Gå till innehåll

-64

Medlem
  • Innehållsantal

    224
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    4

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

-64's Achievements

(4/8)

  1. -64

    OneDrive

    Tack! Det ser ut som att det fungerade, alltså att OneDrive är borta.
  2. -64

    OneDrive

    Jag känner mig inte bekväm med OneDrive. Det jobbar inte som jag vill. Kan man avinstallera eller spärra det på något sätt? Win 10 och Google Chrome.
  3. Tack! Det var ett steg framåt.
  4. Det finns ju numera appar till mobiltelefonerna så att man kan använda dom t.ex till dB-mätning, LUX-mätning och kompass (såg jag just här på forumet). Finns säkert mer än detta. Är det någon som vet om det finns en app med en optisk varvräknare att installera i mobiltelefonen? Jag har naturligtvis sökt på Google, men inte hittat något. (Det säger inte att jag har sökt överallt eller bara på fel ställe)
  5. Jag kan berätta att jag satte i mitt nya batteri i datorn måndag 12 september. Det tog ungefär en vecka att sedan jag beställde det på den "Gigantiska" stormarknaden. Pris totalt 500 kr. Det är ett piratbatteri eller som det brukar heta med ett finare ord: Eftermarknadsprodukt.
  6. Batteriet i min HP Pavilion 17 sade upp sig. Det är garanterat tomt efter snart 9 år och går inte att ladda längre. Det är datummärkt vid tillverkningen. Det finns ju ingen garanti kvar, men jag försökte få veta om det fanns någon hjälp över huvud taget. Det står faktiskt ett HP Spare nr på det. Därför ringde jag HP Support för att få veta om det fanns något någonstans? Först är det ju telefonkö. Sedan kommer man fram och skall välja med knapptelefonen beroende på vilken produkt och ärende o.s.v. Då läser dom upp att "besök webbsidan bla - bla - bla" Därefter bryts samtalet! Det är naturligtvis en dator som bryter. Om man försöker igen och lurar knappvalet lite så kan man komma till en levande människa som svarar. Men vederbörande har inga svar på mina frågor och kan ingen teknik. Ger bara hänvisningar till en rörig och kundovänlig och användarovänlig privat men tydligen samarbetande med HP, webbsida. Man uppmanas bl.a tala i en mikrofon. Jag har ingen mikrofon. Så jag gav upp. I går hade jag ärende till en välkänd Gigantisk stormarknad för hemelektronik och vitvaror m.m. Jag passade på att fråga där om mitt batteri. Jag hade en bild på batteriet med HP Spare-numret. På mindre än två minuter hade jag ett kvitto i handen med en beställning på ett nytt batteri! Om jag var villig att betala lite extra kunde jag få det levererat hem till mig, men jag valde att hämta det i butiken och jag skulle bli meddelad med ett SMS när det fanns där.
  7. Jag använder Google Chrome, och meddelandet går också att läsa i den fyrkantiga pratbubblan längst nere till höger. Men meddelandet är lite snabbt så om jag skall försöka "fånga det" på en bild så försvinner det innan jag hinner kopiera det.
  8. Hela dagen i dag, söndag 4 september har det "ploppat upp" ett meddelande om att jag har blivit utsatt för någon form av hot (virus?). Men om jag då öppnar Windows Defender så svarar dom att det inte finns några hot. Jag gjorde t.o.m. en sökning för att vara säker men det blev samma svar: Inga hot eller virus! Detta är ju som "Vargen kommer!" Vill dom verkligen framstå som lika korkade som vallpojken i folksagan?
  9. -64

    Apple TV ?

    Inte så långt från Jönköping. Uppvidinge. Jag vet inte om det har någon inverkan, men det är ett privat "hem". Det kanske kommer den dagen då många av dagens "medelålders IT och datavana" människor måste flytta in på hemmet. Och det tvingar fram en förändring? Men många villor har redan optofiber.
  10. -64

    Apple TV ?

    Ett tillägg: Vägg-TV'n, TCL, 40" rubricerades inte som en "Smart-TV" när den inköptes. Om jag minns det rätt sades det att Apple TV'n skulle utgöra den tjänsten.
  11. -64

    Apple TV ?

