_rev2527_20081219

    Tack på förhand!

    /Daniel

  9. Hej!

    Hur menar du med ren installation? Jag har varit inne på att lägga om den helt, men datorn har ju bara recoveryskivor med windows vista och då kommer ju allt packard bells krafs in igen. Om det nu är det som spökar.

    Tja!

    Jo det är ju problemet när man inte får någon skiva till, jag tycker personligen att det är helt värdelöst att inte få med en skiva med ett rent OS på om man skulle behöva installera om... Möjligheten finns ju alltid att låna en skiva om man känner någon som äger en... Annars är det ju bara att köra på som e-son säger och hoppas att man kan få bort tillräckligt med skräp....

    Själv anser jag dock att en ominstallation alltid är det bästa ;-)

  10. Tjena!

    Jag tycker inte det borde vara några som helst problem att köra Vista på din bärbara, speciellt inte efter att du har uppgraderat ditt minne. Jag har kört Vista på bärbar med sämre prestanda och jag tycker det har fungerat fint. Om jag var du så skulle jag köra en ren installation av Vista för att bli av med all skit som normalt sett ligger med i en dator från början.

    Mvh

    Daniel

  11. Tja!

    Jag kör mkv-filer(mest 720p) i windows media player 11 och har inga problem. Har ffdshow och matroskasplitter installerat....

    Kan speca exakt vad du installerade...eftersom "matroskasplitter" innehåller så mycket.

    Visst!

    FFDSHOW http://www.divx-digest.com/software/ffdshow.html

    Matroskasplitter http://www.digital-digest.com/software/dow...sid=0&did=2

    Inte säker på att det är exakt den versionen av matroskasplitter jag har, jag vet att jag kör en äldre version av ffdshow, har uppdaterat mej lite dåligt :-)

×
×
  • Skapa nytt...