-64

Medlem
 • Innehållsantal

  158
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Om -64

 • Rank

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Tack Venoms! Jag skall pröva vid ett lämpligt tillfälle. Zorin??? Jag drar mig till minnes att det hette ett " skurkbolag" i en James Bondfilm från sent 70-tal eller tidigt 80-tal. Det var innan IBM PC-datorerna hade slagit igenom och börjat erövra världen. Och i manuset till filmen fanns det då ett skurkbolag Zorin Industries med någon galen person som ville ta över världen med hjälp av (dåtidens?) datorer. Eller om skurken möjligen skulle infiltrera alla datorer. Detta var säkert innan ordet datavirus var påtänkt? Detta är ju många år sedan så jag minns inte handlingen exakt. Men James Bond återställde naturligtvis ordningen. Men kul att dom lånar ett i filmhistorien fiktivt namn till någon nu existerande dataprodukt. Någon mer som minns filmen får gärna kommentera mera. P.S. En association: Kineserna och Huawei! D.S.
 2. Det har den senaste tiden kommit reklam för något som heter Xtra PC. Ser ut som ett USB-minne och sägs innehålla Linux och lite annat. Det sägs också snabba upp gamla tröga datorer till någon sorts High Speed. Det visas den här USB-stickan och den sägs kosta mindre än en hundralapp. Är det någon som har erfarenhet av detta? Bra eller dålig. Är det bara Bluff och Båg, ett uträknat Bondfångeri eller finns det någon substans i det här?
 3. En bekant tyckte att skrivarbläck är dyrt och kollade in några olika till sin skrivare HP 6830. Skall man räkna fram ett literpris så blir det 42 500 kr/litern. Jag tittade på några tomma patroner som jag har liggande, man kan ju panta dom tomma numera för 10 kr styck på Clas Ohlson bl.a. Men såg på mina tomma att dom är datummärkta med "Bäst föredatum". Och jag behöver själv nya patroner till min HP 8715 och kollade Kjell & Co. Dom hade inga i lager utan man fick ställa sig i kö och får ett mejl-meddelande senare när dom finns. Är det bara Kjell & Co som har det så eller har alla dataprylvaruhus på samma sätt? Och är det bara Clas Ohlson som betalar pant?
 4. OK! Tack, jag skall pröva. Jag använder Internet Explorer 11. Jag har upplevt Edge som jobbigt och störande med vulgär reklam och dunka--dunka-musik. Därför är jag kvar i IE.
 5. Ja! Oftast på Volvoforum Jag rullar. Men det kan ha förekommit tidigare på andra forum också. Kanske lite sällan och sporadiskt så att man inte har memorerat vilket forum det var just då.
 6. Det händer ibland att datorn stannar och blir nästan okontaktbar. Tidigare har det varit sporadiskt med långa mellanrum, men dom senaste dagarna har det hänt varje dag. Vad är Script och varför har man lagt in något som stoppar användningen. Det kommer upp en meddelanderuta om att ett script körs och man får vänta eller gå ur den aktuella sidan. Om det är något som behövs för funktionen så kan väl det jobba i bakgrunden som så mycket annat? Eller ännu bättre, lägga in sig på plats i uppstarten av datorn för att vara beredd när det behövs?
 7. -64

  Vem styr Facebook?

  Jag är ingen större användare av Facebook (eller Messenger). Men det händer att jag får meddelanden ibland av bekanta och någon "intresseförening" som jag ofta besöker använder Facebook förutom sin vanliga webbsida. Många gånger "låser sig" FB-sidan när jag skall öppna den. Den stannar mitt i uppladdningen och blir kvar där. Jag har konstaterat att om jag då går ur och kollar något annat, så har det lossnat efter någon minut och FB-sidan fungerar. Är det någon inställning i min dator typ: "Du måste markera XYZ under Inställningar för att FB skall fungera!" eller något annat som jag har förbisett, inte vetat om? Finns det support för FB och på vilket språk?
 8. -64

