-64

Medlem
 • Innehållsantal

  149
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Om -64

 • Rank

 1. OK! Tack för detta. Då klarnar det lite bättre för mig. Får se hur jag kommer att agera inför detta.
 2. Jag har Win 10, Explorer 11 och Office. Det finns en liten ikon som säger One drive. Varje gång jag startar datorn tycks den ha uppdaterat något? Jag Googlade på One drive och fick intrycket att det är någon sorts "säkerhets- och sparprogram". (Alltså spara filer, inte pengar) Men jag har aldrig använt One drive aktivt eller medvetet. Så nu funderar jag: Är det något automatiskt som jobbar i bakgrunden utan att man behöver göra något kommando, eller jobbar det här i mitt fall "bara på tomgång" för att jag inte gör något? Om det nu är någon sorts säkerhetskopiering av filer, Googlesvaret pratade om foton bl.a, hur kommer jag åt dom om jag skulle hamna i den situationen att min nuvarande dator kraschar? Och om man köper ny dator, blir One drive automatiskt överflyttad med sitt sparade material till den nya datorn? Naturligtvis får vi förutsätta att jag har kvar Office i det läget och installerar det på den framtida nya datorn. Kan man kolla vad som finns där i dag? Och det borde väl finnas någon sorts inloggning som bara jag har tillgång till? (Vilket jag i nuläget inte känner till att jag skulle ha)
 3. OK! Tack för era svar. Jag får rekommendera att vederbörande köper den Samsung-spelaren för nästan samma pris i stället. Men det känns inte så "rätt i tiden" att slänga en helt fungerande Dantax-spelare bland elektronikskrotet. (Jag har inte ens bytt batterier i fjärrkontrollen!) Kan det finnas någon annan användning för en sådan?
 4. Jag har en flera år gammal men väldigt sparsamt använd DVD-spelare, Dantax (någonting?). Utgången på denna Dantax är en scartkontakt. En bekant har en kanske inte lika gammal Sony platteve. Där skall man ansluta yttre tillbehör till HDMI-kontakter. Är det möjligt att med någon adapter eller liknande, kunna ansluta DVD-spelaren till teven? Är det samma typ av signaler? Om det finns möjlighet med t.ex en adapter eller annat, är det ekonomiskt försvarbart, eller blir det billigare att köpa en modernare DVD-spelare? Jag såg nyligen en Samsung DVD/Blue-Ray spelare för 900 kr komplett med fjärrkontroll och kabel. Skall man satsa på något sådant i stället?
 5. -64

  Privat supportprogram.

  Bra! Tack. Det låter bekant, så det hette nog så.
 6. -64

  Privat supportprogram.

