-64

Medlem
 • Innehållsantal

  186
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Om -64

 • Rank

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Märkliga saker händer ibland. Jag hade nästa givit upp och försökte godta att YouTube hade ändrat karaktär radikalt och blivit värsta användarovänliga smörjan. Det gick inte att manövrera som man önskade enligt gamla rutiner och det gick inte att radera det man ville bli av med. Men så helt plötsligt när jag öppnade YouTube nu för någon halvtimma sedan (6 maj) så var allt som förr! Alltså som för några veckor sedan. Jag kunde rensa ur massor av oönskat, en hel del skräp bl.a. Jag har varit inloggad hela tiden så det är inget sådant som har orsakat att allt var som nytt för mig. Och mina gamla lagrade "musikskatter" finns kvar. Jag pustar ut!
 2. Det har kommit en stor uppdatering på YouTube. Det är ganska stor skillnad mot tidigare. Och det är mycket användarovänligt. Jag lyssnar mycket på äldre jazz och swingmusik. Det finns en hel del på YouTube. Det som jag tycker mycket om låter jag ligga kvar i historiken, ungefär som att spara det automatiskt. Men så finns det sådant som jag inte bryr mig om att spara. Förr var det jätteenkelt att markera dom som man inte ville spara så var dom borta ur historiken. (Jag är alltså inloggad på YouTube och Google) Nu är det för det första väldigt svårt att hitta historiken och att hitta markeringen och för det andra att RADERA är ännu svårare. Den ligger på något konstigt ologiskt ställe. När man väl är där markerar man ett kryss och den titeln på videon man inte vill spara ersätts av en text att videon är raderad ur historiken bla bla bla. Så f*n heller! Öppnar jag historiken närsomhelst så ligger dom raderade titlarna där i alla fall. Och det läggs bara till varenda skräpvideo man vill ha bort. Det måste ju bli fullt i någon server någonstans till slut? Nu vet jag att YouTube har en KONTAKTA OSS, men det gäller i första han frågor om Copyright och liknande. Dom har också en frågelåda om lite mer allmänna frågor. Den är på engelska. Och man kommer bara dit genom att skriva något. Det går tydligen inte att kolla om någon har frågat om något liknande. Jag är inte 100% på engelska och dataspråk. Därför känner jag stort missnöje med "nya" YouTube. Är det någon här som möjligen känner till någon hållbar och bestående metod att radera enstaka videor ur historiken på "nya" YouTube? Det finns tydligen kommandon för att radera en hel dag eller en hel vecka o.s.v. Men det är inte det jag är ute efter. Jag vill kunna radera enstaka videor.
 3. Problemet är borta. Det fungerade inte i första försöket. Jag fick göra om uppdateringen. Då "tog det". Nu har jag Win 1909 och hoppas att det kommer att fungera fullt ut. Tack Hanseg för ditt engagemang.
 4. Komplettering: Jag körde Bredbandskollen just nu och den sa: 51,03 MB/sek nerladdning och11,59 MB/sek uppladdning. Skylten i Uppdateringsassistenten visar fortfarande 99 %. (kl 22:01)
 5. Jag har gjort en uppdatering på Win 10 i dag. Det finns ju hela tiden ett rullande meddelande som säger hur många procent det är kvar att ladda ner. Att det tar lång tid visste jag men nu dom senaste 99 procenten har hållit på in närmare en timma. Och det är inte färdigt ännu. Sedan skall det installeras och startas om också. När det var runt 70 - 80 procent tog varje steg ungefär en kvart men det ökade med den stigande skalan. Just nu kommer jag inte ihåg hur snabb anslutning jag har, men jag har bredband på optofiber så det är inget långsamt internet direkt. Datorn är en HP Laptop, 5 - 6 år gammal. Jag lämnade datorn några gånger så att en skärmsläckare trädde in. Men det skall väl jobba på ändå även om skärmen inte visar något?
 6. -64

  "Vargen kommer!"

  Om jag öppnar Win Defender är det gröna markeringar på dom 5 övre programpunkterna med texten att inga åtgärder behövs. Sedan kommer två på slutet som inte har någon markering. Dom är "vita" skulle man kunna säga. Den ena är Prestanda. Den vill jag inte ändra på. Det kommer ibland upp en gul remsa nere på skärmen: "Öppna här och ta bort onödiga program" säger den ungefär. Då visar det sig att den vill ta bort Classic Shell, som jag själv har valt för att jag vill ha det. Då skall ingen annan bestämma att jag skall ta bort det. Jag vet inte om dom här två jobbar ihop, men fick jag bestämma (över min dator) så hade jag gärna varit utan den gula remsan. Den andra och sista programpunkten som är omarkerad är Familjesäkerhet. Det är vanligtvis bara jag som använder den här datorn. Skulle något barn göra det så finns jag i närheten. Och jag har aldrig rört det programmet.
 7. -64

  "Vargen kommer!"

