Gå till innehåll

Hairan

Medlem
  • Innehållsantal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Hairan

  1. Tack! Installera SP2, dela ut alla mappar igen och nu funkar det utmärkt!
  2. Sådär, har testat nu och det fungerar lustig nog inte fortfarande. Båda maskinerna är nu helt ominstallerade, och servern kör numera Windows Server 2008 (SP1) istället för 2003. Och stationära kör Windows 7 Proffesional. Det jag gjort är: 1. Aktivera Windows Search Server rollen under File Sharing på server 2008 2. Lagt till mappen i indexet 3. Väntat tills det står indexing complete. 4. Startat om båda datorerna 5. Delat ut mappen 6. Lagt till mappen som network drive 7. Men står fortfarande "Location not indexed" när man ska lägga till den i biblioteket (Går inte via IP istället för network drive heller)
  3. Fint! Tack så hemskt mycket! Alltid det simplaste som är problemet Har precis flyttat så har inte med mig allt än, men ska testa så fort jag får möjlighet!
  4. 1. Har jag inte testat faktiskt, ska ta och testa de så fort jag får åtkomst till den igen. 2. Ligger uppdelat på flera olika diskar, men om inte tips 1 funkar ska jag ta och testa de på C: Om inte annat ska moderkort, cpu, minne, mm bytas snart, så blir ju en ny installation då. Men vet iaf att de ska fungera nu!
  5. Har redan testat med symbolisk länk, det fungerar så länge man i biblioteket väljer "Ordna efter: Mapp", men vill man som jag sortera efter artist, datum, album mm så visas inte de som finns på nätverksdisken, förmodligen p.g.a. att de inte är indexerade. Vore oerhört trevligt om du fick det att fungera. Ska med försöka hitta en lösning, men har inte så stor erfarenhet av dessa typen av program.
  6. Ok, får väl i värsta fall byta till server 2008, men innebär ju en del extra jobb. Står ju dock att det ska funka med äldre OS, t.ex. XP och Server 2003 i Windows 7 hjälpen. Men väntar spänt på ditt resultat med 2003!
  7. Testat de nyss, och de verkar tyvär inte fungera så bra. Får fortfarande meddelande om att platsen inte är indexerad när jag ska lägga till den i biblioteket. Står på servern att indexering är klar, och det funkar bra att söka i windows search på servern, men Win7 verkar inte hämta indexet. Några förslag på vad som kan vara fel?
  8. Ok, så om jag installerar windows search 4.0 så behöver jag inte göra några ändringar i win7 mer än att lägga till den som nätverksdisk? Ska ta och testa det nu!
  9. Innebär inte det att allt/stora delar kommer sparas som kopia lokalt på datorn? Det är det jag vill undvika genom att ha servern. Det går inte lösa på samma sätt som i Windows Home Server genom media delning? Eller finns det funktioner för detta i t.ex. Sharepoint eller Server 2008? (Har tillgång till dem via MSDNAA om det skulle behövas.)
  10. Har ett litet problem som jag undrar om någon visste någon bra lösning till, är inte jätterfaren med windows server, mest använt de grundläggade funktionerna. Så till mitt problem, jag har Windows 7 på arbetsdatorn och sedan har jag en filserver som kör Windows Server 2003. På servern lagrar jag det mesta. Diskarna på filservern är mountade som en nätverksdisk på arbetsdatorn. Nu är det så att jag vill lägga till t.ex. musik mappen på nätverksdisken i Win7's "bibliotek". Använde knepet med länkade mappar för att åstadakomma det, vilket funkar ok. Men problemet är att nätverkdisken därmed inte heller är indexerad vilket leder till att i bibilioteket måste man använda "Ordna efter: Mappar" för att se filerna på nätverksdisken, väljer man t.ex. "Ordna efter Artist" visas endast musiken som ligger på de lokala diskarna. Går det på något sätt att ordna så man indexerar även nätverksdisken, eller köra någon typ av indexering på servern och låta Windows 7 utnyttja det indexet? Tycker detta borde vara nåt man vill ha på företag för t.ex. dokument i biblioteket mm, så borde ju gå att lösa någorlunda lätt. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...