Gå till innehåll

Medborg

Medlem
  • Innehållsantal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Medborg

  1. Så illa? Det finns inget test som ger utslag på den sortens mekaniska fel, för att bekräfta att det verkligen rör sig om ett sådant?
  2. Hej, under den senaste tiden har min dator mer och mer frekvent drabbats av frysningar i samband med ett svagt klickande ljud från hårddisken. Systemet låser sig helt och hållet och den enda lösningen är att starta om datorn. Rimligen bör detta vara en signal på en felande hårddisk, trots att datorn bara är ca tre månader (en HP Compaq Presario CQ57). Trots detta har alla hårddiskanalyser visat att datorn är felfri. Har kört Windows Checkdisk, hårddiskstestet i BIOS och programmen Checkdrive och HDD Scan. Inga problem med hårddisktemperaturen. Kontaktade HP-supporten, som gav rådet att installera om hela Windows. Ett råd som tycktes mig ganska märkligt, eftersom symptomen ju tyder på att det borde vara något med hårddisken. Eller skulle det kunna finnas andra orsaker? Skulle uppskatta lite vägledning.
  3. Cecilia: Enligt SpeedFan ligger CPU-temperaturen som högst på 60 C. Trojanen påträffades i mappen C:\Program Files\eRightSoft\SUPER\SUPER.exe (ett mediakonverteringsprogram). Efter att ha raderat viruset fungerar inte programmet. Ska tillägga att jag knappt använt det tidigare, så det kan mycket väl ha varit ur funktion redan innan viruset raderades. En "false positive", måntro? Minnestestet utfördes av Windows minnesdiagnostikverktyg. Återkommer när jag prövat Memtest. Venoms: Fungerade utmärkt att ladda hem och installera drivrutinerna för Chipset och Intel Matrix Storage Manager. När jag ska installera Broadcom avbryts dock installationen i samband med filextraheringen. Har gjort flera försök med samma utfall. Ytterligare en indikation på fel med nätverkskortet? Som jag skrev i mitt tidigare inlägg känner Intel Driver Update Utility inte igen varken Broadcom- eller Intelkomponenten i nätverkskortet.
  4. Tack för era förslag! Dessvärre har problemen förvärrats. Blåskärmar inträffar mer eller mindre dagligen. Cecilia: Jag har gjort en handfull försök att köra HP:s hårdvarudiagnostik (HP System Health Scan) med samma resultat varje gång: cirka 5 minuter in i testet fryser datorn, vilket tvingar mig att starta om… si3rra, Venoms: Låter inte helt orimligt att nätverkskortet kan vara en orsaksfaktor. Följande nätverkskomponenter finns installerade: 6TO4 Adapter. Broadcom 802.11g Nätverksadapter Intel ® 82562GT 10/100 Network Connection Teredo Tunneling Pseudo-Interface Vad gäller 6TO4 Adapter och Teredo Tunneling Pseudo-Interface fungerar de inte korrekt (felkod 31 respektive 10), enligt informationen i enhetshanteraren. Jag följde rådet (http://answers.micro...72-052a1b31938d) att avinstallera och ominstallera bägge komponenterna, utan att problemen åtgärdades. Desto mer anmärkningsvärt är kanske att jag får meddelandet ”This device is unknown or unsupported” av Intel Driver Update Utility (se works länk) för både Broadcom och Intel-komponenten. Enhetshanteraren hittar inga nya drivrutiner för komponenterna vid uppdatering. Körde ytterligare en komplett scanning med malwarebytes och denna gång upptäcktes en Trojan Downloader, som eliminerades. Tycks dock inte haft någon effekt på blåskärmarna. Venoms, jag lyckas inte hitta moderkortets drivrutiner i enhetshanteraren. Intel Driver Update Utility upptäcker en produkt vid namn Intel® 6, 5, 4, 3, 900 Series Chipsets, vilken, förmodar jag, är namnet på moderkortet, men jag hittar inget sätt att installera om drivrutinerna? Kan tilläggsvis nämna att jag använde datorn utan internetanslutning under ett par dagar förra veckan, utan att få en enda blåskärm – kan det finnas ett samband? Bifogar även den senaste dumpfilen, som indikerar ett minnesfel. Körde ånyo minnesdiagnostikverktyget med felfritt resultat. Problemen verkar vara rätt varierande, jag har svårt att identifiera den felande länken. Nätverkskortet, Intel Storage Manager, Lsass, minneskorruption…? Kan det möjligen vara hårddisken (ca 3.5 år gammal) som spökar? dump082812.txt
  5. Hej, Jag har under de senaste månaderna haft problem med återkommande blåskärmar i Vista på min HP 550 (Intel Celeron CPU-processor på 2 GHz). De fyra senaste dumpfilerna, analyserade i WinDbg, bifogas. Jag har kört Chkdsk för hårddiskskontroll, minnesdiagnostikverktyget, uppdaterat de senaste drivrutinerna och BIOS, samt kontrollerat för virus med Malwarebytes och Superantispyware - utan resultat. Såvitt jag kan utläsa tycks problemet vara associerat med driftsfel i Vista, men vilka processfiler som orsakar krascherna verkar variera. Dock har systemfilen e1e6032.sys varit boven vid två tillfällen. Kan erkänna att jag inte är särdeles bevandrad i ämnet: har med andra ord svårt att dechiffrera ytterligare information ur dumpfilerna. Någon vänlig själ som kan ge mig lite vägledning? Tack på förhand! /Medborg dump120808.txt dump120809.txt dump120817.txt dump120818.txt
×
×
  • Skapa nytt...