Gå till innehåll

Jesper Holmberg (msft)

Medlem
  • Innehållsantal

    26
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    2

Inlägg postade av Jesper Holmberg (msft)

  1. Några andra alternativ -

    Med Bitlocker kan du kryptera hela hårddisken, så att obehöriga inte kommer åt någon information på hårddisken (om de inte har ditt användarnamn & lösenord). Detta hjälper till att minimera skadan ifall ens dator blir stulen. Mer info finns på t.ex. http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows7/products/features/bitlocker och http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows7/Learn-more-about-BitLocker-Drive-Encryption.

    Om du vet i förväg att du vill ta bort en file permanent kan du använda ett verktyg som grundligen skriver över filens data på disken. Det första jag hittade när jag säkte var SDelete från 2006, men det finns säkert fler. http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897443.aspx har mer info.

    Om filerna redan har tagits bort från filsystemet, kan du använda det inbyggda verktyget cipher för att grundligen skriva över "tomt" data på disken. Starta en kommandtolk i adminläge och kör t.ex. "cipher /w:c:\minkatalog" så skrivs borttagna filer i katalogen över. http://support.microsoft.com/kb/315672 (engelsk text) har lite mer instruktioner. Så även hjälpen i Windows.

  2. Som jämförelse är c:a 4.2 miljoner ord översatta i Japansk Windows 7 (fullt språk, inklusive serverutgåvor), men för Afrikaans (LIP) är knappt 400 000 ord översatta. Och det är bara programvaran; hjälpfilerna består av ännu mer.

    Det är en hel (pseudo)vetenskap runt att välja exakt vad som blir översatt för olika språk. Trots att bara en bråkdel av filerna översätts för LIP blir nästan allt man ser "till vardags" översatt. Utforskaren, IE, Kontrollpanelen, alla program på Start-menyn osv. Det är först när man börjar gräva som man hittar oöversatt text - loggmeddelanden, kommandoradsverktyg, drivrutiner och sånt.

    Jag jobbar på Microsoft i Redmond, i det team som ser till att Windows blir översatt till över hundra språk. Om ni har frågor om detta svarar jag gärna om jag kan.

  3. Två alternativ till -

    Helmusat: Högerklicka på ikonen och klicka på programnamnet igen.

    Muslöst: Om programmet är ett av de första tio i raden, tryck ner Windows-tangenten, Skift och siffran 1 till 0 samtidigt (välj den siffra som motsvarar programmets plats i raden - 1 är den första ikonen, 0 är den tionde)

  4. undrar vad som händer om man väljer att skriva ut med det alternativet... antar att det går åt väldigt mycket papper

    Nej, programmet (iaf Wordpad) skriver bara ut så många sidor som dokumentet faktiskt har. Testa gärna själv -- jag testade genom att skriva till XPS-dokument; om du vill testa med en riktig skrivare kan du alltid stänga av den först och se vad som hamnar i skrivarkön (där står antal sidor).

    Mvh

    Jesper Holmberg [MSFT]

  5. Hej.

    Ser likadant ut hos mej med office 2007, spelar ingen roll hur många sidor jag ska skriva ut.

    Håller med om att det ser märkligt ut.

    Dialogrutan kommer från Windows (Common Dialogs, comdlg32.dll) så detta är samma i alla program som använder standarddialogrutan för att välja skrivare. Det har dessutom varit så här sedan iaf 2001 - jag kollade i buggdatabaserna; detta har rapporterats nån gång om året ända sedan Internet Explorer 6. Varje gång har det stängts som "by design".

    Nåt standardvärde borde fältet ha, så att det blir enklare att skriva in ett giltigt intervall. Jag gissar att nån projektledare frågade sig "Vad är ett rimligt standardvärde för sidintervall? Endast första sidan? Tolv sidor? Alla sidor?" och valde det sistnämnda. Effekten av 1-65535 är "alla sidor i dokumentet"; det är inte så att skrivare skulle tugga igenom 65534 ark i onödan.

    ...men visst håller jag med, det vore naturligare att standardvärdet är 1-antal sidor i dokumentet...

    Uppdatering: Program som använder den här dialogrutan kan ange korrekt sidintervall när rutan öppnas; om de inte anger intervall så visar comdlg32.dll maxvärdet. Wordpad (och vissa andra program) beräknar inte sidintervall innan dialogrutan visas. Andra program - t.ex. Anteckningar - inaktiverar helt enkelt det här alternativet. Hepp.

    Mvh,

    Jesper Holmberg [MSFT]

  6. Jo det verkar vara sant, här är någon ryss som lyckats få tag i den:

    1-thumb.jpg

    (

    För er som vill betatesta svensk Windows, den där bilden har en lokaliseringsbugg man skulle kunna rapportera.

    Någon av de andra flikarna har breddats, men listan på den flik som visas på bilden har inte breddats - därför blir det en massa fult, oanvänt utrymme till höger om listan. Antingen borde den andra fliken krympas, ellrer så borde alla flikarna breddas lika mycket.

    Smågnäll, men lite ordning får det väl vara! :)

    / Jesper Holmberg (MSFT)

    )

×
×
  • Skapa nytt...