bonusvita

Medlem
 • Innehållsantal

  296
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  3

Om bonusvita

 • Rank

Kontaktmetoder

 • Hemsida
  https://trassl.se

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Göteborg

Senaste besökare till profilen

3 095 profilvisningar
 • LD

 1. Två reparationer? Ööh, nej. Jag fann en på skivan, och den hjälpte inte, så jag avinstallerade hela programmet och återinstallerade det igen.
 2. Lenovo Thinkpad X1 Yoga

  Hehe, jo, jag skulle ju det... o resan är mer prioriterad, dock så börjar mina gamla dator ge upp. batteriet laddar inte till 100% och det är något med fläkten, jag lyckas inte göra den rent tillräckligt... Och säkerhetsrisker vill man ju inte ha. Så jag sparar mina pengar, eller åtminstone lägger inte så satans mycket, det finns ju lika bra datorer för en fjärdedel av pengarna. Frågan är bara vad?
 3. Hotell i Usa

  Tyvärr blev det ingen resa. Jag fick inte ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa min dröm. Jag kommer dock spara intensivt för att om precis ett år kunna göra denna resa, (hoppas jag)? Och kanske blir den bättre planerad och längre. Tre veckor hade passat ypperligt. Men jag tar till mig och sparar alla era tankar, tips och råd för min drömresa. Och jag lär återkomma i denna tråden om hur, när, var, varför och vad som hände...
 4. Jag håller på o letar efter ny dator. Och jag har snöat in på Lenovo, speciellt deras serie Yoga. Och ju mer jag tittar och ju mer jag kollar bland konkurrenterna så finns det ingen som kommer i närheten av Lenovo Thinkpad X1 Yoga 3 generationen. https://www3.lenovo.com/se/sv/laptops/thinkpad/x-series/ThinkPad-X1-Yoga-3rd-Gen/p/22TP2TXX13Y?menu-id=X1_Yoga_(3:e_generationen)__ Okej, snuskigt dyr dator. Men användningsområdet finner jag högintressant. Jag lockas även av det faktum att detta är gamla IBM. Men datorn är en tålig arbetsmaskin, samtidigt som det är en enkel pekdator med medföljande penna kan man skriva och rita. Just i denna serie Thinkpad så skriver Lenovo flera gånger att de rekommenderar Windows 10 Pro framför W10 home. Man undrar varför? Vad är fördelen med pro framför home? Nu kanske jag har blivit snöblind och ser inte skogen för alla träden... Men? Om inte denna dator? Vilken i sådana fall och varför? Nu skall jag iofs bara ha den som en hemmadator, jag har inget företag och jag reser inte med datorn, så naturligtvis är jag införstådd med denna overkill. Men ju mer jag tittar desto bättre blir den! Så snälla någon, ta ner mig på jorden! Om det nu är möjligt...?
 5. Sorry för sent svar, men jag håller på och uppdaterar mina datorer, de börjar bli lite för gamla och för många problem. Och då kommer jag även att uppdatera mitt office. Och den lösningen på hem och student licensen lät ju helt klart intressant! Men problemet jag har idag med att word 2007 slutat svara, det består, trots att jag har avinstallerat programmet och tagit bort alla gamla filer och åter ominstallerat programmet, så får jag inte igång word 2007. Nu funkar det med open office, ett ganska så enkelt och lättanvänt program, så jag får se hur jag gör!
 6. Mitt officeprogram är från 2007, så det börjar bli gammalt och jag gissar att detta frågetecken bara är en försmak av vad som komma skall!? När jag klickar på ett befintligt dokument, som jag har skrivit på tidigare, eller om jag klickar på ikonen för ett nytt dokument, spelar ingen roll i detta läge. Så startar programmet rätt och riktigt, men det lägger sig nere i listen och går ej att öppna upp så man får upp det på skärmen! Det är inga som helst problem med excel dokument, varken nytt eller gammalt, dem öppnar upp sig precis som det alltid har gjort. Men word dokumenten får jag inte upp alls! Nu har jag laddat hem och installerat open office och även libre office, men jag har lite svårt att acklimatisera mig i den miljön, men jag lyckas på det viset öppna upp mina gamla worddokument, utan problem. Jag har laddat om office 2007, stoppat in skivan och kört en reparation, men problemet kvarstår. Skall jag kanske avinstallera programmet helt och hållet och återinstallera det för att få det att fungera som det är tänkt? Eller är det så att det är dags att uppgradera sig? Nu tycker jag inte om office 365 och den här månads eller årsbetalningen. Jag vill ha mitt office på skiva och bara betala 1 gång och kunna arbeta med det programmet hur mycket jag vill, när jag vill i åratal utan att behöva betala för en ny version om ännu ett år, och om ännu ett år igen och igen och igen............ Hur löser jag mitt dilemma?
 7. Hotell i Usa

