Gå till innehåll

duvgamen

Medlem
  • Innehållsantal

    43
  • Gick med

  • Besökte senast

Inlägg postade av duvgamen

  1. Fick precis ett mail från TechNet med följande innehåll:

    "Well continue to offer the RC download until August 20, 2009. After that, you wont be able to get the download, but if you have the bits, you can still install the RC and get a key if you need one. (To get a key, just go to the Downloads page and follow the instructions.)"

    Hur ska man tolka detta? Om nu RTM sker i dagarna, varför erbjuds RC till 20 augusti?

    De som certiferar sin hårdvara och applikationer måste ha RC:n tillgänlig för att kunna göra det, de flesta i enterprise klassen gör detta på RC:n och inte RTM versionen faktiskt.

  2. alltså med "ofärdigt" menar jag att man släpper en produkt som man vet har problem och som man har lösningarna på färdiga, och så pressar man ut det på marknaden för att få in pengar, och så får användarna jobba i en miljö som inte fungerar 100% för att Microsoft nu ska vänta och släppa allt i det stora servicepacket.

    Om man är medveten om fel innan RTM så borde man väl kunna rätta till dessa och få en väl fungerande produkt från början?

    Såg ju hur det var med Vista, "ingen" ville köra det i början, men efter sp1 så har man t.om sett folk som rekommenderar det istället för XP, kommer vi få en likadan historia nu tro?

    Detta också minska jobbet för de företag som rullar ut windows 7 som efter relesen måste rulla ut ett SP.

    En sak att släppa ett SP för att utvecka Windows vidare och en annan sak att släppa ett SP för att göra klart en släppt produkt.

    Det mesta annat man köper här i världen är ju "färdigutvecklat" innan den når kunden.

    - Hej jag vill köpa den här bilen

    - Ja, det går bra, men du måste komma in med den om 2 månader så vi kan byta motorn för det är fel på den.

    - jaha, det går bra!

    Nu är det ju inte riktigt så enkelt som du beskriver, att bedriva utveckligen av Windows är ganska komplext, mer komplext en vad du troligen kan föreställa dig, till att börja med så finns det i stort sätt ingen "färdig" version ab Windows i den bemärkelse som kanske många tror, jaha nu är Windows 7 "färdigt" va skönt då kan vi börja om på nytt, planera för och utveckla "Windows 8". Så fungerar det inte utan man jobba med ungefär ett 10årigt perspektiv av development cyckeln när det gäller Windows, Med det innebär det också att det pågår en hel del parallel utveckling, de flesta skulle nog skratta åt mig om jag säger att man har kompilerat "Windows 8" builds i månander? Att hantera vad som ska in i vilken version hanterar om prioriteringar som görs utifån ett antal olika faktorer, så sent i release cyckeln som Windows 7 befinner sig i just nu, och har gjort ända sen RC Escrow dvs I mars någon gång så vill man inte utföra större färändringar i koden, helst inga förändringar alls om det INTE rör sig om så kallade "showstoppers", en "showstopper" är en blocking issue som gör att ett visst kund segmement, eller större enterprise företag inte kan rulla ut Windows 7 p.g denna, då kommer man prioritera en sådan DCR/Bugg och se till att fixa den.

    Så till din fråga/kommentar egentligen? Varför shippar man Windows 7 (eller någon version av Windows över huvetaget) med buggar? När man vet att dom existerar, och kanske till och med har en lösning på dem?. Anledningen till att man låser ner koden som jag förklarat ovan är att om man skulle försöka fixa _alla_ issues, så kommer dom tillsammans faktiskt generera flera issues (kanske) tillsammans en vad dom från början va, vilket fall som helst så är det oftast en o kontrollerad tidsfaktor. Låt mig ge dig ett exempel från utveckligen av Longhorn/Windows Vista: Gruppen Power Users implementation i tidigare OS, (Den infördes i Windows 2000) visade sig inte vara helt lyckad, man kunde genom att vara medlem av denna potentiellt sätt bli administrator.. Så man beslöt att tabort gruppen, 4st builds jag testade hade man tagit bort gruppen som åtgärd. Detta fick förödande konsekvenser i form av intern kod som va beronde av gruppens existens (viss detta hade man kanske tids nog kunnat korrikera) men för och inte tala om de flera tusen 3parts applikationer, tjänster och integrationer som slutade fungerade bara på grund av gruppens existens, gruppen finns nu alltså kvar men ger inga speciella rättigheter, Det är alltså inte bara o "fixa till" nått och sen tuta o köra, ibland kan man även veta med sig att man behöver förändra så pass många komponenter att man senarelägger en feature/fix/dcr/bugg till nästa version av OS:et.

