-64

Medlem
 • Innehållsantal

  145
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Om -64

 • Rank

 1. -64

  Privat supportprogram.

  Bra! Tack. Det låter bekant, så det hette nog så.
 2. -64

  Privat supportprogram.

  Jag har haft i en tidigare dator, för säkert 10 år sedan, ett program där jag fjärrmässigt kunde koppla upp mig på en bekants dator. Naturligtvis med bekantens godkännande och medverkan. Det fungerade när jag skulle hjälpa bekanten med någon inställning, som jag har glömt nu. Finns detta eller motsvarande program i dagens läge? Jag kan tänka mig att om det finns, så finns det flera att välja på? Det programmet jag hade var ett gratisprogram. Som sagt, finns det sådana program i dag?
 3. Här kan jag meddela att det kom faktiskt en uppdatering i morse, 1803. Men skrivaren fungerar! Kors i taket! Jag har bara prövat utskrift än så länge. Det händer att jag skannar någon bild eller text och skickar till datorn för vidare behandling där. Jag hoppas att det fungerar också. Men det kommer väl senare. Däremot har jag fått logga in mig på flera webbsidor som jag ofta brukar besöka. Bl.a den här. Så uppdateringen gick inte "smärtfritt" förbi.
 4. Vet Microsoft om det och är det någon som "jobbar på" att det inte skall hända?
 5. Varje gång det har kommit uppdateringar på Win 10 så har skrivaren blivit bortkopplad. Skrivaren måste installeras om när det händer. Är jag ensam om detta eller är det fler som är drabbade av det? Datorn är en HP Pavilion 17 och skrivaren är en HP 8715. Både datorn och skrivaren är trådlöst anslutna wifi, till routern.
 6. En hel del Off Topic, men jag kan inte hålla mig från att berätta följande sanna historia. Detta var på senare delen av 90-talet och jag hade köpt "ett datorpaket" på någon sorts avbetalning/lånekredit av en firma i Uppsala. Jag skriver det rent ut, för jag vill minnas att dom gick i konkurs senare. Det var en PC med Win 95 och en "3 in one" kopiator-printer-skanner och ett telefonmodem för internetuppkopplingen. Hursomhelst, jag behövde support i något ärende som jag har glömt nu. Jag ringde upp supportavdelningen på Uppsalafirman med min vanliga sladdtelefon. Jag fick det vanliga beskedet: Alla våra tekniker är upptagna. Vi svarar så fort vi kan! Jag satt nog och väntade i 45 minuter, men ingen svarade. Utan att lägga på luren tänkte jag för omväxlingen skull att ringa samma nummer med mobiltelefonen. Jag gjorde så, och kom fram direkt! Jag har inget minne av om jag påtalade att jag satt med den andra telefonen och väntade, men jag fick nog hjälp i alla fall genom mobiltelefonen. Och jag borde väl ha lagt på sladdtelefonluren när jag kom fram med mobiltelefonen. Men detta är några år sedan, så man sparar bara på dom minnena som har betydelse i sammanhanget.
 7. JoWa: Tack för vägledning och tips! Det var din text här: IE, som saknar PDF-visare, som fick mig att inse att jag har ju ingen sådan i Internet Explorer. Så jag installerade Acrobat Reader och markerade att den skulle jobba på Internet Explorer. Efter omstart och några extra uppdateringar fungerar det nu. Vi tar länken som jag försökte kopiera exempel: http://af.valeryd.se/pdf/kopplingsschema_se.pdf Här ser man ju att det är en fungerande URL och att det är en PDF. Dessutom har jag öppnat den i Internet Explorer 11. Och nu börjar jag förstå sambandet här. Någon dag i januari sa datorn helt plötsligt att den skulle göra en ominstallation och den "tog över" själv och jobbade på. Den hade krånglat lite dagen innan och även lite mera samma dag. Efteråt fick jag då installera om några program och lägga till själv. Men tydligen hade jag inte tänkt på Acrobat Reader förrän nu när gav vissa tips och anvisningar. Och det är ju bara att tacka för det. Länken behöver ni bara ta som ett exempel. Det var den som jag försökte att kopiera men det fungerade inte och jag skrev min fråga här. Men nu fungerar det. Tack för detta.
 8. Här är ett exempel på en länk som jag har kopierat med högerklick på adressraden. Jag tar den från en webbsida:: file:///C:/Users/Anders/AppData/Local/Microsoft/Windows/INetCache/IE/PVTIGBGW/kopplingsschema_se.pdf Kan ni öppna den och få något vettigt ur den? Jag kan ge ett "facit". Det handlar om 13-poliga släpvagnskopplingar. Får ni fram det så har ni lyckats. Men inte jag. Jag har prövat att klistra in den i Word, men den är inte manöverbar där. Och det förslag som Hanseg föreslog förändrade inget. Du sa att man skulle bocka för det man ville ha. Det fanns överhuvud taget inget som hette PDF i den tabellen.
 9. Ja, jag har valt Explorer. Jag "känner mig inte bekväm" med Edge och undviker det om jag kan. Kan man klicka och byta på en öppnad sida? Alltså en sida som öppnas i Edge och jag vill skicka länken till någon. Kan jag då markera att jag vill ha Explorer i stället?
 10. Jag kan inte skicka vidare en länk från en PDF-sida som jag har öppnat i Win 10, Edge. Det vill säga, jag kan skicka den vidare, men länken fungerar inte som någon gällande URL när den kommer fram. Det ser mera ut som någon adress som finns (tillfälligt?) i min dator. Normalt använder jag Internet Explorer 11, men vissa sidor öppnas av sig själva i Edge och det är då det blir fel.
 11. -64