  Jag börjar närma mig min födelsedag, och om jag skall göra denna resa, så börjar slutet närma sig med stormsteg. En bokning bör ske snarast innan priserna verkligen skjuter i höjden eller rent av, det finns inga platser kvar... Min resa som är en billighetsresa, jag önskar att den kostar mig under 20,000 kronor totalt från min dörr hemma till min dörr hemma. Jag vet att nedan uppställning bara gäller idag, imorgon ser situationen helt annorlunda ut och priset jag fick idag gäller inte längre. Jag kan kanske lösa en annan flygning dit där jag undviker en övernattning i London. Men jag vill inte ha för kort transfertid på stora internationella flygplatser heller, för jag vet inte hur lång tid saker tar. 1 timma mellan ankomst och avgång på Heathrow till exempel känns som alldeles för liten ram för att hinna, och framför allt för att veta att min incheckade resväska verkligen hinner med de båda flygen. Gällande hyrbil, så är pickupen den som mest är osynlig och inte skriker hyrbil, cabben roligast, och sedanen tråkigast och troligtvis skriker hyrbil lång väg. Jag vill ju inte riskera bli offer för kriminalitet i Usa, så en hyrbil som inte skriker att det är en hyrbil känns ändå helt bäst. Och jag har varit inne på pickuper tidigare, så en prislapp inkl. flyg, boende, hyrbil torde landa kring strax under 10,000 kronor. Tillkommer gör då utgifter på ort och ställe kring 500-1000 kronor per dag. Så hur ser min spec ut? Födelsedagsresa 5/3 – 14/3 Flygresa Dit 5/3 Landvetter till London Heathrow 18:45 – 19:50 6/3 London Heathrow till Los Angeles 10:35 – 13:55 Flygresa Hem 13/3 Los Angeles till 14/3 London Heathrow 19:55 – 13:30 London Heathrow till Landvetter 19:15 – 22:20 PRIS: 3286:- Hotell i London 5/3 – 6/3 Premier Inn Heathrow Airport Terminal 4 Frukost ingår PRIS: 613:- Hotell i Los Angeles 6/3 – 13/3 7 nätter Orange Drive Hostel Våningssäng i sovsal för män Frukost ingår PRIS: 2642:- Hyrbil Los Angeles Airport LAX 6/3 – 13/3 8 dagar Sixt Rental Cars VW Beetle Convertible eller liknande Fullt försäkringsskydd + kan lämnas med tom tank PRIS: 4429:- eller Hertz Rental Cars Chrysler 200 Full Size eller liknande Fullt försäkringsskydd inkl full till full tank PRIS: 2430:- eller Hertz Rental Cars Chevrolet Silverado Pickup Fullt föräkringsskydd inkl full till full tank PRIS: 3331:- Totalpris för 9 dagar tur och retur Göteborg till Los Angeles PRIS: 8971 – 10970 kronor
 8. Gruppmeddelande inställningar

  Upptäckte här nu i julhelgen att jag kan inte skicka mms till de i min telefonbok, för jag måste ändra inställningarna för gruppmeddelande. Och jag letar, kollar och snurrar omkring, men jag finner inte var någonstans jag ändrar de inställningarna. Det finns något som heter "skapa etikett" där jag kan lägga in alla eller flera som jag vill skicka sms och mms till. Men är det verkligen den inställningen jag söker efter? Förstår inte varför jag inte längre klarar av detta, googlar jag på det, så verkar jag inte vara ensam om detta frågetecken. Vill jag idag skicka en hälsning till flera i min telefonbok, så får jag göra det en per styck... Min telefon är en Sony Xperia XZs på android, den senaste versionen. P.S. Gott nytt år!
 9. Talfunktionen slutar fungera