    En bekant skall flytta till ett äldreboende. Vederbörande har en "platt-tv" och en Apple TV. Alltså bara den svarta fyrkantiga dosan som utgör Apple TV'n med en tillhörande fjärrkontroll. Appel TV'n är knappast använd (väldigt lite i alla fall). Den är kanske 4 - 5 år gammal? Platt-tv'n är jämngammal med Apple TV'n och av fabrikat TCL, 40" (mätt diagonalt på gammat sätt) På det aktuella "hemmet" finns det centralantennuttag, men vederbörande har med sig en I-Pad och en I-Phone. Det är nära till en telemast, kanske 300 - 400 meter. Och vederbörande har ett trådlöst WI-FI-modem med Telia-abonnemang på rummet. Fiber finns bara till boendets expedition och administration. Inte till dom boendes rum. Åldringar anses inte ha något behov av snabbt bredband, sades det. (Men det kanske ändras i framtiden, tillades det) Jag söker information om Apple TV'n. På den svarta fyrkantiga dosan framgår inget alls om eventuellt modellnummer eller generation. Däremot fjärrkontrollen har några svårlästa beteckningar. Det står: Model A 1962 ECM 3186 FCC ID: BCGA 1962 IC 579C A-1962. Det krävs en urmakarlupp för att läsa detta. I reklamen som jag hittar på nätet sägs det ungefär att man kan se det mesta i teveväg med en AppleTV. Och jag har ett svagt minne av att en försäljare på en stormarknad sa att man kunde se "Allt som inte var rena betalkanaler"! Min undran: Stämmer det att man kan se det mesta med denna Apple TV? Även t.ex YouTube-filmer på internet? Och säger modellbeteckningen något om ålder och användbarhet? I-Paden är också ungefär jämngammal med platt-TV'n och Apple TV'n. Men I-Paden fick nyligen en uppdatering till senaste programvara. Det nyaste i sammanhanget är I-Phonen och det trådlösa modemet. Knappt en månad än så länge. TV-n är inte monterad på väggen i det aktuella rummet ännu. Där måste jag nog tala med direktionen för hemmet först. Även om inte EU ser fördelar med laddsladdar, så ser jag att det underlättar när samma laddsladd passar till I-Pad, I-Phone och Apple-TV's fjärrkontroll. Den sistnämnda har alltså inga (klumpiga) urtagbara engångsbatterier. Alltså: Är våran Apple TV användbar?
  12. Tack Cecilia! Jag hoppas att det är "ofarligt" då.
  13. Alldeles nyss kom det upp en liten ring med en prick nere i aktivitetsfältet till höger. Jag satte pekaren på den och det kom upp en liten ruta. Det stog: Din position används. Ringen försvann efter någon ½ minut. Jag har aldrig sett det meddelandet förut. Det kom uppdatering för någon vecka sedan. Är detta något allvarligt eller är det som resultat av alla cookies? Ikonen för Windows Shield visar en blåmärkt sköld. Det tolkar jag som att allt är väl?
  14. -64

    Falskringning

    Jag har en trådlös dörrklocka NEXA : https://www.inet.se/produkt/3301163/nexa-lmlr-dorrklocka?gclid=Cj0KCQiAxc6PBhCEARIsAH8Hff1Z4zJgBzIo78C_AoqCU_2teT4J-6KD1zqyjeqnFaV0S9pdjG4wBnYaAn2pEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Det är en trycknapp som sitter bredvid ytterdörren. När man trycker på knappen, "ringer på" så är det en liten radiosändare i knappen som skickar en signal till en mottagare så då "klingar" bing-bång. Egentligen har jag två mottagare eftersom jag har två våningar i huset. Dom drivs via nätspänning i ett vägguttag. (Går alltså att flytta till ett annat rum om man vill det) Nu i kväll, vid 23:30 ungefär ringde det på klockorna och jag gick och öppnade. Ingen där! Vi har bekanta med ungdomar som deltar i föreningsliv på fredagarna. Det händer att dom tittar in här i all vänlighet på hemvägen. Jag tänkte att det kunde ha varit dom och dom ville skoja lite, men ingen syntes i närheten. Det skulle dessutom ha hörts om någon hade ringt på och sprungit därifrån. Vi har en metalltrappa som inte är ljudlös. Jag stängde dörren och gick in igen. Kanske 10 sekunder senare ringde det igen. Nu var jag ju närmare ytterdörren så jag borde ha sett om någon sprang därifrån på gräsmattan t.ex. Men inget sådant, Jag stängde och gick in. Ny signal efter ca 10 sekunder och ingen människa utanför. Jag Googlade på denna NEXA och man ser på webbsidan att ringklockan använder 433 MHz som frekvens. Är det en vanlig frekvens som kan förekomma lite här och där till olika utrustningar? Borde den inte vara matchad ihop till enbart mina mottagare/klockor? I princip kan ju alla mina grannar ha lika dana NEXA på sina hus och då skulle det ju bli ett okontrollerat falskringande dygnet runt, nästan. Hos alla dom andra dessutom. Vi har ungefär 300 meter till en telemast. Kan det komma därifrån? På nittiotalet berättade en jobbarkompis att hans ytterbelysning med rörelsevakt tändes utan att någon rörde sig där utanför. Han kom på sedan att det var hans mobiltelefon, som gick på NMT-nätet, 450. Han hade det i sin bil för det nätet hade så bra täckning i hela landet. (Han var resemontör) Och den telefonen "letade" efter närmaste telemast med jämna mellanrum. Det var den som triggade igång ytterbelysningen. Kan det vara något liknande med min dörrklocka? Jag har haft denna NEXA i 4 - 5 år nu och detta är första gången det inträffar. Och det är torrt och nästan klart väder så det är ingen tjuvkontakt med vatten.
  15. Tack för erat engagemang! Men det löste sig själv på ett drastiskt sätt. En av hörlurarna föll isär i två bitar. (Kinaskräp som jag antydde tidigare) Så det var ett mycket kort nöje. DAson: HP-laptopen är en Pavilion.
×
×
  • Skapa nytt...