-64

Medlem
 • Innehållsantal

  149
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Om -64

 • Rank

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. OK! Tack för detta. Då klarnar det lite bättre för mig. Får se hur jag kommer att agera inför detta.
 2. Jag har Win 10, Explorer 11 och Office. Det finns en liten ikon som säger One drive. Varje gång jag startar datorn tycks den ha uppdaterat något? Jag Googlade på One drive och fick intrycket att det är någon sorts "säkerhets- och sparprogram". (Alltså spara filer, inte pengar) Men jag har aldrig använt One drive aktivt eller medvetet. Så nu funderar jag: Är det något automatiskt som jobbar i bakgrunden utan att man behöver göra något kommando, eller jobbar det här i mitt fall "bara på tomgång" för att jag inte gör något? Om det nu är någon sorts säkerhetskopiering av filer, Googlesvaret pratade om foton bl.a, hur kommer jag åt dom om jag skulle hamna i den situationen att min nuvarande dator kraschar? Och om man köper ny dator, blir One drive automatiskt överflyttad med sitt sparade material till den nya datorn? Naturligtvis får vi förutsätta att jag har kvar Office i det läget och installerar det på den framtida nya datorn. Kan man kolla vad som finns där i dag? Och det borde väl finnas någon sorts inloggning som bara jag har tillgång till? (Vilket jag i nuläget inte känner till att jag skulle ha)
 3. OK! Tack för era svar. Jag får rekommendera att vederbörande köper den Samsung-spelaren för nästan samma pris i stället. Men det känns inte så "rätt i tiden" att slänga en helt fungerande Dantax-spelare bland elektronikskrotet. (Jag har inte ens bytt batterier i fjärrkontrollen!) Kan det finnas någon annan användning för en sådan?
 4. Jag har en flera år gammal men väldigt sparsamt använd DVD-spelare, Dantax (någonting?). Utgången på denna Dantax är en scartkontakt. En bekant har en kanske inte lika gammal Sony platteve. Där skall man ansluta yttre tillbehör till HDMI-kontakter. Är det möjligt att med någon adapter eller liknande, kunna ansluta DVD-spelaren till teven? Är det samma typ av signaler? Om det finns möjlighet med t.ex en adapter eller annat, är det ekonomiskt försvarbart, eller blir det billigare att köpa en modernare DVD-spelare? Jag såg nyligen en Samsung DVD/Blue-Ray spelare för 900 kr komplett med fjärrkontroll och kabel. Skall man satsa på något sådant i stället?
 5. Bra! Tack. Det låter bekant, så det hette nog så.
 6. Jag har haft i en tidigare dator, för säkert 10 år sedan, ett program där jag fjärrmässigt kunde koppla upp mig på en bekants dator. Naturligtvis med bekantens godkännande och medverkan. Det fungerade när jag skulle hjälpa bekanten med någon inställning, som jag har glömt nu. Finns detta eller motsvarande program i dagens läge? Jag kan tänka mig att om det finns, så finns det flera att välja på? Det programmet jag hade var ett gratisprogram. Som sagt, finns det sådana program i dag?
 7. Hej! Jag fick just ett mejl om vad den senare och kommande uppdateringen i Win 10 innebär. Eftersom du är sajtägare och avsändare av mejlet vänder jag mig till dig med mitt "klagomål".

  Det känns väldigt "surt" att läsa sådana meddelanden för jag tillhör dom som inte kan få några uppdateringar i Win 10. Detta är inte något fel från Microsoft utan det är HP som "högaktningsfullt sk***r" i kundernas situation. Det är ett känt fel att en batch med HP-datorer inte kan ta emot dom uppdateringar som Microsoft skickar ut. Min HP Pavilion är en av dom som inte kan ta emot uppdateringarna. Jag är kvar i version 1511 med mitt Win 10.

  Om vi jämför med t.ex bilvärlden så hade det blivit allmänt känt och rapporterats i media att "Bilfabrikat XYZ återkallar X miljoner fordon och rättar till ett fel som uppstog vid konstruktionen. Kunden drabbas inte av några kostnader."

  Jag hade kunnat tänka mig att möjligen betala några symboliska hundralappar för en fungerande lösning på det här för datorn skulle ändå behöva åtgärdas på någon auktoriserad verkstad i ett sådant läge. Men något sådant bjuder inte HP på. Däremot skickar HP reklammejl om sina nya produkter.

  Du, Andreas och många andra har säkert "rakare" kontakter till HP och deras säljavdelningar än vad jag ens kommer i närheten av. Så ni får gärna berätta för HP att jag tänker inte köpa någon mer dator av dom! Jag hade t.o.m. tänkt byta dator för några veckor sedan, men fick prioritera annat i stället. Och skriv i fackpress och andra liknande publikationer om detta. Och pressa gärna HP på en förklaring varför dom är så ointresserade av att hjälpa kunderna? Och låt inte nöja dig med svar om att man kan installera om Win 10, för det gäller inte min dator. Det är bara på vissa nummerserier som det går att göra så. Inte min.

  I stort förakt för HP, -64