  Jag måste ha HP's program, för varje gång det kommer uppdateringar i Win 10 ramlar skannerfunktionen i HP-printern ur. Då måste jag låta den felsöka och återinstallera skannern. Det har hänt att även utskriftfunktionen har påverkats negativt, men inte varje gång. Hade det varit två olika fabrikat på datorn respektive printern, så kanske man med lite god vilja och friskt humör kunnat godta att vad som helst inte jobbar ihop i vissa lägen. Men två HP-produkter???
 8. -64

  "Vargen kommer!"

  Både Windows Defender och HP har ett par dumma meddelanden. Windows Defender säger med en gul varningsskylt ungefär var annan dag att "Åtgärder rekommenderas" nere till höger i aktivitetsfältet. Om man öppnar Win Defender får man veta att inga åtgärder behövs. Allt tycks vara i sin ordning. Bara för att försöka "släcka" varningsskylten brukar jag köra en genomsökning, men den hittar aldrig något fel. Ett liknande meddelande får jag från HP (HP-dator laptop Pavilion kanske 6 - 7 år gammal) Där har jag ett ständigt meddelande, att jag har ett meddelande. Öppnar jag det meddelandet så gör datorn en genomsökning och säger (ungefär) "Du har inga meddelanden!" Vad gör man åt sådant?
 9. Det handlar om nya Edge hela tiden. Gamla Edge har jag klarat mig utan hittills. Men jag har just skrivit ut dom svaren med länkar till nya Edge som du gav. Jag skall titta på det i morgon och "känna efter" om det är något för mig. Tack för engagemanget.
 10. -64

  Uppdateringar i Win 7

  Cecilia: Vi hittade Microsoft support och där fick vi veta lite mer om KB-nummer. fgh_732: Han hämtar inga uppdateringar. Dom kommer som dom alltid har gjort tidigare. Speciellt när han vill stänga av datorn på kvällen. Då möts han av meddelandet: Stäng inte av datorn. Uppdateringar pågår! Men nu vet vi att den senaste uppdateringen var att man hade "Täppt igen" en säkerhetslucka.
 11. Jag tackar dig för ditt engagemang, Cecilia! Men jag försökte göra Google till startsida. Det gick inte alls. Det var en "bruksanvisning" i programmet men den sa kommandon som inte fanns på min bildskärm. Och sedan såg jag att det inbyggda sökprogrammet var Bing. Det känner jag mig väldigt obekväm med. Det svarar på massvis med frågor som jag inte har frågat efter. Så jag fortsätter med Internet Explorer och Google så länge jag kan.
 12. -64

  Uppdateringar i Win 7

  Jag tror inte han har Defender. Han har som sagt ett lågbudget mindre känt säkerhetsprogram som jag har glömt namnet på. Och uppdateringshistoriken är väl bara kodnummer och intetsägande beteckningar? Det säger väl inget om innehållet?
 13. -64

  Uppdateringar i Win 7

  Är det rätt att det skall komma nya uppdateringar i Win 7 trots att det skulle vara avslutat?
 14. -64

  Uppdateringar i Win 7

  Support och uppdateringar i Win 7 skall ju ha upphört (?) En bekant uthärdar och använder fortfarande Win 7. Vederbörande säger att det kommer minst ett par uppdateringar varje vecka! Bl.a en nu i kväll, 4 februari, och att man märker aldrig någon förändring eller förbättring av dessa uppdateringar. Det finns bara ett ganska okänt lågbudget säkerhetsprogram, som jag just nu har glömt namnet på. Så det är inget Norton eller Mc Afee eller sådant.
 15. Jag tittar mycket på YouTube. I dag har det poppat upp en textremsa på YouTube som säger: Stödet för den här webbläsaren upphör snart. Du får bästa möjliga upplevelse om du uppdaterar webbläsaren. Och man kan klicka på "uppdaterar webbläsaren". Men det har jag inte gjort för det framgår inte vem som är avsändaren eller vad dom egentligen vill och jag får en känsla av att detta är något suspekt. Texten kommer bara på YouTube. Jag har Win 10 och Internet Explorer 11. Jag vill inte ha Edge för varje gång jag har tittat på det har det varit Dunka-dunka-musik och vulgär kvällstidningslayout. Är det någon som känner till det här? Är det ofarligt eller skall man undvika det?