  Jag har en Sony xperia ZXs, android, det är en jättebra telefon och jag är helnöjd med den. Men jag har ett litet frågetecken med den och även med många andra lurar jag har haft. Det innebär att det är troligtvis inte specifikt till denna telefon som problemet. Det kan vara handhavandefel också... Headsetet till telefonen slutar fungera efter några veckor, 5-6 veckor. Jag kan lyssna på musik, jag kan höra personen jag pratar med, men jag kan inte prata med honom/henne. Det spelar ingen roll om jag köper mig ett dyrt headset eller om jag köper mig ett billigt, problemet kvarstår. Det spelar ingen roll om jag byter telefon eller behåller den jag har, problemet kvarstår. Ja, jag vet att det kan bero på att jag gör något fel. Men vad för fel gör jag då i sådana fall? För jag är snäll mot kablarna, jag lägger ihop dem på ett sådant vis att de inte trasslar sig, jag viker inte sladdarna, jag drar inte i dem, jag knycklar inte ihop dem, utan allt går lugnt och sansat tillväga... Jag kan köpa mig ett blåtandsset, visst kan jag det, men de har så dåliga batterier att de inte klarar oftast inte av musik och snack i 10 av 10 timmar. Jag har pratat med Telia och de säger att man skall starta om telefonen lite mer oftare än vad man gör idag, minst 1 gång i veckan säger de. Men om problemet kvarstår så vill de att jag skall lämna in telefonen för felsökning och reparation. Och det kan ju ta flera veckor innan man får tillbaka luren. Men jag köper inte riktigt det att problemet sitter i telefonens hörlursuttag. För när jag har köpt nytt headset så fungerar allting klockrent till 100% i 5-6 veckor innan talfunktionen slutar fungera. Då är det väl inte i telefonen problemet sitter, väl? Hur löser jag frågetecknet?
 10. Ta bort D:

  Det har tagit en tid att dels få ur tummen och annat som bara kom i vägen, som att minnet i huvudet är dåligt... Men det här var fantastiskt enkelt! Gick in i diskhanteraren och högerklickade på D: och tog bort volymen, sedan gick jag in i C: och högerklickade på utöka volymen... Och allting var bara klart sådär.... Undra om jag vågar starta om datorn..............................
 11. Hotell i Usa

  Gällande min planering, så är ingenting vedertaget och bokat ännu. Planeringen fortgår, men hur den blir, när den blir, vart den blir och när jag bokar och betalar vet jag i dagsläget inte...
 12. Hotell i Usa

  Fick detta mail med posten idag. Men det kan väl inte stämma? För jag har för mig att inresetillståndet gäller i 2 år. Det är iaf vad resebolagen har sagt mig och kanske även någon här... Och söker man på nätet så får man upp information om att tillståndet skall gälla i 2 år, trots detta så säger ovan citat att det går ut den sista oktober! Jag ansökte om det såhär tidigt för jag inte ville stå med problem senare i vår när jag planerar använda det, och framför allt för att inte glömma av det... Har reglerna ändrats? Gäller ett inresetillstånd som ESTA bara i 1 månad nu?
 13. Favoriterna i Edge

  Jag fann den lösningen. men om man drar favoriterna vidare till det som heter fältet favoriter, så hamnar alla favoriter i en egen list i överkant på fönstret, och de ligger kvar där tills man flyttar på dem. Och enda sättet att spara dem är via en säkerhetskopia till ett html dokument. Men ännu har jag inte klurat ut hur man får syn på dem under Users/användare i mina dokument... För där finns klart och tydligt en flik där som heter favoriter.
 14. Favoriterna i Edge

  Ett par följdfrågor här. Hur säkerhetssparar man sina favoriter i Edge? I IE så fanns de automatiskt under C:\Users, men här finner jag dem inte alls. Sedan så undrar jag hur man sorterar om i sina favoriter? Skulle vilja ha upp dem i en stor ruta där man kan klicka o dra dem till varsom...
 15. Ta bort D:

  Ok, jag har laddat ner w10 och brännt det på en skiva. Men var hittar jag licensnyckeln till min version, så att jag om jag skulle installera den nu brända versionen, kan göra den rätt och riktig genom att skriva in min licens?