-64

Medlem
 • Innehållsantal

  178
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Om -64

 • Rank

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Det handlar om nya Edge hela tiden. Gamla Edge har jag klarat mig utan hittills. Men jag har just skrivit ut dom svaren med länkar till nya Edge som du gav. Jag skall titta på det i morgon och "känna efter" om det är något för mig. Tack för engagemanget.
 2. -64

  Uppdateringar i Win 7

  Cecilia: Vi hittade Microsoft support och där fick vi veta lite mer om KB-nummer. fgh_732: Han hämtar inga uppdateringar. Dom kommer som dom alltid har gjort tidigare. Speciellt när han vill stänga av datorn på kvällen. Då möts han av meddelandet: Stäng inte av datorn. Uppdateringar pågår! Men nu vet vi att den senaste uppdateringen var att man hade "Täppt igen" en säkerhetslucka.
 3. Jag tackar dig för ditt engagemang, Cecilia! Men jag försökte göra Google till startsida. Det gick inte alls. Det var en "bruksanvisning" i programmet men den sa kommandon som inte fanns på min bildskärm. Och sedan såg jag att det inbyggda sökprogrammet var Bing. Det känner jag mig väldigt obekväm med. Det svarar på massvis med frågor som jag inte har frågat efter. Så jag fortsätter med Internet Explorer och Google så länge jag kan.
 4. -64

  Uppdateringar i Win 7

  Jag tror inte han har Defender. Han har som sagt ett lågbudget mindre känt säkerhetsprogram som jag har glömt namnet på. Och uppdateringshistoriken är väl bara kodnummer och intetsägande beteckningar? Det säger väl inget om innehållet?
 5. -64

  Uppdateringar i Win 7

  Är det rätt att det skall komma nya uppdateringar i Win 7 trots att det skulle vara avslutat?
 6. -64

  Uppdateringar i Win 7

  Support och uppdateringar i Win 7 skall ju ha upphört (?) En bekant uthärdar och använder fortfarande Win 7. Vederbörande säger att det kommer minst ett par uppdateringar varje vecka! Bl.a en nu i kväll, 4 februari, och att man märker aldrig någon förändring eller förbättring av dessa uppdateringar. Det finns bara ett ganska okänt lågbudget säkerhetsprogram, som jag just nu har glömt namnet på. Så det är inget Norton eller Mc Afee eller sådant.
 7. Jag tittar mycket på YouTube. I dag har det poppat upp en textremsa på YouTube som säger: Stödet för den här webbläsaren upphör snart. Du får bästa möjliga upplevelse om du uppdaterar webbläsaren. Och man kan klicka på "uppdaterar webbläsaren". Men det har jag inte gjort för det framgår inte vem som är avsändaren eller vad dom egentligen vill och jag får en känsla av att detta är något suspekt. Texten kommer bara på YouTube. Jag har Win 10 och Internet Explorer 11. Jag vill inte ha Edge för varje gång jag har tittat på det har det varit Dunka-dunka-musik och vulgär kvällstidningslayout. Är det någon som känner till det här? Är det ofarligt eller skall man undvika det?
 8. Jag kollade och det var faktiskt förbockat i "Spara meddelande". Men jag hittade en annan metod. Nu vet jag ju inte om det gäller alltid eller bara vissa webbsidor. Det får nästa "Kontakta oss-mail" visa. Jag har G-mail, men använder Outlook, för jag tycker G.mail är lite användarovänlig från sin egen sidolayout. Där i G-mail fanns i alla fall en kopia på mitt senaste Kontakta oss-mail. Om jag bara kommer ihåg det här nu så får jag kolla nästa gång det blir aktuellt. Men rent generellt tycker jag att mail genom "Kontakta oss" till kommuner och andra myndigheter, banker, försäkringsbolag, postorder- och webbhandelsfirmor med mera skall sparas automatiskt. I flera fall har jag letat upp en e-postadress i stället och lyckats med det några gånger.
 9. Många webbsidor, föreningar och firmor bl.a har ju en "Kontakta oss"-ruta. I datorernas och internets barndom hade banker och försäkringsbolag sådana rutor, men det var ju snudd på "farligt" att använda dom för man fick ingen kvittens eller kopia på vad man hade skrivit eller skickat. Till just dom två institutionerna, banker och försäkringsbolag kunde det ju vara något som var juridiskt anknutet eller på annat sätt viktigt att kunna spara och senare hänvisa till om det uppstog någon tvist eller annat. Men det fick man inte om man inte var så förutseende och själv sparade texten innan man hade sänt iväg den. Nu för tiden tror jag att just dom här två exemplen har bättrat sig (?) Men det finns fortfarande kvar (bl.a på den här sidan) i föreningar och annat. Finns det något sätt så det ändå sparas automatiskt i t.ex e-posten eller är det mottagaren som måste vara generös och bjuda på den funktionen? Jag har inget allvarligt aktuellt ärende som måste sparas. Men jag skrev ett litet meddelande till en förening häromdagen och då kom jag att tänka på detta. Jag kollade efteråt i mina avsända mail, men där fanns inget. Det skrevs i Outlook och sändes iväg därifrån, men utan sparad kopia. Nu var det här som sagt inget viktigt, men tanken kom upp för mig hur det egentligen fungerar.
 10. -64

