Gå till innehåll

lavie

Medlem
  • Innehållsantal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

lavie's Achievements

(1/8)

  1. Jag har kollat de programvaror du föreslog. Säkert bra men troligen för avancerade för mig. Ophcrack verkar mer pedagogiskt upplagd.
  2. Datorn är privat. Det är en laptop: Dell Latitude E5400. Den har bara använts i hemmiljö. Den och en annan likadan dator har via en trådlös router anslutning till Internet med mobilt bredband. Kan det faktum att jag använder brandvägg och antivirus/antispyware från ZoneAlarm inverka? Dvs att ZA utan mitt medvetna godkännan har ändrat inställningar i min dator alternativt att någon annan skaffat sig access och gjort det?
  3. Jag skriver in Administratör i stället för Siv som står som användarnamn när Windows-inloggning kommer upp. Jag skriver inte in något lösenord, det står inte heller något i det fältet när Windows-inloggning kommer upp. Jag får fölajnde inloggningsmeddelande: Du loggades inte in. Kontrollera att användarnamnet och domänen är korrekta och skriv sedan ditt lösenord igen. Observera att du måste skilja på gemener och versaler
  4. Tack för snabbt svar. De två konton som det handlar om är benämnda Rolf respektive Siv Jag har definierat båda med rättigher som Admisitratör. Det finns ett Gästkonto som är inaktiverat. Några andra konton finns inte. Jag loggade ut från kontot Rolf, det som jag vill ta bort. Jag är därefter enbart inloggad på kontot Siv. Jag följde din instruktion och kom fram till mappen Användare. I den mappen finns "filer" med följande Namn/Besskrivning Administratör Fördefinierat administratörskonto för datorn/domänen Gäst x Fördefinierat gästkonto för datorn/domänen Hjälpassistent x Fjärrhjälp-konto Rolf Siv SUPPORT_388945a0 x Detta är en tillverkares konto för tjänsten Hjälp- och supportcenter x betyder att filen är kryssad, vitt x på röd botten Jag högerklickade på Rolf och sedan på Ta bort och fick svaret: Följande fel uppstod vid försök att ta bort användaren Rolf: Åtkomst nekad Har du någon kommentar? Jag har aldrig definierat något lösenord för kontot Rolf men under Egenskaper för Rolf Allmänt finns en grön bock i rutan "Lösenordet upphör aldrig att gälla". Mvh Rolf
  5. 1. Jag har lagt in två användarkonton på min dator. 2. Jag har givit båda kontona behörigheten "Datoradministratör". 3. Jag har försökt att ta bort ett av kontona men det går inte. Jag får svaret "Permission denied" 4. Jag har försökt att välja en ny kontotyp för samma konto men det går inte heller. Jag får samma svar som i 3 "Permission denied". Kan någon anvisa en lösning på detta problem?
×
×
  • Skapa nytt...