Gå till innehåll

Rune.K

Medlem
  • Innehållsantal

    567
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    3

Inlägg postade av Rune.K

  1. Systemåterställning tog jag för givet att du hade provat innan du skapade den här tråden.

    Kul att Eset NOD32 "följer med" med vissa bredbandsabbonemang numera!

    De andra vanliga antivirusprogrammen kan gott behöva lite konkurens.

    F-Secure, Norton och McAfee är väl de som är stora i Sverige, har jag för mej.

    Tillägg:

    Ett bra tips om man är het på gröten vad gäller att installera nya Windowsversioner, det är att göra en ren nyinstallation efter ett halvår. Och då köra alla windows uppdateringar och omstarter innan man börjar installera program.

    Speciellt om man har problem med "barnsjukdomarna"...

  2. Hehe... det var just den diskussionen jag ville slippa. Det gäller Eset NOD32. Har idag varit i kontakt med Eset och de bekräftar att det är problem för vissa. Dom bekräftade alla symptomen, men samtidigt att det troligen gäller i kombination med något annat. Vad det skulle vara fick jag inte svar på.

    Varför avinstallerade du Eset NOD32 egentligen?

    Är det för dyrt?

    Men dina problem hör förstås ihop med det jag skrev i ett tidigare inlägg, att man bör avvakta en tid med att installera alldeles nysläppta OS om man vill slippa barnsjukdomarna.

  3. Poängen är ju att det SKA fungera, oavsett om användaren har för avsikt att använda det eller inte. Och ser man det ur ren teknisk synpunkt så är det ju en ganska allvarlig bugg. Hade detta inträffat hos en mindre avancerad användare så kan följderna varit mindre trevliga, eller hur?

    ...

    Enligt min erfarenhet sä är det väldigt sällan ett nytt OS fungerar felfritt från början, att vänta ett halvår allraminst är ett bra tips om man vill att allt SKA fungera. ;)

    I Windows 7 såg jag vid senaste uppdateringen att det fortfarande finns buggar av typen "remote execution", man kan undra när Win7 SKA bli säkert...

    Vad jag vet så har väl Microsoft aldrig marknadsfört Windows som ett operativsystem som SKA fungera. :)

    Då är är nog OS X betydligt bättre alternativ, men det kostar ju lite mer förstås.

  4. "Only up to ~300 bytes, file data are in MFT (as a resident $DATA attribute) - if file data are larger, $DATA attribute becomes non-resident and data are moved outside MFT to 4KB (usually) clusters on disk"

    Jag skrev ett a i texteditorn (oformaterad text) och i filhanteraren står det att filen är på 1 KB. Tar man egenskaper för filen så står det

    att den tar upp 4 KB på disken.

    Enligt det som står överst så borde den filen ta upp bara 1 KB och inte ligga på ett cluster eftersom den då ligger i Master File Table.

    Var hittade du citatet?

    Att ta reda på exakt hur NTFS fungerar kan nog vara svårt, jag tvivlar på att det finns någon ordentlig dokumentation tillgänglig för allmänheten.

    En annan egenskap som finns i NTFS är Alternate Data Streams (ADS), som jag tycker är betydligt intressantare. Nu vet jag inte om möjligheten finns kvar i Windows 7 och Windows 8, men det är bara att prova!

    A relatively unknown compatibility feature of NTFS, Alternate Data Streams (ADS) provides hackers with a method of hiding root kits or hacker tools on a breached system and allows them to be executed without being detected by the systems administrator.

    Läs mer... > http://www.windowsec...cle.asp?id=1314

  5. Ska man åka till Kina eller Ryssland så verkar det vettigt med "Secure Boot" aktiverat på sin bärbara dator. Intressant läsning om säkerhet, 4 sidor, och med länkar till ännu mer att läsa om säkerhet.

    If you travel to China or Russia, assume government or industry spooks will steal your data and install spyware. Here's how to thwart them

    Läs mer... > http://www.infoworld...208168?page=0,0

  6. Du kan prova att ta bort den/de befintliga partitionerna med diskhantering, verkställ det.

    Därefter skapar du en ny partition, jag tror att den formateras automtiskt, men det ser du.

    Diskhantering hittar du med ett högerklick på Den Här Datorn och välj Hantera, sedan finns diskhantering en bit ner.

  7. Märklig rubrik, är det för att locka läsare?

    Självklart att eposten inte är död! ;)

    Att ungdomar inte använder epost är precis som Nicklas säger inget nytt.

    Men för de som är lite äldre och för officiella ärenden så är det eposten det som gäller och kommer att vara så i många år framöver!

  8. Att man använder den bästa webbläsaren Firefox behöver inte betyda att man ivrar. Man använder helt enkelt det bästa. ;)

    Är det verkligen så att Firefox OS byggs på Linux?

×
×
  • Skapa nytt...