  Jag kan inte spela upp en DVD-skiva

  Tack Hanseg! Jag hade ingen extra DVD-spelare förutom det som ingår i Win 10. Nu har jag installerat VLC efter ditt tips och kan se min film. Än en gång, tack!
 12. Jag försökte med Microsoft support på nätet, men det blir bara en ständig rundgång med lösenord och konton som inte fungerar. Så jag prövar här i stället. Jag försöker alltså spela en DVD-R skiva, men det låter sig inte göras. Datorn, en HP Pavilion, känner tydligen att skivan finns där för det kommer upp någon ruta antingen i Media Player eller i Utforskaren. Jag kan även se i "Den här datorn" att skivan finns på plats. Media Player säger något om musik, men detta är en film. En "fabrikstillverkad" film och köpt på "sedvanligt hederligt" vis. Jag har spelat upp delar av den tidigare, så det finns ingen tvekan om att den är riktig och fungerar. Jag har Win 10. För många år sedan, inte på den här datorn, fick man ställa in i något program om det var en DVD eller CD. Är det fortfarande något sådant som spökar?
 13. Ja, jag kollar och KB2538243 stämmer. 2011 fanns inte den här datorn, den är tillverkad om jag minns rätt (?) 2014 och hade Win 8 från början. Det var ju strul med bytet till Win 10. Första installationen gick bra när det kom, men senare uppdateringar fastnade inte. Datorn blev "blockerad" och jag fick göra återställning varje gång. Men i höstas 2017 blev det av en tillfällighet så att uppdateringen fastnade och jag har nu riktiga uppdateringar och senare versioner av Win 10. Jag har skrivit om detta tidigare och det finns ju trådar om det. Men det kanske finns mera som fattas?
 14. Jag hittade KB-numret och flera sidor därtill. Men det var en massa långa tabeller som inte säger mig något. KB-numret var i alla fall: KB 2538243. Och det kom 2018 02 08. Så här på rak arm kan jag säga ett par sidor där felet ofta uppträdde. Volvoforum Jag Rullar. Och så ett annat forum, Jarnvag.net. Även dagstidningar som DN och SvD. Där kunde det stanna mitt i en nyhetsartikel som man höll på att läsa. Om man då klickade på Återställ Webbsidan föll man ur den aktuella artikeln. I bästa fall kom man till tidningens startsida. I sämsta fall fick man gå ur internet och gå in igen där man hade fått avsluta. Någon enstaka gång har det också hänt på YouTube, men det får nästan räknas som undantag. Det stannade inte mitt i en film (musikvideo) som man lyssnade på utan när man ville gå vidare till nästa video.
 15. En nyhet i denna frågan? I går kväll 7 februari -18, fanns det en uppdatering när jag skulle stänga av datorn för natten. "Uppdatera och stäng av" stog det. Jag gjorde så. I dag startade jag datorn på morgonen. Än så länge har det felet jag beskriver i den här tråden inte inträffat hittills, under minst 9 timmar. Hade det varit tidigare dagar och veckor så skulle det statistiskt sett ha inträffat ett tiotal gånger redan under dagen. Skall man våga hoppas på att Microsoft hade observerat tillräckligt många "felmarkeringar" från mig och andra, så dom gjorde en motåtgärd som kom i den uppdateringen i natt? Är det någon mer än jag som har upplevt detta? Jag har inte ändrat något i datorn. Jag har Win 10, 1709. OS ver, 16299.192. Och använder huvudsakligen IE 11. Edge finns där men jag öppnar det inte avsiktligt. Det kommer när jag öppnar något speciellt på webben.