Gå till innehåll

Berniemac

Medlem
  • Innehållsantal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Berniemac's Achievements

(1/8)

  1. Lämnade in min dator på service sent igår och fick svar idag att det fanns ett potentiellt hårdvarufel (oklart vad. Därför skickades den iväg på service åtminstone en vecka. Tackar för alla tips och hoppas att det ska lösa sig och att jag kanske kan återkomma med vad som var problemet.
  2. Har fortfarande inte lyckats lösa problemet. Kan ominstallera och det som heter SRS Premium vill fungera men högtalarikonen säger fortfarande att det inte finns nåt ljudkort på datorn... Har kunnat starta datorn med F8 och valt starta utan att verifiera drivrutiner, vilket gör att allt ser ut som normalt, högtalarikonen säger att allt är okej, men jag får inget ljud.
  3. Jag sitter på en ASUSK111C/K701C; Intel Core 2 Duo T6600@2,2GHz; 4GB Ram; 500GB HDD, DVD-RW, Windows 7 Home Premium SP3 x64 Ljudkort: High Definition Audio Styrenhet från Microsoft (enligt enhetshanteraren)Realtek High Definition Audio Speakers (Har ett program som styrt ljudet som heter SRS Premium) Grafikkort: nVidia Geforce GT 220M, men det är inte själva grafikkortet som strular utan den enhet som kallas allmän PnP-bildskärm Ska testa Cecilias länk.
  4. Verkar som att den bara har systemåterställning för idag och när man söker vad som kan ha påverkats står det att identifiering är omöjlig. Känns tråkigt om jag måste blåsa ut hela datorn och börja om från början.
  5. Kan komplettera, efter en översyn i enhetshanteraren, att både mitt grafikkort som läses som Allmän PnP-bildskärm samt Composite Bus Enumerator har samma felkod 52 som drivrutinen för ljud.
  6. Jag har under ett par veckor haft problem med Windows Update gällande installation av tre uppdateringar: Säkerhetsuppdatering för Windows 7 för x64-baserade system (KB2032276) Kumulativ uppdatering för Media Center för Windows 7 x64-baserade system (KB981078) Kumulativ säkerhetsuppdatering för Internet Explorer 8 i Windows 7 för x64-baserade datorer (KB982381) Dessa har inte kunnat genomföras och vid närmare genomsökning får man felkod 80070002. Jag har egentligen inte funnit detta som något problem förrän igår när mitt ljudkort plötsligt inte upptäcktes vid uppstart (gäller vid omstart och än). "Det finns ingen enhet för ljuduppspelning installerad". Jag prövade med att ladda ned drivrutin för High Definition Audio enheten, men detta har itne löst problemet utan enhetshanteraren förklarar kort att jag sitter på den senaste drivrutinen. Enhetsstatusen däremot rapporterar följande: "Det går inte att verifiera den digitala signaturen för drivrutinerna som krävs för denna enhet. En aktuell ändring i maskinvara eller programvara kan ha installerat en fil som inte är korrekt signerad, som är skadad eller som kan vara skadlig programvara från en okänd källa. (Kod 52)" Vidare googlande på forum och på Windows hemsida leder till en viss Matsboot (se http://support.microsoft.com/gp/no_sound) som ska kunna kolla detta, men som inte köras pga. ett initieringsfel som härrör sig av .Net Framework. Så vart går jag vidare och varför händer detta mig? Tacksam för all hjälp eftersom ett liv utan musik blir lite tomt i längden...
×
×
  • Skapa nytt...