    Så det är inte speciellt konstigt att man börjar hantera "fixar" i en separat branch som sedan kommer att resultera i ett Service Pack, Se det som en fortsätt "normal" vidare utveckling av Windows.

  3. Inget stöd för x64 guests i kommande VPC alltså?

    Fördelar med "XP Mode" är ju att det är fritt för alla och enkelt att komma igång med och använda, framför allt för kunder där applikationerna som kräver XP är få och används av få personer. MED-V lägger ribban högre och innebär centraliserad hantering, men är å andra sidan inte tillgängligt för alla. Helt olika målgrupper skulle jag påstå :)

    Efter som produkten inte är RTM:ad ännu så kan jag inte svara på det, VPC är också ett externt team som shippar en produkt huvudsakligen utanför windows, möjligt att något händer där, men inte som jag känner till.

    Beror ju på hur man ser på "fritt för alla" denna lösning kommer endast finnas tillgängliga för vissa SKUs, kan tyvärr inte säga vilka ännu.

  4. Vet du något om tillgänglighet för andra än TAP vad gäller språkpaketet?

    Tyvärr har jag ingen aning om det. Såg bara att det existerade, kom just tillbaka till sverige från redmond. :)

  5. Detta är klart ett framsteg och man addar en del annat till VPC2007, men i stort sätt så är jag ganska besviken på vad VPC teamet har lyckas komma upp med dom senare åren, saknaden av x64-guest support är helt ofattbart ur en viss synvinkel, samtidigt förstår jag deras tänkt som är baserat på att VPC först och främst handlar om appcomapt för legacy. Den här lösningen är O.K och väldigt snygg för att ingå for free i några SKUs. Men är ganska krånglig att underhålla/administrera, MED-V kommer att lösa några av dessa issues.

  6. Att uppgradera från tidigare Windows 7-byggen till Windows 7 RC går, men då måste du trixa lite genom att ändra ett värde i en textfil. Annars går det bra att göra en ren installation som vanligt.

    Inte helt sant. Det går att inplace-upgradera clients SKUs från 7077 (RC Escrow) till Final RC. Samt att server SKUs går att inplace-upgradera från 7000

  7. Tack Nicklas och Stenis för dom fina svaren.

    Nu talar jag hemside kodning istället för Windows.

    Då man skapar en stor hemsida så gör man ofta plugins för att på ett lätt sätt kunna lägga till nya funktioner.

    Går inte detta att göra med ett os? Man har en huvudkod och sedan inplanterar man olika "plugins" som är olika funktioner i systemet. Väljer vart var och en ska vara. Ungefär som Joomla som många använder. ;)

    Slutar inte betan någon gång runt augusti? ;)

    Vad vill du öppnå med ditt inlägg, försöker du jämföra att bygga ett OS med ett CMS system? Självklart består windows av ett _antal_ funktioner som används av varanda på alla möjliga sätt :)

  8. "Alla" verkar vara väldigt exalterade över att RCn snart skall komma.

    Jag kör nu med build 7057 (32 bit). Vad kommer jag att ha för nytta av RCn jämfört med min nuvarande?

    LionKing

    För det första så vill Microsoft endast ha feedback på Beta och RC releserna, för det andra så är 7057 är winmain build (dvs daily build) som mer eller mindre "råkar" fungera bra. Då en RC release genomgår omfattande tester och fixar/förändringar för att ha bra appcompat, driver/hw support osv.

  9. Tja, det blir knappast bli 7106 (som LÄR vara ett bygge i RTM-tråden) eller 7077 (som tycks vara RC-tråden). Som sagts tidigare; Vi får se vad Microsoft släpper när det är så dags.

