VladAr

Medlem
 • Posts

  170
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

3,435 profile views

VladAr's Achievements

(3/8)

 1. Ja, testat www.tenforums.com utan önskat resultat. Sökt hjälp bl.a. även på https://www.askwoody.com/ utan önskat resultat, däremot avrådes jag där bestämt att installera/aktivera IE. Efter dagar av fruktlöst googlande och Cecilias stöd (tack Cecilia!) återuppväcktes mitt Edge idag av Ms:s senaste uppdateringar med KB890830 och/eller KB4517389. Har hela tiden hoppats på att någon av Ms:s kommande uppdateringar skulle lösa mitt Edge-problem och så blev det. Tråden avslutas härmed.
 2. Nedladdningsuppskjutningen av KB 4515384 ger mig arbetsro. Har hittat föreslagna mappen, var undantagen från sökningen. Ska göra ett startförsök imorgon. Har fått två länkar av Ms Community, https://docs.microsoft.com/en-us/windows/release-information/status-windows-10-1903 och https://support.microsoft.com/sv-se/help/4498140. Ingen lösning på mitt problem med Edge
 3. 5. Har lyckats fästa IE 11 i Aktivitetsfältet. 11. Har inte lyckats hitta mappen C:\Windows... men har googlat fram tips om hur fixa Edge-problem där det bland annat står " You may find its link under C:\Windows\SystemApps\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\MicrosoftEdge.exe, But it cannot be launched from that location." I din dator saknas visserligen " \MicrosoftEdge.exe" som är kanske anledningen för att de säger att Edge inte kan startas från den platsen. Återkommer efter att ha läst igenom hela instruktionen och eventuellt testat den. 12. Ljudet är tillbaka men går inte stänga den via ljudikonen i Aktivitetsfältet.
 4. 5. Följde din instruktion. Funkar inte (eller har jag missat ngt ?). Kolla arbetsgången i bifogade skärmklipp. Klickar jag på Internet Explorer 11 i Valfria funktioner så öppnas det med "Avinstallera" , klickar jag [+] Lägg till en funktion så försvinner IE 11 bland "Valfriafunktioner" som dyker upp. 11. Hittar inte mappen för Edge i Windows C. Närmare sökbeskrivning, tack. 12. Glömde nämna tidigare. Ljudikonen (ljudreglaget) funkar inte när KB4515384 är installerad.
 5. 1. Aktiverade IE (Aktivera eller inaktivera Windows-funktioner i listan med resultat och se till att rutan bredvid Internet Explorer 11 är markerad). 2. IE-ikonen dök upp i aktivitetsfältet. 3. Tillät automatisk nedladdning av ovan nämnda tre köande KB:n. 4. Efter avslutad nedladdning Edge var "död" medan IE-ikonen försvann från aktivitetsfältet. 5. Sök-funktionen ur funktion. Kunde inte söka efter "Aktivera eller inaktivera Windows-funktioner" för att hämta Internet Explorer. 6. Avinstallerade KB 4515384. 7. Återfick Edge. 8. https://support.microsoft.com/en-gb/help/4023560/windows-10-what-to-do-if-microsoft-edge-not-working (svarat redan att Reparera och Återställ har gjorts som första åtgärd utan att lösa problemet). 9. https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/apps_windows_10-msedge/edge-stopped-working-after-2017-06-cumulative/48ad5c59-bd2f-4ddf-8a4b-9334a0e824cb (Trusteer Endpoint Protection?! Irrelevant. Äger ej) 10. "Kan nog inträffa pga andra antivirusprogram och liknande också". Svar: Har endast Windows egna antivirusprogram. 11. "Är det likadant om du väljer Microsoft Edge i Start-menyn?" Svar: Ja, likadant.
 6. Efter att jag stoppade Windows Update och återfått Edge har jag fått andrum med att fortsätta med avstannade arbeten i datorn i väntan på kvalificerade råd från forumen. Du, Cecilia, har inkommit med mesta av tipsen som jag skall gå igenom så snart jag har avslutat mina akuta jobb i datorn. Så snart genomgången av tipsen är avslutad och provad återkommer jag till dig med resultatet. Tills dess tackar jag dig för din tid du lagt på mitt problem.
