Gå till innehåll

sebbeh65

Medlem
  • Innehållsantal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Inlägg postade av sebbeh65

  1. Jag har schemat inställt på kl 11.00 varje dag men själva underhållet går inte igång då. Fråga mig inte varför. Kanske för att jag kör andra program då?

     

    I alla fall, i Åtgärdscentret har jag ett meddelande som lyder:

     

    "Automatiskt underhåll har försenats. Underhållsaktiviteterna kommer att köras vid nästa schemalagda tidpunkt, eller så kan du starta underhållet nu."

     

    Jag väljer att köra det med en gång, och efter att underhållet körts klart finns fortfarande meddelandet ovan kvar. Det går inte bort hur ofta jag än kör underhållet manuellt.

     

    Är detta något jag bör göra något åt eller är det bara att låta det vara? Märker inte problem med datorn i övrigt.

  2. Alltså säker borttagning visas inte om den s.k skrivcachen för enheten är inaktiverad

     

    Cache aktiverad, Windows cache-ar filer innan dem skrivs till enheten, om enheten kopplas ifrån utan säker borttagning kan filer bli korrupta

    Cache inaktiverat , Windows skriver filen direkt vilket kan ta längre tid.

    Hur man ställer in detta finns en enkel guide här: http://www.idg.se/2.1054/1.462950/sa-tar-du-bort-usb-minnet-utan-saker-borttagning

     

    Jag kollade guiden men det stod inte samma sak på datorn:

     

    Aktivera skrivcache på enheten.

    Förbättrar systemprestanda genom att aktivera skrivcache på enheten, men ett strömavbrott eller enhetsfel kan innebära att data går förlorade eller skadas.

    Inaktivera tömning av skrivachebuffert för enheten.

    Förhindra dataförluster genom att inte markera den här kryssrutan om inte enheten har en separat strömkälla som även gör det möjligt för enheten att tömma bufferten vid ett strömavbrott.

     

  3. När jag sätter i min WD externa disk finns "säker borttagning av maskinvara och mata ut media" Iconen vid klockan och när jag trycker på Iconen, får jag upp en ruta: "Mata ut My Passport" som jag trycker på och då kommer det upp en ny ruta, som säger, att det nu är säkert att ta bort den externa enheten, vad den nu heter. Så gör jag alltid och samma gäller för USB-minnen, så nog finns funktionen, bl.a på Windows 7 Ultimate. Om funktionen sedan behöver användas och vilka risker som finns att inte göra det, vet jag inte, men jag gör det, eftersom det funkar.

     

    Har inget sådant här. :(

  4. När jag använder vanliga usb-stickor kan jag välja "mata ut" när jag ska ta ur stickan ur datorn, men när jag använder min externa hårddisk finns det inte det alternativet. Jag har följt några guider jag hittat om problemet med inte kommit på någon lösning.

     

    Externa disken är en Seagate.

×
×
  • Skapa nytt...