Gå till innehåll

gunnart

Medlem
  • Innehållsantal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

gunnart's Achievements

(1/8)

  1. Hej igen. Nu ska jag berätta upplösningen av nätverksproblemet. Låter lite fiktion men så här är det. Tjejen ringde och sa att datorn började låta konstigt. Det visade sig att fläkten till nätaggregatet hade stannat. Införskaffade en ny fläkt och installerade den i nätaggregatet. Startade om och allt funkade. Av en ren intuition så fick jag idén att flytta nätverkskabeln till sin gamla plats i integrerade nätverkskortet. Startade om och fick genast internetkontakt. Ja .......... så är det. Fråga mej inte .. ni vet mer än jag. Kollade med henne nu senare ikväll ..... Inget problem . Internet direkt !
  2. Du gör mej osäker ..... Ska kolla nästa gång jag är hos henne .......
  3. Asus heter datorn. Jag öppnade den men hittade inte namnet på moderkortet ( tjejen ville ha tillbaks den genast så jag blev stressad) Har ni varit med om att någon hänger över axeln och frågar om datorn är färdig?
  4. Ni ville höra vilken dator. Jag har inte haft tillgång till den på några dagar men tjejen läste upp lite per telefon: "amd Athlon tm 64 x2 dual core processor 6400+ 3.22 ghz" . Moderkortet vet jag inte ännu. Ska kolla. Man får meddelande "oindentifierat nätverkskort" typ...... Vad som hände var att plötsligt en kväll så kom hon inte ut på internet. Så jag köpte ett pci-nätverkskort istället... som i.o.f.s. funkar men Windows fortsätter att tjöta om oidentifierade ..... (Hur får man tag i drivisar till intergrerade ... om nu inte Windows 7 fixar det?)
  5. Har för mej att jag har försökt det också .. Inaktivera nätverkskortet. Har också försökt avinstallera det integrerade men utan att lyckas. Nu ska jag ändå försöka det du föreslår en gång till .... för jag är inte 100 på att jag gjorde exakt som du säger .... Har även sökt i bios för att stänga av integrerade men hittar inte nätverkskortet där. En sak som förbryllar mej är att efter felsökning så frågar Windows om jag vill felsöka som administratör .... Jag kollade och tjejen står som administratör .. så varför frågas det om det?
  6. Jag försöker hjälpa tjejen att hitta internet. Hon kör Windows 7. Hon har ett integrerat nätverkskort som har pajat. Jag köpte då ett externt nätverkskort. Behövdes inga drivisar utan Windows 7 hittade och installerade per auto. Nu till problemet. . Varge gång vi startar datorn så får vi en ! att ett nätverkskort inte hittas. Då kör jag felsökning och Windows hittar då externa kortet och internet funkar. Nästa gång vi startar om så är det samma visa igen. Hur lära Windows 7 att gå direkt till externa kortet och strunta i det integrerade. Kör router med fast lina. . Finns 2 datorer till uppkopplade med trådlöst. De 2 datorerna hittar internet utan problem. Tacksam för svar. Edit: Dynamisk IP adress (Comhem) Testade även med Linuxbaserat OP ( Puppy) och det minns förvalet "externa nätverkskortet" och fungerar utan problem. Tyvärr behöver tjejen Windows eftersom det är en jobbdator med särskilda program.
×
×
  • Skapa nytt...