  Volvo Vida och Win 7

  OK! Tack. Jag har som sagt inget omedelbart behov av det och ingen Win 7-dator heller. Jag ville bara informera mig rent allmänt.
 11. -64

  Volvo Vida och Win 7

  Det finns ett program till Volvo som heter Vida/Dice där man kan hitta massor av hjälp och nyttigheter som t.ex läsa ut felkoder, tolka felkoderna och förslag på åtgärder, hämta arbetsbeskrivningar och monteringsanvisningar, ta fram reservdelsnummer m.m m.m m.m. Det är naturligtvis ett kinesiskt piratprogram, men det sägs fungera och är pålitligt på dom bilar det är avsett för. Inte senare än årsmodell 2015. Det sägs att man kan med fördel installera det på en Laptop som har Win 7. Nu har ju supporten för Win 7 upphört, enligt muntlig uppgift. Nu har jag inget behov av detta programmet, men hur gör man om det befintliga Win 7 krånglar av någon här okänd anledning?
 12. Tack! Det kanske kan vara något.
 13. På ett bilforum var det en som hade fundering över sitt billjud. Någon polis hade åsikter om ljuddämparen (som fungerade). Jag påpekade då på forumet att det finns en app att ladda ner till telefonen så att man kan mäta ljud, dB. Vederbörande på bilforumet gjorde så och mätte sitt ljud och fick fram något siffervärde som han senare använde. Han tackade i alla fall för tipset. I dagens läge har ju alla telefonfabrikat med självaktning en kamera i telefonen. Finns det då någon app som kan mäta ljus och visa det i siffervärde? Även detta är användbart då t.ex många i dag vill ha extraljus och prova det ena eller andra. Eller jämföra olika bilar etc. etc. Kan ju även användas i hemmet vid möblering eller på arbetsplatser m. m. Jag har själv inget behov av varken dB-mätare eller LUX-mätare, men det var en tanke som kom på mig när jag förstog att det finns ett behov, varav det ena var direkt användbart.
 14. Om jag har lyckats avstå ett program, det syns inte i några startsidor etc. etc. Men så kommer det en uppdatering från Microsoft med något som är avsett för detta obefintliga program. Installeras hela det kompletta programmet då eller blir det bara några trasiga filer? Jag har upptäckt att det ibland finns program på startsidan som jag har trott att jag hade avinstallerat eller på något annat sätt valt bort.
 15. -64

  Loggbok???

  Jag har hittat lite mer nu. I och med att jag har öppnat den här Loggboken så ligger det ju en ikon på startmenyn ( Jag har Classic Shell) Jag öppnar den och ser en händelsetabell med datum. Alla händelser har inträffat under november och december 2019. Det tolkar jag som att den här Loggboken (programmet) måste ha kommit i någon uppdatering i november. Rätt eller fel?