-64

Medlem
 • Posts

  204
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

-64's Achievements

(4/8)

 1. -64

  Senaste uppdatering

  Bra! Tack. Det var enkelt.
 2. I den senaste uppdateringen häromdagen kom det med en liten funktion nere till höger i aktivitetsfönstret som berättar om vädret i Växsjö. Det är bara det att jag bor 6 mil ifrån Växsjö så det är helt ointressant för mig. Vill jag veta vädret här så är det ju bara att titta ut genom fönstret och vill jag ha exakt utetemperatur så får jag den direkt i datorn som är kopplad till värmepumpen i huset. Försöker jag peka på raden så kommer det upp ett fönster på halva sidan som är som en kvällstidning. Det vill jag absolut inte ha. Kan man ta bort den här kvällstidningen och väderinformationen? Vad heter i så fall programmet där allt finns? Win 10 och Google Chrome. Jag använder inte Edge.
 3. Jag har Google Chrome som webbläsare. i Favoriter finns det ju en ikon för alla sparade länkar. Men på vissa länkar är det en konstig ikon, ser ut så här: Vad föreställer ikonen? Ett "S" skapat i konstnärlig frihet eller en stiliserad fiskmås, också den i konstnärlig frihet? Den finns på flera länkar, bl.a den för ny flik.
 4. Tack för hjälpen! Nu är bilderna på rätt plats.
 5. Ja, Cecilia! Det är Outlook som ingår i Officepaketet. Tack gsb, jag prövar detta.
 6. Jag har Win 10, men inte Edge. Jag har Google Chrome i stället. Jag har fått ett antal bilder via E-mail. Jag använder Outlook till E-mailen. Jag kan öppna bilderna i Outlook, men dom sparas ju automatiskt i datorn samtidigt. Nu vill jag se var dom ligger men det får jag inte reda på. Jag använder sökfunktionen på startsidan och där kommer dom upp, men det framgår ingenstans var dom finns, vilken mapp eller bildprogram eller något annat. Dom ligger inte i det bildprogram som jag använder mest till bilder, Picture Manager, som väl är ett Office-program (?) Jag inbillar mig att jag har markerat det som bildprogram i första hand i Inställningar.
 7. OK! Tack. Bara att vänta och se vad det blir i slutändan av detta.
 8. I tidningen Ny Teknik läser jag detta: https://www.nyteknik.se/digitalisering/microsofts-motdrag-android-appar-till-windows-10-7005963 Då får jag en fundering. Jag har en bil med en DEFA elmotorvärmaranläggning och några andra tillägg. Den går naturligtvis att koppla in direkt och den börjar jobba som det är tänkt. Men det finns en finess, den går att fjärrstyra med en mobiltelefon, starttider, batteriladdning, kupéfläkt m.m. Men endast med antingen en I-Phone eller en Andriodtelefon av senare årgångars teknik. Nu skall det sägas att jag använder inte bilen regelbundet och jag använder inte någon mobiltelefon. (Jag känner mig inte bekväm med dom) Jag glömmer att ladda dom och jag glömmer dom i fickorna i ytterkläder m.m. Och jag trycker ofta på fel knapp när det ringer o.s.v. Så jag är ingen lönsam mobiltelefonkund. Men jag tänker så här: Om det nu blir som det skrivs här i Ny Teknik. Kommer jag då att kunna köra bilvärmeanläggningen från min PC? Nu kan vi säga direkt till dom som undrar, min sambo har en I-Phone av passande årgång, så vi skulle lätt kunna ladda ner den appen som krävs för den här motorvärmaranläggningen. Men som sagt, vi använder inte bilen regelbundet, så vi har inte provat detta ännu. Och det är ju inte alltid så att vi befinner oss på samma plats, sambon och jag. Och Google med bl.a Chrome och YouTube har jag redan i datorn med Win 10.
 9. Tack Cecilia. Du håller igång min dator!
 10. En lägesrapport. Jag lyckades importera mina Favoriter/Bokmärken. Men jag har inte fått med alla funktioner som jag hade i IE 11. Många forum har ju inloggning. Där var mina användarnamn och lösenord lagrade i datorn. Jag behövde bara klicka på en rad så var jag inloggad. Den funktionen följde inte med till Chrome. Några forum har ju tilldelat mig ett slumpgenrerat lösenord. Det är omöjligt att komma ihåg sådana. Användarnamnen finns ju i Autentiseringshanteraren, så det är inga problem, men det är ju bara halvvägs. Troligen måste jag markera "Jag har glömt mitt lösenord" på ett antal forum och sidor. Jag har inte prövat det ännu, men snart är den månadsskifte. Då skall ett antal räkningar betalas. Jag "bävar" inför hur det kommer att fungera den dagen med inloggning på den typen av sidor. Jag har redan snubblat på en sådan här inloggning. Vi har en bergvärmepump. Den är kopplad till internet och fabrikens kontrollcenter. Dom kan alltså se driftstatus på våran värmepump och agera om något är fel. Det är bara så att eftersom min sambo äger huset så är det hennes e-postadress som är kontaktlänk mellan fabriken och våran pump. Men pumpen är ansluten till modemet som som står här bredvid mig och driftstatus syns i min dator. Men nu kan jag inte logga in mig utan det får sambon göra. Fabriken skulle nog aldrig gå med på att lämna ut ett nytt lösenord till min dator! Jag antar att det syns direkt på IP-adressen att det inte är hon som vill ha nytt lösenord? Jag saknar historiken också. Antag att jag sitter och surfar efter någon uppgift, vadsomhelst. Sedan stänger jag av datorn för kvällen. Några dagar, veckor eller månader vill jag av någon anledning ta upp det här surfandet igen och kanske läsa vidare om det då aktuella ämnet. Då kunde man kolla i Historiken var man hade varit och öppna en länk dit. Det finns ingen sådan funktion i Chrome. I IE 11 fanns den där hela tiden. Jag kan inte tänka mig att Googles programmerare läser den här sidan. Men det borde dom göra för att se vad dom skulle lägga till i nästa uppdatering av Chrome.
 11. Tack för detta! Jag skall se om jag får till det.
 12. En fråga till mitt inlägg om Google Chrome (som ingen har svarat på). Är Favoriter i IE 11 det samma som Bokmärken i IE 11? Jag läser en instruktion där det står att man kan importera Bokmärken till Google Chrome. Jag har vad jag vet, inga Bokmärken sparade någonstans. Men jag har 25 - 30 Favoriter i IE11. Dom vill jag flytta över till Chrome, men har inte riktigt grepp om hur det går till. Men om det nu är samma sak, har jag ju kommit halvvägs? Jag läste också på nätet att en stor uppdatering av Google Chrome är på gång inom kort. Hoppas det hjälper mig att få tillbaka funktionerna i IE 11 och Favoriter.
 13. Jag har försökt uthärda och vägra installera Edge. Men "onda makter" tvingade mig att gå halvvägs. Jag installerade Chrome i stället. Så nu har jag Internet Explorer och Chrome att välja och växla med som webbläsare. Jag upplever inte någon större skillnad på dom två, men en detalj saknar jag i Chrome: Fliken Favoriter. I Internet Explorer finns den ju till höger i rutan och är lätt åtkomlig när man vill läsa dagens tidning, kolla några intressanta forum som man följer med på eller för all del, forum som man är sällan på men vill hålla sig uppdaterad och så vidare. Hur gör man i Chrome för att få lätt och snabb tillgång till favoritlänkar? Jag kan tillägga att när jag installerade Chrome men öppnade det här forumet med IE 11 (Alltomwindows) så fanns det ingen ruta att skriva i. Rubriken Titel finns och rubriken Add Tags finns men ingen ruta att skriva inlägget i. Så detta har jag skrivit i Chrome i stället. Här finns den. Anledningen till att jag använde Internet Explorer är att inloggningen på t.ex alla forum i favoriter är enkel då jag redan finns i datorns minne och behöver bara klicka på en rad så är jag inne. Behöver inte komma ihåg några lösenord eller användarnamn. Jag finns där redan. Kommer Chrome att "ta över" någon sådan funktion eller måste jag leta upp (nästan omöjliga) gamla uppgifter på lösenord om jag går över helt till Chrome för att öppna och registrera mig på nytt i mina gamla forum? Och Historiken i Favoriter, finns den kvar i Chrome? Om jag t.ex satt och surfade i förra veckan och sökte runt efter något ämne men vill fortsätta i dag med samma sak, då kan jag ju hitta (eventuellt) den sidan på förra veckans surfande eller t.o.m. ett par månader tillbaka genom Favoriter i Internet Explorer. Jag har uppfattat som att det sparas i tre månader??? Installationen av Chrome var inte så enkel. Det var mycket "rundgång" och motsägande besked. Jag var nära att ge upp, men på något sätt som jag inte förstog fanns det helt plötsligt där. Eftersom det har fungerat hittills tror jag att jag gjorde rätt i alla fall.
 14. Tack för det rådet! Datorn är en HP och dom och Microsoft har samarbetat förut i min dator så jag litar på dom (och Cecilia)