  Ikonen för internet

  Vi har en HP laptop, kanske 7 - 8 år gammal. Men den har Win 10 och Edge. Trådlöst ansluten till Wi-Fi i hemmet. Den har bara varit sparsamt använd det senaste året, varit lite som en reserv. Nu har vi funnit ett nytt användningsområde för den och skall "dra igång den". Men det tycks vara omöjligt att få den att visa om den är ansluten till internet eller inte. Den visar inte den lilla ikonen som symboliserar någon sorts strålning eller radiovågor, i aktivitetsfältet. Och vi hittar ingen möjlighet att fästa någon ikon där. Bilden är hämtad från en annan dator. Det går att se på lite omständiga vägar om man är ansluten och vilket nätverk det är (det är ju en laptop så i teorin kan man vara på olika nätverk) Om Flygplansläge är på så kan man klicka på det och via funktionen för Inställningar då få upp info om att man är ansluten eller inte. Men den uteblivna ikonen kommer inte om man stänger av flygplansläget. Speciellt nu på sommaren kan det vara värdefullt att ha funktionen om man är ansluten eller inte. Det förkommer ju som bekant åskväder ibland. Då slår det ofta ut spänningsförsörjningen på elnätet och internetfunktionen upphör. Detta ser vi direkt på dom andra enheter som visar ikonen, men inte på den aktuella laptopen. Då kan man lätt hamna i en förvirrad situation: "Vad nu? Varför fungerar det inte? Det händer ju inget? Och jag som höll på med ett viktigt meddelande. O.s.v." Det blir ju en liten gul varningstriangel på dom här radiovågorna om man inte är ansluten. Det behöver inte vara elnätet i vårat område som slås ut, det kan vara i grannkommunen eller något annat ställe. Hur "fångar man in" ikonen och fäster den i aktivitetsfältet längst ner till höger på skärmen?
 9. OK! Tack för detta. Då klarnar det lite bättre för mig. Får se hur jag kommer att agera inför detta.
 10. Jag har Win 10, Explorer 11 och Office. Det finns en liten ikon som säger One drive. Varje gång jag startar datorn tycks den ha uppdaterat något? Jag Googlade på One drive och fick intrycket att det är någon sorts "säkerhets- och sparprogram". (Alltså spara filer, inte pengar) Men jag har aldrig använt One drive aktivt eller medvetet. Så nu funderar jag: Är det något automatiskt som jobbar i bakgrunden utan att man behöver göra något kommando, eller jobbar det här i mitt fall "bara på tomgång" för att jag inte gör något? Om det nu är någon sorts säkerhetskopiering av filer, Googlesvaret pratade om foton bl.a, hur kommer jag åt dom om jag skulle hamna i den situationen att min nuvarande dator kraschar? Och om man köper ny dator, blir One drive automatiskt överflyttad med sitt sparade material till den nya datorn? Naturligtvis får vi förutsätta att jag har kvar Office i det läget och installerar det på den framtida nya datorn. Kan man kolla vad som finns där i dag? Och det borde väl finnas någon sorts inloggning som bara jag har tillgång till? (Vilket jag i nuläget inte känner till att jag skulle ha)
 11. OK! Tack för era svar. Jag får rekommendera att vederbörande köper den Samsung-spelaren för nästan samma pris i stället. Men det känns inte så "rätt i tiden" att slänga en helt fungerande Dantax-spelare bland elektronikskrotet. (Jag har inte ens bytt batterier i fjärrkontrollen!) Kan det finnas någon annan användning för en sådan?
 12. Jag har en flera år gammal men väldigt sparsamt använd DVD-spelare, Dantax (någonting?). Utgången på denna Dantax är en scartkontakt. En bekant har en kanske inte lika gammal Sony platteve. Där skall man ansluta yttre tillbehör till HDMI-kontakter. Är det möjligt att med någon adapter eller liknande, kunna ansluta DVD-spelaren till teven? Är det samma typ av signaler? Om det finns möjlighet med t.ex en adapter eller annat, är det ekonomiskt försvarbart, eller blir det billigare att köpa en modernare DVD-spelare? Jag såg nyligen en Samsung DVD/Blue-Ray spelare för 900 kr komplett med fjärrkontroll och kabel. Skall man satsa på något sådant i stället?
 13. Hej! Jag fick just ett mejl om vad den senare och kommande uppdateringen i Win 10 innebär. Eftersom du är sajtägare och avsändare av mejlet vänder jag mig till dig med mitt "klagomål".

  Det känns väldigt "surt" att läsa sådana meddelanden för jag tillhör dom som inte kan få några uppdateringar i Win 10. Detta är inte något fel från Microsoft utan det är HP som "högaktningsfullt sk***r" i kundernas situation. Det är ett känt fel att en batch med HP-datorer inte kan ta emot dom uppdateringar som Microsoft skickar ut. Min HP Pavilion är en av dom som inte kan ta emot uppdateringarna. Jag är kvar i version 1511 med mitt Win 10.

  Om vi jämför med t.ex bilvärlden så hade det blivit allmänt känt och rapporterats i media att "Bilfabrikat XYZ återkallar X miljoner fordon och rättar till ett fel som uppstog vid konstruktionen. Kunden drabbas inte av några kostnader."

  Jag hade kunnat tänka mig att möjligen betala några symboliska hundralappar för en fungerande lösning på det här för datorn skulle ändå behöva åtgärdas på någon auktoriserad verkstad i ett sådant läge. Men något sådant bjuder inte HP på. Däremot skickar HP reklammejl om sina nya produkter.

  Du, Andreas och många andra har säkert "rakare" kontakter till HP och deras säljavdelningar än vad jag ens kommer i närheten av. Så ni får gärna berätta för HP att jag tänker inte köpa någon mer dator av dom! Jag hade t.o.m. tänkt byta dator för några veckor sedan, men fick prioritera annat i stället. Och skriv i fackpress och andra liknande publikationer om detta. Och pressa gärna HP på en förklaring varför dom är så ointresserade av att hjälpa kunderna? Och låt inte nöja dig med svar om att man kan installera om Win 10, för det gäller inte min dator. Det är bara på vissa nummerserier som det går att göra så. Inte min.

  I stort förakt för HP, -64