 7. Tack för tipsen. Har inga andra antivirusprogram. Håller mig endast till Microsofts egna eller Ms-godkända program och appar och endast dem jag använder och behöver. Just för att slippa strul med datorn. Tack för svaret Cecilia. Jag kommenterar dina förslag / besvarar frågorna i tur och ordning uppifrån och neråt. "...installera någon annan webbläsare..." Känner inte för. Ny webbläsare nya problem. Min tid räcker inte för fler dataproblem. "...inte troligt att uppdatering av Flash och .NET Framework slå ut Edge.." Har planerat att ladda ner samtliga (3) nu köande uppdateringarna en efter en för att identifiera den eller dem som orsakar utslagning av Edge. Har väntat på att se vad forumet har att föreslå som lösning på problemet. "...finns inte med i listan över kända problem med uppdateringen..." Tråkigt för mig att vara den förste på listan. "...är det bara internetanslutningen?" Bara internetanslutningen. Har Comhems trådlösa höghastighetsmodem Netgear CG3700. "...får du något felmeddelande?" Får inga meddelanden. Internetikonen (e) i aktivitetsfältet är "död" vid klick på den så snart KB4515394 är installerad i datorn. "Använder du VPN?" Nej. "Vad har du för DNS-servers inställda..." Är osäker. Kan det vara 83.255.255.1 och samma fast .2?
 8. Hej igen, Det ekar tomt i forumet. Finns det ngn kompetent som kan eller vill ge ett svar på mitt problem och mina ovanstående frågor ö.h.taget ? Om inte är jag tacksam om att få veta det i ett svar.
 9. Hej forumet ! Nedladdningarna 11-14 september för Windows 10 av KB4512941, KB4514359, KB4515384, KB4516115, KB4512508 och KB4505903 slår ut Ms Edge på min Surface 3 Pro-dator. Kunde inte komma ut på internet. Uppdateringarna har återinstallerats av Microsoft efter att jag har avinstallerat dem. KB4505903 gick ej avinstallera men försvann senare. Det första jag gjorde, vid utslaget Edge, var att göra en reparation av Ms Edge (Inställnigar-> Program->Microsoft Edge->Reparera) som inte löste problemet. Därefter gjorde jag en Återställning som inte löste problemet heller. Microsoftsupport föreslog också vad jag redan gjort utan att det löste problemet. Sedan dess har de inte hört av sig. Efter att har bollat avinstalleringar och återinstalleringar med Microsoft Update återfick jag mitt Edge natten till 16/9 efter föregående avinstallering av nämnda uppdateringar. Bifogar skärmklippet på hur Uppdateringshistorik såg ut just den 16/9 kl. 11:33 och hur det såg ut i Windows Update vid samma tidpunkt. Systemet vill återigen ladda ned uppdateringar som har slagit ut mitt Edge och som jag har avinstallerat flera ggr under helgen. Om jag tillåter nedladdningen av köande uppdateringar blir jag utan Egge och föregående dagars historia upprepas återigen. Följdaktligen stoppade jag i Windows update köande nedladdningar av KB4514359, KB4515384 och KB4516115 i sju dagar. Finns det ngn bland forumets alla kunniga medlemar som har lösningen på mitt ovan beskrivna problem. Frågor till moderatorn (Andreas Stenhall ?) : Är problemet med utslaget Ms Edge i Windows 10 efter septemberuppdateringarna känt av Microsoft ? Har inte Microsoft lösning på mitt problem ? Tackar på förhand.
 10. Hej forumet ! Vid senaste dagars försök till dagliga uppdateringar på min HP med Win 10 får jag meddelandet "fel 0x800703e3". Jag lät datorn lösa det själv vilket inte skedde. Gjorde en felsökning som inte hittade några fel, se bifogat skärmklipp på den. I början på rapporten står det efter varje punkt "Problemet hittades inte" så den delen ser ni inte. Har googlat felkoden men hittat irrelevanta svar eller förslag till osäkra programnedladdningar, t.ex. "Automatic Repair Utility". Tacksam för användbar lösning på problemet eller länken till av er betrodd nedladdningsprogram.
 11. Då avslutar vi tråden med tack för all hjälp i ärendet.
 12. OK, tack ! Ska kasta mig över det omgående för att bli av med båda problemen. Då avslutar vi tråden med tack för all hjälp i ärendet.
 13. OK. Tackar hjärtligt för din hjälp i ärendet. Då avslutar vi tråden.
 14. Tack till er båda för snabba svar. Har inte hunnit "smälta" dem riktigt än men till dess önskar jag få förtydligat följande : Jag har ingen möjlighet att stoppa Taboola-annonserna ?
 15. Tack för senaste tipsen ! Har strax innan jag fick ditt svar googlat fram "The fastest, easiest way to check your CPU temperature is the aptly named Core Temp". Är detta ngt pålitligt som du känner till ?