Jesper Holmberg (msft)

Medlem
 • Innehållsantal

  26
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

1 följare

Om Jesper Holmberg (msft)

 • Rank

 1. Enligt http://windows.microsoft.com/en-US/windows/downloads/languages, If you're running the Ultimate or Enterprise edition of Windows Vista or Windows 7, you can download any of the 33 available language packs by using Windows Update. En lösning är alltså att uppgradera Windows-version; sen kan du hämta språkpaket från Windows Update.
 2. Några andra alternativ - Med Bitlocker kan du kryptera hela hårddisken, så att obehöriga inte kommer åt någon information på hårddisken (om de inte har ditt användarnamn & lösenord). Detta hjälper till att minimera skadan ifall ens dator blir stulen. Mer info finns på t.ex. http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows7/products/features/bitlocker och http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows7/Learn-more-about-BitLocker-Drive-Encryption. Om du vet i förväg att du vill ta bort en file permanent kan du använda ett verktyg som grundligen skriver över filens data på disken. Det första jag hit
 3. Det här programmet har funnits i minst fem år. Det är bara fantastiskt dåligt annonserat utanför USA... jag kunde knappt hitta numret själv igår...
 4. Notera även att Microsoft ger hemanvändare kostnadsfri telefonsupport angående virus och andra säkerhetsfrågor. Telefonnummer, öppettider och mer finns på http://support.microsoft.com/securityhome?LN=sv&x=8&y=12.
 5. Jag fick precis tag på den som ansvarar för MSE. Jag kan tyvärr inte avslöja något releasedatum, men jag kan bekräfta att det kommer att släppas på svenska!
 6. XP Mode kan vara en nödlösning - det är till för att man ska kunna köra program som inte är kompatibla med Windows 7 och som inte kan uppgraderas av nåt skäl. Det är bara tillgängligt för vissa Windows 7-utgåvor; http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx har mer info & hämtningslänkar.
 7. Inte den blekaste. MSE lokaliseras inte av mitt team, men jag ska höra mig för, se om jag kan få nåt svar... återkommer...
 8. Som jämförelse är c:a 4.2 miljoner ord översatta i Japansk Windows 7 (fullt språk, inklusive serverutgåvor), men för Afrikaans (LIP) är knappt 400 000 ord översatta. Och det är bara programvaran; hjälpfilerna består av ännu mer. Det är en hel (pseudo)vetenskap runt att välja exakt vad som blir översatt för olika språk. Trots att bara en bråkdel av filerna översätts för LIP blir nästan allt man ser "till vardags" översatt. Utforskaren, IE, Kontrollpanelen, alla program på Start-menyn osv. Det är först när man börjar gräva som man hittar oöversatt text - loggmeddelanden, kommandoradsverktyg, dr
 9. Notera att många av sökorden är översatta i Svensk Windows. T.ex: författare:anders före:2010-01-01 från:bengt skickat:igår från:(anders OR bengt)
 10. I vissa Windows-versioner kan du även hålla ner Windows-tangenten och trycka på högerpil/vänsterpil för att flytta fönster mellan skärmar.
 11. Du kan nå Windows-teamet i Redmond t.ex. genom http://blogs.msdn.com/e7/contact.aspx - skriv på engelska. Om du föredrar att skriva på svenska kan du maila mig (jholmb@microsoft.com) så kan jag översätta & vidarebefordra.
 12. Två alternativ till - Helmusat: Högerklicka på ikonen och klicka på programnamnet igen. Muslöst: Om programmet är ett av de första tio i raden, tryck ner Windows-tangenten, Skift och siffran 1 till 0 samtidigt (välj den siffra som motsvarar programmets plats i raden - 1 är den första ikonen, 0 är den tionde)
 13. "Dubbelklicka på namnlisten" - jag menade utrymmet överst på dialogrutan, till vänster om Stäng-knappen. Mao, dubbelklicka där maximera-knappen borde finnas
 14. Ett sätt är att trycka ner Alt+<blanksteg> för att öppna programmenyn; därefter X för att Maximera. Ett annat är att dubbelklicka på namnlisten.
 15. "Erbjudandeperioden är slut då Windows 7 Home Premium-uppgraderingen med Family Pack endast fanns tillgänglig i en begränsad upplaga." Detta enligt http://cc.bingj.com/cache.aspx?q=family+pack&d=4556371946965045&mkt=en-US&setlang=en-US&w=2b4569d9,65e3717e