  Jag har haft i en tidigare dator, för säkert 10 år sedan, ett program där jag fjärrmässigt kunde koppla upp mig på en bekants dator. Naturligtvis med bekantens godkännande och medverkan. Det fungerade när jag skulle hjälpa bekanten med någon inställning, som jag har glömt nu. Finns detta eller motsvarande program i dagens läge? Jag kan tänka mig att om det finns, så finns det flera att välja på? Det programmet jag hade var ett gratisprogram. Som sagt, finns det sådana program i dag?
 7. Här kan jag meddela att det kom faktiskt en uppdatering i morse, 1803. Men skrivaren fungerar! Kors i taket! Jag har bara prövat utskrift än så länge. Det händer att jag skannar någon bild eller text och skickar till datorn för vidare behandling där. Jag hoppas att det fungerar också. Men det kommer väl senare. Däremot har jag fått logga in mig på flera webbsidor som jag ofta brukar besöka. Bl.a den här. Så uppdateringen gick inte "smärtfritt" förbi.
 8. Vet Microsoft om det och är det någon som "jobbar på" att det inte skall hända?
 9. Varje gång det har kommit uppdateringar på Win 10 så har skrivaren blivit bortkopplad. Skrivaren måste installeras om när det händer. Är jag ensam om detta eller är det fler som är drabbade av det? Datorn är en HP Pavilion 17 och skrivaren är en HP 8715. Både datorn och skrivaren är trådlöst anslutna wifi, till routern.
 10. En hel del Off Topic, men jag kan inte hålla mig från att berätta följande sanna historia. Detta var på senare delen av 90-talet och jag hade köpt "ett datorpaket" på någon sorts avbetalning/lånekredit av en firma i Uppsala. Jag skriver det rent ut, för jag vill minnas att dom gick i konkurs senare. Det var en PC med Win 95 och en "3 in one" kopiator-printer-skanner och ett telefonmodem för internetuppkopplingen. Hursomhelst, jag behövde support i något ärende som jag har glömt nu. Jag ringde upp supportavdelningen på Uppsalafirman med min vanliga sladdtelefon. Jag fick det vanliga beskedet: Alla våra tekniker är upptagna. Vi svarar så fort vi kan! Jag satt nog och väntade i 45 minuter, men ingen svarade. Utan att lägga på luren tänkte jag för omväxlingen skull att ringa samma nummer med mobiltelefonen. Jag gjorde så, och kom fram direkt! Jag har inget minne av om jag påtalade att jag satt med den andra telefonen och väntade, men jag fick nog hjälp i alla fall genom mobiltelefonen. Och jag borde väl ha lagt på sladdtelefonluren när jag kom fram med mobiltelefonen. Men detta är några år sedan, så man sparar bara på dom minnena som har betydelse i sammanhanget.
 11. JoWa: Tack för vägledning och tips! Det var din text här: IE, som saknar PDF-visare, som fick mig att inse att jag har ju ingen sådan i Internet Explorer. Så jag installerade Acrobat Reader och markerade att den skulle jobba på Internet Explorer. Efter omstart och några extra uppdateringar fungerar det nu. Vi tar länken som jag försökte kopiera exempel: http://af.valeryd.se/pdf/kopplingsschema_se.pdf Här ser man ju att det är en fungerande URL och att det är en PDF. Dessutom har jag öppnat den i Internet Explorer 11. Och nu börjar jag förstå sambandet här. Någon dag i januari sa datorn helt plötsligt att den skulle göra en ominstallation och den "tog över" själv och jobbade på. Den hade krånglat lite dagen innan och även lite mera samma dag. Efteråt fick jag då installera om några program och lägga till själv. Men tydligen hade jag inte tänkt på Acrobat Reader förrän nu när gav vissa tips och anvisningar. Och det är ju bara att tacka för det. Länken behöver ni bara ta som ett exempel. Det var den som jag försökte att kopiera men det fungerade inte och jag skrev min fråga här. Men nu fungerar det. Tack för detta.
 12. Här är ett exempel på en länk som jag har kopierat med högerklick på adressraden. Jag tar den från en webbsida:: file:///C:/Users/Anders/AppData/Local/Microsoft/Windows/INetCache/IE/PVTIGBGW/kopplingsschema_se.pdf Kan ni öppna den och få något vettigt ur den? Jag kan ge ett "facit". Det handlar om 13-poliga släpvagnskopplingar. Får ni fram det så har ni lyckats. Men inte jag. Jag har prövat att klistra in den i Word, men den är inte manöverbar där. Och det förslag som Hanseg föreslog förändrade inget. Du sa att man skulle bocka för det man ville ha. Det fanns överhuvud taget inget som hette PDF i den tabellen.
 13. Ja, jag har valt Explorer. Jag "känner mig inte bekväm" med Edge och undviker det om jag kan. Kan man klicka och byta på en öppnad sida? Alltså en sida som öppnas i Edge och jag vill skicka länken till någon. Kan jag då markera att jag vill ha Explorer i stället?
 14. Jag kan inte skicka vidare en länk från en PDF-sida som jag har öppnat i Win 10, Edge. Det vill säga, jag kan skicka den vidare, men länken fungerar inte som någon gällande URL när den kommer fram. Det ser mera ut som någon adress som finns (tillfälligt?) i min dator. Normalt använder jag Internet Explorer 11, men vissa sidor öppnas av sig själva i Edge och det är då det blir fel.
 15. -64

  Jag kan inte spela upp en DVD-skiva

  Tack Hanseg! Jag hade ingen extra DVD-spelare förutom det som ingår i Win 10. Nu har jag installerat VLC efter ditt tips och kan se min film. Än en gång, tack!