    Nej det finns ingen RTM branch skapad ännu, 7106 tillhör winmain.

  10. Ännu ett nytt bygge av Windows 7 ska ha kommit ut. Bygget har namnet 6.1.7106.0.winmain.090408-1623 vilket menas att den sammanställdes den 8 April klockan 16.23. 7106 ska tillhöra RTM byggena och samma dag ska bygge 7080.0.winmain_win7rc.090408-1900 kommit ut. 7080 är alltså RC.

    Vet någon om detta är ett äkta bygge? Dessa builds borde läcka ut på näten de kommande dygnen om det är äkta.

    Nej 7080 är troligen inte RC utan troligen av escrow candidate, Vet inte vad du menar med att bygget är 'äkta' Men jag gissar på att du frågar om det existerar, svar: Ja. Långt i från alla byggen läcker ut.

  11. Två olika spår med kärnan hos MS tror jag.

    /G

    7077 och 7105 kommer från olika brancher, var på en av dem är winmain och den andra är win7rc, dom är i stort sätt identiska just nu, resan mot RC har just börjat.

  12. Jag tycker det inte är så intressant, Vad jag kan se så har vendorn Kaspersky utvecklat en ny "engine" jaha och vad innebär det då? och vad sjutton har det med Windows 7 att göra? Finns det specifika API:er i Wnidows 7 som Kasperskys nya "engine" skulle ta nytta av? Eller valde dom bara att kalla sin nya version för Windows 7, såg till att de går att köra på nuvarande beta av Windows 7, för att få uppmärskamhet?. Jag vet inte, men dom nämner inget i sinna release notes som får mig att höja på ögon brynen iallafall.

  13. Jag förstår vad du menar, men håller inte alls med dig! Jag ser det som en naturligdel av utvecklingen, varför skulle vi annars utveckla nya HW som presterar bättre? (troligtvis inte för självända målet att befintlig teknologi ska gå snabbare) utan snarare att det gers oss möjlighet att utnyttja HW:n för att uppnå/möjligöra saker som tidigare HW inte klarade av. Jag tycker detta är ganska intressant ämne dock, och något som jag själv kan behöva bemöta med långa föredrag hos större enterprise företag för att dom ska förstå att Windows Vista tillexempel inte kommer prestera speciellt bra på gammal HW, men och andra sidan om de behåller Windows 2000 Professional som "Corporate Standard" och köper ny HW med Dual/Quad-Core CPU:er så kan dom ju ändå inte utnyttja hårdvaran. Samma sak gäller ju med 4GB minne och 32-bit vs 64-bit. Jag ser ingen anledning att inte gå main stream med Windows Vista och Windows 7 64-bit, men självklart kommer det finnas undantag med 16-bit apps, integration mellan OS components och 32-bits appars etc. Så sammanfattnings vis så tycker jag att jämförelesen ur CPU val är rättvis p.g de två olika windows versionernas era, och vad de faktiskt är designade för, och ut i från vlika förutsättningar.

    Men vänta nu...

    Är det någon som märkt att man mätt prestandan på dualcore och quadcore-datorer?

    Det är ju totalt fel att mäta prestandan mellan XP och Windows 7, på en fyrkärnig CPU!

    Ska det vara någon som helst rättvisa i testerna måste man ju så klart köra på en singelkärnad CPU, eftersom Windows XP inte alls är utformat för flerkärniga CPU:er. Jag har redan tjatat tillräckligt om detta i en annan tråd, så det behöver jag inte göra här med, men det är ju bara inte sant hur idiotiskt att mäta mjukvarans prestanda på ett system som inte ens fanns när XP gjordes!

    Om man ska göra ett test som är rättvist får man ju tänka att Windows XP gjordes typ 2001, då man knappast optimerade för flera kärnor. Det betyder att Windows 7 kan i princip vara riktigt dåligt skrivet, men ändå upptrådat, vilket ger det en gratis prestanda på upp till 4 gånger! (quadcore är 4 kärnor).

    Någon som förstår vad jag är ute efter, man borde ha kört testet på betydligt äldre datorer som bara har en kärna.

×
×
  • Skapa nytt...