Gå till innehåll

LightningStrike

Medlem
  • Innehållsantal

    395
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    8

Inlägg postade av LightningStrike

  1. Gäller det samma konto på alla datorerna? Om det är ett Microsoft-konto så är det samma lösenord på alla datorerna men du kan ha olika pin på dom. Byter du lösenord på en påverkas alla men du kan byta pin på en utan att de andra påverkas. Låter kanske lite flummigt men det fungerar så.

  2. Det låter som du har problem även innan okt 2018 uppdateringen, säker på att det inte är detta som spökar när du uppdaterat ditt Windows?

    Kör själv Windows 10 1809 på tre datorer, 2 stationära och en laptop utan några problem. Jag låter Windows update vara på så de alltid är fullt uppdaterade just för att slippa problem vid senare uppdateringar. Ser det lite som ett konstigt tips att stänga av Windows update, med tipset ovan så kommer du få massa problem senare och kanske ännu värre skada. Håll systemet ajour istället med drivruter och annat, var aktiv så löser det problem innan de uppstår.

    I ditt läge skulle jag plocka ner drivrutiner för hårdvaran som bråkar och installera om datorn, du ska inte behöva någon nyckel då du redan har Windows 10 på din dator. Tänk bara på att installera rätt version, samma som du kör nu

    • Like 1
  3. OEM VERSION ENBART FÖR NYINSTALLATION

    Tror den blir låst till den datorn du installerade den på vilket betyder att du kan inte byta ut vilka komponenter du vill/flytta den till en ny dator. En retail kan du flytta med dig till en ny dator...

    Skickat från min F8331 via Tapatalk

  4. Råkade komma på en annons från https://www.programvara.win/ där de bl.a. reade Win 10 Pro för 350:-. Kollade upp siten så gott jag kunde och fann att den är nog OK!  Så jag köpte Win 10 Pro för 350:-. Har fått en produktnyckel och anvisng för att ladda hem iso-filerna vilket nu är gjort. Allt verkar OK! 
    Men hur kan de sälja Win 10 Pro för  350:- när riktpriset ligger runt 2.500:-, då visserligen med disk och kartong men det kan ju inte motivera den stora skillnaden?
    Vet du om det är en retail eller oem-licens du köpt?

    Skickat från min F8331 via Tapatalk

  5. Då det är en smittad dator (antar av virus), så är det bra om kan fixa en skiva/usb-sticka med Windows från en dator som inte är smittad

    Ladda ner verktyg här och kör det för att skapa ditt installationsmedia, sedan bootar du upp den smittade datorn från USB/skiva och följer instruktionerna. Det är väldigt enkelt och tydligt.

  6.  

    Titta under Kontrollpanelen - System - Visningsalternativ. Där finns inställningar för storlek på text i appar och andra objekt.

     

     

    Skickat från min F8331 via Tapatalk

     

     

     

    Gäller Creators Update

  7. Du kan köra den sidan och göra den smalare (mobilversion av sidan) så kommer du kunna ladda ner ISO direkt. F12 aktiverar utvecklarläget i de flesta webbläsare, då kan enkelt välja bredd på sidan.

     

    Skickat från min F8331 via Tapatalk

     

     

×
×
  • Skapa nytt...