Gå till innehåll

Niklas73

Medlem
  • Innehållsantal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Niklas73's Achievements

(1/8)

  1. Niklas73

    Ni är omtalade...

    Hej forumiter. För en tid sen bad vi er i en tråd att berätta om era bästa minnen under Internets uppväxtstid. Vi tänkte använda oss av dem i en pod med humoredge kring fenomenet Internet. Vi fick en hel del inspiration och i morgon måndag ligger den ute på themoonbarking.com under #10 Internetfenomen. Vi hoppas ni vill lyssna. Mycket nöje. Niklas & Stefan.
  2. Nu har vi spelat in podden och tackar för ert deltagande som vi nyttjat. Vi hojtar till här då den läggs upp vilket bör bli måndag den 9 februari. Under tiden kan ni lyssna på då vi snackar fenomenet 90-tals såpor vi minns eller vår nyhetsbulletin där vi tar grepp om veckan som gick. Mycket nöje, stor kärlek och på återseende. //themoonbarking.com
  3. Vi börjar sammanställa material och inser att det kan bli en diger pod men jefligt skoj. Har ni mer ider så skriv ner dem här. Annars återkommer vi om inte förr så då det är sändningsdax Ha en trevlig vecka.
  4. Essob. Vad kul att du gillade det. Vi brukar säga att om man gillar det får man gärna dela det till vänner så vi kam försöka lysa upp fler personers vardag. Tack för att du lyssnade.
  5. Nicklas: Jag gillar verkligen människor som tar sig tid att svara på sånna här försök som vi gör 23:35 på en lördagkväll då jag själv satt och orerade om saker jag vet allt för lite om men trodde mig veta mycket om vid den tidpunkten, Du sätter fingret på en hel del saker vi missat. Jag är övertygad om att vi kommer ha en helt fullmatad pod för er om tre avsnitt (måndag om tre veckor). Det kommer bli sjukt kul att göra den. Om fler har fler anekdoter så skriv ner dem här bara. Annars kan ni bara lyssna på podden och se vad vi gör av all grym info som kommer från er. Har ni lust finns vi då på och redan nu themoonbarking.com och på iTunes: themoonbarking. På måndag snackar vi såpor vi minns. Stor kärlek från oss! Trevlig helg.
  6. Är såklart svårt att särksilja dem åt helt, men vi funderar lite, efter era inlägg. Att vi måste dela upp podden i två olika avsnitt. Början med det mer lättsamma. Internetfenomen som påverkat oss privat, det mer sociala sammahanget. Där communitys, selfies, chattar, sökmotorer, nedladdning och de delarna ingår. Sen ha ett avsnitt där man pratar lite djupare om hur det hela har påverkat samhället i stort. Lite mer om det fria ordet, demokrati, övervakning mm. Men vi börjar med den mer lättsamma delen. Så får samhälllspåverkar mm vara del nr 2. Så: Vilken community slog mest (förutom facebook) Vilken messenger var bäst? Vilken nedladdningssida eller program använde ni först? Vi blir ju rätt nostalgiska, så har ni nån specifik upplevelse av ett program eller fenomen så dela gärna med er. Ju mer material vi har, ju bättre. Jag kommer själv ihåg när jag laddat ned napster, och vi hade just flyttat in i en lägenhet med bredband. Det gick så jävla fort! Kunde sitta och titta när låtarna laddades ner och nästan njuta. Tog några sekunder bara. Och på den tiden hade alla kompisar fortfarande modem, så nästan så man kom till skolan på måndagen och skröt dan efter om nedladdningshastigheterna man hade. (tror fortfarande inte att nedladdningshastigheten kom över 200kb/s)
  7. Wow, now we are talking. Kanske får dela upp podden i två. Jag hoppas du lyssnar och vill du kan du lyssna på de avsnitt som är ute nu (themoonbarking.com eller på itunes). Vi kommer gå igenom det som sägs här och dra egna analyser av det så vi hoppas på mycket nöje. Återkommer snart igen här
  8. Grymt, vi får göra en check på dem och dra dem ipodden. Vad tänker du kring olika internetfenomen då? Störst, bäst, mest omvälvande, överhypeat, säsmt? Några idéer? Du behöver inte motivera eller så och vi kan googla om vi inte vet vad det är.
  9. Tack Alex, Ja vi har helt missat sökmotorer, kan ju vara rätt så intressant, hur AltaVista nästan försvann helt och ersättes av Google. När jag var ung var i alla fall AltaVista den sökmotor alla använde. När vi börjar prata om Wikileaks och NSA så känns det däremot som om vi kan fylla ett helt avsnitt av det, eftersom det rinner över så mycket på övriga samhället, politik mm. Däremot är det ju självklart värt att nämna som en riktning av internet och utveckling, just som du säger, lite en fristad för det fria ordet och demokrati, i sina bästa stunder i alla fall. Och en enklare övervakning av folket, i sina sämsta. Vad finns det för kända virus som man bör ta upp? Enligt dig. Själv har vi nog lite dålig koll. annat än att man kanske råkat ut för dem :S
  10. Hej, Vi arbetar med en podcast som går i ett lättsamt tecken där vi diskuterar saker som ligger oss varmt om hjärtat. Syftet är att förgylla människors liv under den transportsträcka som kallas vardag fram till helg, semester, löneförhöjning, BMI-ras eller det som nu är ens personliga mål. Efter några avsnitt har vi hittat en form och ett segment av den är att vi undersöker olika ämnen, fenomen och händelser där vi vänder oss till experter. Vi tänkte börja med kategorin "Internetfenomen". Dels för att Internet är något fantastiskt men också nästintill oöverblickbart, där faktiskt allt kan hända och händer och har hänt. Vi skulle under veckan vilja prata med er som har koll på det här och starta diskussioner att ha som underlag i podden. Vi har listat några Internetfenomen nedan: Mirc, ICQ, Lunarstorm, MSN, Playahead, Facebook, Napster, Kazaa DC++ torrentsidor, Spotify, Netflix,Play-TV Youtube, Piratebay. men vi har ju glömt enormt mycket. Är det här fenomen? Är det larv? Finns trivia? Är något på väg att braka ihop eller resa sig som en fågel fenix? Var är vi om 5 år? Tyck, fantisera, bred ut er, ta plats, kom med era egna idéer. Vi vill också ställa frågorna om vad ni anser är det största internetfenomenet och varför? Vad tror ni blir nästa händelse? Vad är ert sämsta Internetfenomen? Sjukaste fenomen? Största personlighet? Mest överskattade personlighet? Med mera med mera. Skriv vad ni vill, hur mycket eller lite ni vill. Prata om det vi listat eller kom med egna idéer. Vi kommer följa upp och ställa följdfrågor under någon vecka här. Vi hoppas det blir en kokande kittel av nostalgi, allvar, humor och trivia. På en vecka ska vi lära oss allt vi mäktar med av er om det här ämnet och vi hoppas på massa snack. Vi använder gärna er nicknames i våra diskussioner då vi tar upp något ni sagt så vill ni vara hemliga: skriv det i era inlägg. Och en not till moderator: Det är inte fråga om att marknadsföra vår pod utan att göra research för den. Vi hoppas den får stå kvar för vi tror att det här kan bli intressant och spännande och faktiskt en ny form som inte gjorts under podhimlen. Vi börjar med er och hoppas på er digitala medverkan. Ha det toppen. Stefan & Niklas, Stockholm themoonbarking.com moonbarking@hotmail.com
×
×
  • Skapa nytt...